שלום לכולם

dan the man

New member
שלום לכולם

לא תאמינו מה קרה לי.... הלכתי לדוג בגבול של לבנון באיזה אגם אחד... אני הולך לי ופתאום אני רואה מטבע הרמתי אותו וראיתי שזה מטבע עתיק.... בלי צורה ובלי שרואים עליו כמעט שום דבר ... יש שם כיתוב בערבית אבל לא רואים מהו ובלתי אפשרי לזהות מהו הכיתוב רואעים בברו שיש משולש כמו פירמידה או משהו כזה המטבע בצבע זהב אבל לא נראה לי שהוא עשוי מזהב אם למישהו יש מידע על מטבע כזה או משהו כדומה שיכתוב

תמיר1991

New member
זה נשמע ממש מעניין!

נשמח לסריקה. אם זה באמת עתיקה זה רכוש המדינה ואסור היה לך להרים. לא נורא, מי ישים לב.... תמיר.

elcool

New member
למה זה רכוש המדינה?

אין לו בעל דורש ואני לא רואה בכל מקום מודעות של "אבד מטבע עתיק. המוצא הישר מתבקש להביא אותו למכון למטבעות עתיקים" או משהו כזה

broadaxe

New member
זה לא בדיוק כך

תמיר התייחס, אולי מבלי דעת, לחוק העתיקות, לפיו כל חפץ עתיק שנמצא באתר עתיקות מוכרז- שייך למדינה. ממצא שהוא ספק עתיק ספק ישן, בתחומי אתר עתיקות שייך ל"תחום אפור". מהו עתיק לפי חוק? חפץ שנוצר לפני שנת 1700 לסה"נ. מהו אתר עתיקות מוכרז? פה יש בעיה, מכיוון שאחוז נכבד מאתרי העתיקות בארץ כלל אינם מוכרים לציבור הרחב, אינם מגודרים ומשולטים, ואף לעיתים נמצאים בתוך שטח פרטי. ההכרזה מפורסמת מפעם לפעם בקבצי הפרסום הרשמיים של המדינה, ביחד עם כל מיני מינויים רשמיים (מפקחים ברשויות סטטוטוריות, שופטים, שינויים ברשויות מקומיות וכו'). זהו ספר משעמם במיוחד שיוצא בפרקי זמן לא קבועים ונקרא "ילקוט הפרסומים" מספר כך וכך. מטבע שנמצא על פני שטח סביר שנסחף ממקומו ומטבעות נמצאים לרוב, חדשים, ישנים ועתיקים. יש מטבע מצרי עם פירמידה והוא אינו בחזקת עתיק.

dan the man

New member
אם אשים תמונה זה יעזור?

כי המטבע במצב לא טוב ואני רוצה כמה שיותר מידע על מטבעות מהסוג הזה בגלל שהוא נמצא בגבול לבנון הוא כנראה לבנוני .... אני אנסה לסרוק או לצלם אבל מישהו אולי יכול להגיד כמה יכול בערך להיות שווה מטבע כנראה מזהב במצב לא טוב מ1700-1800 בערך

broadaxe

New member
לבנון מדינה צעירה

קיימת כמדינה עצמאית מ-1943, לפני זה היתה מושבה צרפתית, עד 1918 חלק מהאימפריה העות'מאנית כך שאין מטבעות לבנוניים עתיקים. ודאי שתמונה (ממוקדת) תעזור.

dan the man

New member
מקפיץ את זה

כי בעוד כמה שעות אני יעלה תמונה (יותר נכון 4) ותוכלו לראות...

dan the man

New member
תמונות באיכות הטובה ביותר

שאני יכול להשיג צד ראשון אם המושולש צד שני לא רואים כלום

cohen chaim1

New member
דן,

יתכן שהמטבע מתקופת המעבר בין השלטון הביזנטי לשלטון הערבי בא"י במאה הז' אחה"ס, אבל משום שמצב המטבע מאד גרוע אינני מתחייב על כך.

