שלום לכולם

קיסה

New member
שלום לכולם

פעם ראשונה אני בפורום שלכם למרות שבעבר כבר השתתפתי בפורום דומה של וואלה. לצערי, אני שוב מרגישה צורך לחזור לפורום תמיכה מהסוג הזה ומאוד מקווה שתוכלו לעזור לי כאן קצת. אנסה לספר על עצמי בתמצות רב ולהגיע לעיקרי הדברים. אני בת 29 ולפני שנתיים וחצי התחלתי את מסכת הייסורים אחרי שבמשך חודשים לא הבנתי מה קורה איתי. הבדיקות שעברתי בזמנו כללו בדיקות דם כאלה ואחרות, בדיקות לב, EEG ראש, פעמים אולטראסאונד בטן, בדיקות בלוטת התריס ובדיקות הורמונליות ועוד דברים שאני כבר מנסה לשכוח. כמובן שכל הבדיקות יצאו תקינות ואחרי שאני המשכתי להתלונן על רעידות פנימיות בגוף, קשיי נשימה, דפיקות לב, גלי חום וקור, חום של 37 - 37.2, עייפות ואפיסת כוחות, סחרחורות, חוסר ריכוז, בעיות עיכול ועוד ועוד, בסופו של דבר קיבלתי הפניה לפסיכיאטר והבנתי שאין לי מה לחפש ברפואה קונבנציונלית. אחרי זמן מה גילית את הפורום בוואלה והרגשתי הקלה מדהימה שאני לא לבד ויש סיכוי שאני לא חולה נפשית
אפילו הגעתי למרפאת העייפות באיכילוב ואחרי שביליתי שם כמה שעות הבנתי שהם בעצמם עוד לא ממש יודעים מה לעשות עם אנשים כמוני ובאמצעותנו הם בעצם לומדים על המחלה. אולי אני טועה, אבל זו ההרגשה שקיבלתי. אחרי זה הגעתי למטפלת ברייקי ובאמצעותה ובאמצעות הקשבה והסתגלות לדרישות הגוף שלי די יצאתי מהמחלה בערך שנה אחרי שהיא התחילה. אז עכשיו שאלה אל אלה מכם שמתמודדים איתה שנים ארוכות. האם אתם חווים תופעה של מחזוריות במחלה? למה הכוונה? זו כבר השנה השניה שאני מרגישה בתחילת הקיץ נפילת כוחות מאוד דומה למה שהיה לי אז. באופן כללי, אני מרגישה הרבה יותר גרוע בתקופת הקיץ ובימים האחרונים הרגשתי שאני ממש מתמוטטת והדבר היחיד שאני יכולה לעשות זה לנסות לא לזוז. ממש אין כוח להרים את הידיים והרעד בגוף מוציא אותי מדעתי. לא פעם שמעתי שהתפרצות המחלה קשורה למצבי לחץ שאנחנו עוברים ואני בהחלט יכולה להגיד שבחודש האחרון עברתי תקופה מאוד מאוד קשה מבחינה אישית וגם מקצועית, שלקחה ממני כוחות רבים ועדיין לא הסתיימה. אז מאוד יתכן שזה מה שגרם להתפרצות העכשווית. אבל האם גם יתכן שזה באמת תקופתי ומזג האוויר החם משפיע על מצבנו הבריאותי? מאוד אשמח לשמוע מכם איך אתם עוברים את זה. רק ליתר הביטחון קבעתי לי תור לרופאת המשפחה, אבל אני כבר רואה את מבטה המזלזל ורק המחשבה על זה עושה לי רע. ואת זה אתם בטח כבר מכירים... אז תודה מראש ורפואה שלמה לכולם

dorgad

New member
מחזוריות וצרות אחרות

קיסה יקרה, אומנם אני "פיברומיאלגית" ולא "תשושה", אך לאור הדמיון בין התסמינים, אני מרשה לעצמי להגיב... בתקווה שגם "תשושים/ות" יגיבו. מניסיוני, הפיברו' מופיעה בגלים (לאו דווקא מחזוריים), ובהחלט יש לה קשר הדוק עם מתחי החיים, וגם קשר למזג-האוויר, שנובע, לדעתי, מרגישויות-היתר שאנו סובלים מהן. איני פסיכיאטרית וגם לא פסיכולוגית, אבל אני סבורה שלא אחטא לאמת אם "אאבחן" אותך כשפויה נפשית. אכן, תסמינים רבים של התסמונות גורמים לרופאים שאינם מתמצאים, ובעקבותיהם גם לנו, לחשוש שמא הליקוי הנו נפשי.בעיקר, ומה קל מזה, כשמדובר בדיכאון הנלווה לתסמונות, ולעתים (ואני חוויתי זאת) מגיע לממדים ולעוצמות, שאין מנוס מטיפול בתרופות ל"דיכוי" הדיכאון. לעתים קרובות הן ניתנות לנו גם בהקשר של תסמינים אחרים. באשר לרעידות הפנימיות - אני חוויתי (במשך חודשים אחדים, כשהייתי ב"קרקעית"), מעין "זרמים חשמליים", בעיקר בגפיים אך לא רק, וכן רעידות המשרות תחושה של קור ופחד, ואפילו פרכוסים של שרירים המעונים "עדינים", באברי גוף שונים, למשל באזור העיניים. זה היה מ-פ-ח-י-ד ביותר, ותרופות "חזקות" שרשם לי פסיכיאטר אומנם "שלפו" אותי מהדיכאון העמוק שהייתי שרויה בו, אך לא הועילו ל"זרמים". נוירולוג שהגעתי אליו - מאוחר מדי לטעמי - הבין מיד במה המדובר, ורשם לי אלטרול במינונים עולים - עד 75 מ"ג ביום. כיום אני על 60 מ"ג וחל שיפור ניכר בכל התסמינים הקשורים במערכת העצבים. לאור כל הנ"ל אני מציעה לך: א - תרגעי, את לא לוקה בנפשך. ב- אם רופאת המשפחה לא תספק אותך, ממליצה לך להגיע לנוירולוג, בתקווה שתצליחי להגיע למישהו המנוסה בתסמונות. ג- לקרוא חומרים בנושא, ויש ברשת הרבה כאלה. תוכלי להגיע אליהם דרך האתר של עמותת אס"ף ודרך הפורומים - כאן ובוואלה. ד- לא להסס להתייעץ עם בעלי הניסיון בפורומים. ניתן ללמוד כאן יותר משניתן ללמוד ישירות מהרופאים קצרי הזמן והסבלנות. בהצלחה!!!

למעלה