שלום לכולם :)

Druyanizem

New member
שלום לכולם :)

אני לירון, בן 20... (משרת בצה"ל... עד שאפשר לקרוא לזה שירות ). בכל אופן... אני מחפש אומנות לחימה שתהיה יותר רוחנית מאשר פיזית.למדתי בעבר קרב מגע במשך 6 שנים. אני חשבתי בעיקרון על טאי צ'י, אבל הרבה אנשים אמרו לי שזה לזקנים ובלה בלה בלה... אחרי קריאה של כמה הודעות נבחרות מהפורום הזה הגעתי למסקנה שטאי צ'י אכן יכול להיות בשבילי. אני רוצה ללמוד טאי צ'י בתור אומנות לחימה ולא למטרות בריאות. הסיבה שאני לא רוצה ללמוד קראטה או לחזור לקרב מגע או כל אמנות אחרת היא שהן פיזיות מדי, ולא שאין לי את היכולות הפיזיות האלה... אני פשוט רוצה לנסות משהו יותר רוחני שאולי גם יראה לי דרך חיים ולא רק איך לתת מכות אם צריך. הודעה ארוכה יותר ממה שציפיתי.... רציתי את עצתכם... האם טאי צ'י מתאים למה שאני מחפש? אם לא... מה כן מתאים לי? וכמובן... אני מראשון לציון... ומכיוון שאני בצבא אני צריך מקום שיוכל ללמד בשעות הערב (מינימום 8 בערב...). תודה מראש על כל תגובה.

MidNight Flame

New member
קודם כל בתור ראשל"צי

אני חייב לציין לחיוב את האייקידו (לוייליות לאומנות שלי) שעשויה לענות על צרכיך ונמצאת ממש פה בראשון, גם הבה גואה למרות שנראה לי שפחות נראית כמו מה שאתה מחפש, טאי צ'י אני לא מכיר פה אבל בטוח שיש. בהצלחה! מייק.

CountDust

New member
כדאי ללכת לשיעור נסיון ולראות

מצטרף להמלצה על אייקידו. אגב, כדאי ללכת לראות בכמה מקומות שונים, לעיתים יש הבדל גדול באותה שיטה בין מורים שונים.

איקידו

New member
נשמע לי שכדאי לך לנסות טאי צ'י

ובוודאי כאן ימליצו לך על מורים בתחום באיזור מגוריך. בהצלחה. זאב א.

brunoflexe

New member
המרכז הישראלי לטאי צי

שלום לך לירון. במרכז הישראלי לטאי צי (בדרום תל אביב - רחוב הרצל) לומדים טאי צי בצורה שנראת מתאימה להגדרות שלך. הלימודים בשיטה אמורים להטמיע במתרגל עקרונות אשר "מטרתם" ללמד פתרון מצבים בצורת מינימום מאמץ - מקסימום תוצאה. עקרונות אילו ישימים ל"דרך חיים" יותר טובה (פתרון והימנעות מקונפליקטים, יצירת מערכות יחסים יותר בריאות וכו). אצלינו הלחימה מהווה חלק אינהרנטי מהלימוד, כאשר כל תלמיד בוחן את היישום של עקרונות אילו בלחימה אשר שונה מהלחימה בשיטות "קשות" ומנסה להתבסס על שחרור, זרימה עם כוח היריב והפקת כוח נכונה. ישנו תרגול לחימה בכל שיעור, ובנוסף ישנם שיעורים נוספים אשר מתמקדים רק בלחימה. תוכל לבוא לשיעור נסיון חינם ולהתרשם. שמתי את כתובות האתר בו תוכל לקרוא על השיטה, ובנוסף את רשימת הסניפים של המרכז. כבדרך אגב, אני עצמי תלמיד במרכז. הגעתי בחיפוש אחרי לחימה "מתוחכמת" יותר, שאינה מתבססת רק על כוח או שרירים ובתור מטרת אגב "דרך חיים". אני יכול רק להעיד על עצמי שלאחר לימודים של חמש שנים, עד היום קיבלתי הרבה הרבה יותר ממה שציפיתי. בהצלחה, ברונו.