dan the man

New member
יש לך אולי מטבע מהתקופה

שלדעתך המטבע הזה יכול להיות ממנה? אם כן אשמח מאוד אם תיתן לי קישור או תמונה של מטבע מתקופה זו

cohen chaim1

New member
שים לב

לשתי התמונות השמאליות (17, 18), שהן שני הצדדים של אותו מטבע,לדעתי זהאותו המטבע שאתה מצאת, ומה שנראה כמשולש, זו התוצאה של הקורוזיהשעטפה את המטבע במשך מאות השנים בו שכבה על הקרקע או בתוכה עד שאתה מצאתה. המטבע, אם באמת אותו מטבע, שייכת לח'ליף עבד אל-מלך (683-705 אחה"ס)

dan the man

New member
תודה רבה

ממש תודה רבה לך ואתה אולי יודע בכמה מוערך מטבע כזה? כלומר מה השווי שלו במצב של המטבע שלי...

dan the man

New member
אבל יש בעיה

המטבע לא כל כך דומה ולא נראה לי שהמשולש נעשה כתוצאה מהמטבע שהיה באדמה לפי מה החלטת שהמטבע שלי הוא המטבע בקטלוג יש איזשהוא סימנים שלא שמתי לב הליהם?

cohen chaim1

New member
לגבי הערך

הכספי של המטבע- אינני עוסק במכירה וקניה של מטבעות, לכן אינני מתמצא במחירים,אבל מטבעות כאלה עד כמה שאני יודע , אינם מסוג המטבעות המבוקשים ע"י אספנים, מה גם שהם כלל אינם נדירים ולכן סביר שאין להם ערך רב,בכל מקרה,מטבע עתיק, ככל שהוא נדיר יותר, כך הערך שלו יהיה גבוה יותר, וכמובן צריך להתחשב במצבו הפיסי. אם תשים לב לאותיות הבודדות שאפשר לזהות על המטבע שמצאת, הריהם דומות מאד למטבע בתמונה שסרקתי. התחושה שלי היא ש שתי המטבעות זהות,יתכן מאד שאני טועה,אינני מומחה למטבעות (נומיסמט בלעז), אני רק מתענין בנושא ואני מרשה לך לקבל את דעתי בערבון מוגבל.

doroni10

New member
אבל תחשבו על הסיפור שמסתתר.

השנה משהו בין 685 ל 750 לספירה, אגם דלתון (נכון?) הנמצא מצפון לצפת סמוך לגבול עם לבנון. אגם עונתי כיום המשנה את גודלו לפי תקופת השנהף אך פעם אגם חי ונושם שסביבו צמחיה עבותה. חיל מצב חונה בסמוך לאגם ומתוך נרתיקו של מי מהחיילים שם נופל מטבע אחד ארצה. הסוסים, העגלות וכו כובשים את המטבע בקרקע עד שבא ידידנו כאן ומוצא את המטבע. או לחילופין המטבע נזרק אל האגם כמעין אמונה טפלה, וכיום כשהאגם מיובש משהו, נמצא המטבע על ידי ידידנו כאן.. לגבי החומר ממנו עשוי המטבע- יתכן והתמונה מעט משקרת, אולם שים לב לכתמים הירוקים והאדומים על המטבע- הכתמים הירוקים מעידים על נוכחות נחושת במטבע- ואילו האדומים על המצאות מעט ברזל (הצבעים נובעים מחמצון הנחושת והברזל- והתוצאה קבלת מלח כלורידי, בד"כ, של המתכת). ולכן לדעתי מדובר במטבע עשויה ברונזה, אולם באיכות שאינני מכיר- כמות הנחושת בה נמוכה. דורון,

dan the man

New member
טעות לי

המטבע נמצא בגבול של ירדן לא של לבנון... פשוט כשכתבתי אז התבלבלתי במדינה אבל הסיפור של המטבע יכול להיות מעניין רק אם הייתי יודע מאיפה המטבע כי לא נראה לי המטבע שבתמונה של חיים

למעלה