שלום לכולם...

zaquin

New member
שלום לכולם...

שלום, יש לי שאלה..אני גר באילת והייתי רוצה להתחיל להתעסק באומנות לחימה...פעם (ממש פעם כשהייתי בן 10 - עכשיו אני בן 17) התאמנתי בטאי קוואן דו (ככה רושמים את זה?) אבל פרשתי כי הרגשתי שמיצתי את מה שהמורה שלי יכל היה לתת לי (לא היה שום דבר רוחני רק פיסי)...הבעייה היא שאני לא יודע איזה אומנות לחימה לבחור ואיזו אומנות לחימה יש בכלל בעיר...אז אם מישהו יכול לתת לי איזשהו רעיון אני אשמח מאוד...

VVEE MAN

New member
או! על זה בדיוק רציתי לדבר איתך!

למרות המרחק והגודל אני חושב שיש לאילת מה להציע בתחום... ישנה כמובן קבוצת "ההישרדות" הותיקה, שהיא בעצם שילוב של ג'וג'יטסו וג'ודו (תקנו אותי אם אני טועה),עפ"י הנסיון שהיה לי איתם זה מסתכם בת'כלס לדעת להגן על עצמך עם כל מה שנובע מזה. הם מתאמנים במקלט שמול שכונת גנים. יש קבוצת קפואירה שמסתובבת בעיר גם כן, אבל אני לא מכיר אותם או את האמנות שלהם, אז אני לא יכול לתת פרטים. אם אתה מחפש אמנות לחימה שתעסוק גם בדברים "רוחניים" כדבריך, אני יכול להמליץ על "טנשין קאי זן דוג'ו לישראל". המורה הוא בני רון והוא מלמד איאדו, קנדו (שתיהן אמנויות חרב), וקראטה, באימונים שלו הוא משלב הרבה זן ומדיטציה. התאמנתי אצלו שנים ספורות. תוכל לבוא לצפות בשיעור במתנ"ס יעלים בשעות הערב. בהצלחה.

יעקבי ש

New member
zaquin, קבל חומר למחשבה...

יש באילת מכון להישרדות. הכנס ליומן ותוכל לקרוא תיאורים של אימונים שונים. בהצלחה.

קוזושי

New member
אילת?

הידעת שאילת היא בין המקומות הבודדים בישראל שאפשר ללמוד שם קנדו ויאידו? אני אישית לא הייתי חושב פעמיים. לפחות לך לראות שם אימון זה צריך להיות מעניין. אגב תערובת של ג'ודו וג'וג'וטסו עובר לדעתי כל גבול, ג'ודו הוא ג'וג'וטסו!!!

ש מים

New member
תבוא ותנסה!

חוץ מזה שאודי זגה מלמד נינג'וטסו בלבד, ככה שאני לא מבין על מה יצא זעמך (אלא אם הכוונה אלי, אישית...). לידיעתך, בתוך הנינג'וטסו (כמו-גם בתוך הג'ו-ג'וטסו) יש המון תרגילי ג'ודו (חלקם דומים יותר וחלקם פחות). יחד עם זאת, אנו לא מערבבים(!) את הג'ודו עם הנינג'וטסו. מדובר ב-"שניים במחיר אחד"! ("לי זה עלה יותר"...
). יש מטרה ברורה בלימוד כ"א מהשיטות הללו והן אינן "מתנגשות" ואינן "מתחרות" האחרת בשניה, אבל כל זה שייך לשרשור אחר (שלא בטוח שאני רוצה לפתוח בכלל...). שבת שלום!

ש מים

New member
סליחה, סליחה, סליחה!!!

קוזושי, מרוב עייפות (3 אימונים בפחות מ- 18 שעות...) התבלבל לי ה-"ג'וג'יטסו" עם "נינג'וטסו" (כי, האמת, הבנאדם בכלל לא כתב לא ג'וג'וטסו ולא ג'ודו...). בכל מקרה, אתה כותב שהן "אותו דבר", מה שאני לא מסכים לא (עדיין..), אם כי נשאלת השאלה לאיזו שיטת/אסכולת ג'וג'וטסו אתה מתכוון? שבת שלום ומקווה שסלחת (נתראה בשמחות!
)

קוזושי

New member
../images/Emo13.gif

לא הגבתי לדברים שאתה אמרת אלא לדבריו של WEE MAN על קבוצה שמשלבת ג'ודו עם ג'וג'וטסו. ולפי מה שאני מבין גם כשאומרים היום ג'וג'וטסו ומתכוונים לג'וג'וטסו מודרני כל שהוא הכוונה היא לתערובת של אמנויות לחימה שמתבססות בחלק גדול מהמקרים גם על ג'ודו. ולכן נראה לי מוזר לומר שמתאמנים על תערובת של ג'וג'וטסו עם ג'ודו. אני בודאי לא אומר שהן אותו דבר, יש אמנויות לחימה אחרות שקרובות לג'וג'וטסו המודרני הרבה יותר, אבל ברור שכשמדברים על הג'וג'וטסו הזה מתכונים למשהו שיש בו תערובת של כמה דברים כולל ג'ודו, לא? מקובל לומר שג'יגורו קאנו פיתח את הג'ודו בגלל הדעיכה של הג'וג'וטסו בזמנו והיה חשוב לו לשמר את הערכים והדרך שיש לג'וג'וטסו לתרום גם בעולם שטכניקות לחימה כאלה כבר יוצאים מהאופנה. אואשיבה עשה דבר דומה עם האייקידו. אצלי ג'וג'וטסו זה עדיין השיטות הללו שכמעט נעלמו מהעולם בתקופה ההיא. אני חלילה לא מזלזל בשיטות החדשות שנקראות ג'וג'וטסו, וכבר שבענו כאן מדיונים בנושא. מה שצרם לי זה צורת הניסוח של הדברים (שוב פעם, לא שלך). ואולי באמת הגבתי מהר מדי מהבטן ולא מהראש. לגבי הנינג'וטסו ברור לי שלא מערבים. בתור חניך של הבוג'ין קאן בקרית שאול עוד בתקופה שדורון נבון היה שם אני זוכר בגעגועים את האימונים המשותפים שלנו עם החברה מנינג'וטסו.

ש מים

New member
מסכים איתך.

גם לי קשה לקבל כשאומרים "שיטה משלבת ג'ודו עם ג'וג'וטסו". אני מסכים שאין חיה כזו. זה כמו שיגיד "אמנות לחימה שמשלבת לחימה", או משהו דומה

למעלה