ethanguy

New member
אני הייתי ממליץ על ווינג צ'ון

זאת אומנות לחימה מאוד פנימית ורכה ומלמדים אותה ללחימה ולא סוטים מהמטרה. www.wingchun-il.com

orii

New member
המלצה

הי, במרכז חווא טו לומדים טאי צ'י כאומנות לחימה. לומדים אותו כדרך חיים. לגבי "רוחניות" זה מושג מאוד בעיתי, שאנו לא משתמשים בו. לגבי כל שאר הדברים שהזכרת זה נראה מתאים. לומדים לנוע בצורה "אחרת" שדורשת הרבה תרגול והרבה תשומת לב לגוף. לומדים גם להגיב בצורה אחרת שדורשת אף יותר... השיעורים הם במרכז תל אביב בין שמונה לתשע בערב. בקיצור, יש אתר ויש שיעור ניסיון (בעלות של 50 ש"ח)

Druyanizem

New member
עוד המלצות?

תודה לכולם על ההמלצות. אני אחפש ואני מקווה שאמצא משהו שמתאים לי.

WhiteBear

New member
המלצה: לך לשיעור ותיתרשם ../images/Emo70.gif

קיבלת פה שמות של מקומות, הכי חשוב זה ללכת לכמה מקומות ולקבל תחושה של המקום והמורה והתלמידים. ועוד יורת חשוב מזה, אל תשכח לחזור ולכתוב לנו בפורום על חוויות טובות
בהצלחה, טל.

nage

New member
אם יורשה לי אז עוד שתיים

שני מורים לאייקידו באיזור שלך ירון ערמון 963688 - 050 ישראל טונג'י 5744555 - 050 בהצלחה בכל מקרה

fa jing

New member
מי שמדבר על

רוחניות לאו דווקא עוסק בה, לרוב מי שאינו דן בה הוא הרוחני מבין כולם. חפש את המורה ולא את האומנות או השיטה. המורה שיתאים לך ושתהיה לך הכימיה עמו, המורה אשר תהנה כל פעם מחדש להיפגש עמו, אותו מורה שיגרום לך לחכות בחוסר סבלנות לאימון הבא, הוא זה שיביא אותך גם למקום אותו אתה מחפש ואולי אף למקומות טובים יותר. עלה והצלח וברוך הבא אלינו. חנן

brunoflexe

New member
אממ, זה נכון גם לעוד דברים בחיים?

מי שלא מדבר על סכינאות הוא הכי חד מכולם ? מי שלא מדבר על פיסיקה קוונטית יש לו הכי הרבה לפטונים ?

fa jing

New member
אממממ....הכוונה לעוסקים בתחום.

סכינאי שאינו מרחיב במילים היה מרתיע אותי יותר ממישהו שמחזיק סכין בידו ומספר לי כמה הז** שלו יותר גדול. אותו כנ"ל לגבי העוסקים ברוחניות, אותו אחד שיספר לי סיפורים על הילות,הרגשות ריחוף, אושר פנימי בלתי נלאה , הוא זה שאני אתרחק ממנו לעומת זאת בחור צנוע אחר שמחייך ברוגע אליי ואינו מרחיב במילים על ההארה ושאר מושגים שאני קורא עליהם בספרים הוא זה שימשוך אותי יותר בתור מורה. אבל שוב פעם כך אני נוהג לבחור את מורי, אלו המרבים במעשים ולא במילים, בעיקר שאני מכיר את עצמי ואני מתעייף מהר מאוד מלהקשיב לסיפורים. חנן

Sensei

New member
There is no Spiritual Martial art

There are however Spiritual martial Artists.So you can in that sense do any martial art and be spiritual about it or do a spiritual martial art(?)and not be spiritual about it. Now that's the spirit.​

Sensei

New member
Now that is spirit

The 'Brothers' drinking sprite.Now that is cool!(tarti mashmah)​

למעלה