שלום לכולם

ronaldoben

New member
שלום לכולם

היי אני בן 32 וזוגתי המדהימה והיפה בת 30 , נשואים כמעט שנתיים, ומנסים להכנס להריון כבר שנה וחצי מתוכן 10 חודשים ב IVF בגלל בעית זרע חמורה. כרגע אנו מחכים לבדיקת בטא ביום ראשון ל IVF הרביעי. אנו מטופלים באסותא עם רופא פרטי ד"ר ויסמן (מצוין!) בהצלחה לכולם

בולה101

New member
מקווה לפתוח איתכם הודעת בטא +++

גם אני ממתינה בקוצר רוח ליום הזה

ronaldoben

New member
אודה לכל מי שיכול לעזור\להגיב

רציתי לשאול את כל מי שיכול לעזור על סמך נסיונכם לזוג בגילאי 31 בערך שהבעיה היא אצל בן הזוג בזרע (מצריך ICSI) מה הסיכוי להיקלטות לכל מחזור IVF? אני חייב לציין שעד עכשיו בכל אחד מ שלושת מחזורי ה - IVF הקודמים (שנכשלו לצערי) קבלנו עוברים יפים מאד (7-8 תאים ללא שברים)? אשתי עשתה עד כה רק צילום רחם וכל היה תקין, האם אתם חושבים על עוד בדיקה.כיוון שיכולה לעזור? תודה מראש ובהצלחה לכולם

ססוני

New member
אנסה לעזור,

לאור מה שכתבת הייתי מציעה שאשתך תעשה היסטרוסקופיה אבחנתית על מנת לוודא שאין כל מכשול בתוך הרחם (שרירן, הדבקות, בעיה מבנית וכו') שעלולים להפריע להשתרשות תקינה של עובר, ממצאים שלא בהכרח רואים באולטראסאונד ובצלום רחם. בהצלחה לכם.

נועם@בת

New member
ברוך הבא לסירה שלנו../images/Emo45.gif

הדלת השניה משמאל מובילה לפורום הריון, אל תהסס להשתמש בה
. בגדול סיכויי ההצלחה להריון שלם אחרי IVF הם 25-30%. ככל שהגיל צעיר יותר הסיכוי גדול יותר. ספציפית לגבי בעית הזרע, תלוי מה היא הבעיה ומה חומרתה. אבל בסך הכל הסיכוי הוא טוב
. מה שבטוח כשנולד ידל זה 100% ילד (ו10% שעות שינה
). נועם

ronaldoben

New member
תודה לכם

תודה על העזרה והאינפורמציה ......... ושיהיו הרבה השרשות ...

elad04

New member
סיכוייכם גבוהים מעט מהסטטיסטה

כמו שהוסיפו לפני החברים הם טיפללה מעל שלושים בגלל שאתם צעירים אבל אתה יודע איך זה כל אחד והסטטיסטיקה שלו. בקצרה אני אספר לך שאני וזוגתי בני גילכם +שנתיים ולפני שבועיים קיבלנו תשובת בטא שהדהימה אותנו כבר לאחר IVF ראשון כמוך בעיית זרע מאוד קשה מחזיק לכם אצבעות.

chompi XL

New member
שלום לך וברוכים הבאים

אתה ובת זוגתך המדימה והיפה, מאחל לכם בשורות טובות בקרוב

פּוֹנְג

New member
ברוך הבא לפורום ../images/Emo140.gif

שיהיה בהצלחה ביום רביעי. הערה טכנית קטנה אצלנו משרשרים הודעות. על מנת שלא יגמרו לנו מהר הודעות אנחנו לא פותחות ופותחים יותר מהודעה אחת פעם ביום או יומיים. ובכלל עדיף ללמוד ישר את כללי השירשור של פורום הריון

elad04

New member
שלום חבר נוסף לצוות הגברים

גבר גבר אנחנו באותה סירה ויש לי חדשות טובות בשבילך מהכרות אישית של הרופא שלך אני מודיע לך שהוא מצויין ובכל זאת מציע לכם להיות אסרטיבים כשאתם חושבים אחרת לא להתבייש ולשאול כל שאלה . אם תרצה פרטים נוספי תפנה אליי בפרי אשמח לנדב לך כמה טיפים גם על וייסמן בהצלחה לכם

ziziub

New member
מחזיקה אצבעות, שתהיה בטא גבוהה

והריון מושלם, ממתינה יחד איתכם. בהצלחה לכולנו סיגלי

ronaldoben

New member
שיטת ברטוב - אשמח לשמוע תגובות

רציתי לדעת אם מישהו פה ניסה את שיטת ברטוב? אם כן האם זה עזר? ניסיתי לברר בעצמי ונראה שכל הרופאים שלא עובדים עם ברטוב (הברנזה מאסותא,תל השומר) מתעצבנים רק מהזכרת שמו של ברטוב. הם טענו שהשיטה לא מוכחת והכל יחסי ציבור ופירסום בעיתונות צהובה. ולעומת זאת היו בתקופה האחרונה הרבה פרסומים וסיפורי הצלחה. כך שאני מאד מבולבל. נראה לי לא רציני לרוץ עם מבחנת זרע לבר אילן ולחזור איתה לאחר המיון לביה"ח בלחץ זמן אדיר. הלו אנחנו בשנות אלפיים!! אי אפשר לשים מיקרוסקופ כזה בביה"ח וללמד את אחד מאנשי המעבדה כיצד לבחור את התאים? השאלה הזו רק מחזקת אצלי את נושא האגו והכסף. אני מודע לכך שיש פה עניין כלכלי לא קטן, שכן שוק ה - IVF מגלגל המון - המון כסף (ולצערי אני מכיר את זה היטב) עוד משהו שלא נתפס אצלי זה שבחירת הזרע באמצעות מיקרוסקופ מוגדל לא יכולה להזיק לשיטת הטיפול הקונבציונאלי אז למה לא להכניס מיקרוסקופ כזה לאסותא , תה"ש , ולשאר בתי החולים ולראות במשך תקופה איך זה משפיע על ההצלחות. לי נראה שיש פה מלחמות אגו והרבה כסף על גב המטופלים אשמח לשמוע תגובות

פּוֹנְג

New member
אכן יש כאן עניין של "קליקות"

מה שבטוח הוא שלא כדאי לך לאלץ את הרופא שלכם, אם הוא לא מאמין בשיטה - לפועל לפיה. (זו דעתי לפחות) אפשר לעשות בלי קשר את הבדיקה בבר אילן , אפשר גם (אני חושבת) ללא הפנייה של רופא, כל מי שמשלם - מתקבל
אם התוצאות של הבדיקה יהיו טובות בהרבה מהבדיקות האחרות שעשית -אז יש לך מקום לחשוב מה לעשות עם זה. אני גם חושבת שזה אפשרי לעשות השבחה בבר אילן ולבוא לIVF עם ההשבחה שנעשתה בשיטה של בר טוב.

ronaldoben

New member
ברטוב

מה עושים בבדיקה בבר אילן? ומה אני יכול להסיק מהתוצאות של הבדיקה? האם יש הסדר עם קופות החולים? בקשר לביצוע השבחה ולבוא איתה ל IVF , באסותא לא מקבלים זאת! וההסבר שלהם הוא סטריליזציה.

פּוֹנְג

New member
על הבדיקה אין החזר, על השבחה יש

לקופת חולים כללית בלבד (כמדומני) אם באסותא לא מקבלים את זה אז.... לא יודעת מה להגיד לך... אל תשכח שיחד עם זאת שזה באמת עניין מעצבן של קליקות - זה באמת עדיין לא הוכח כיותר יעיל. לא יכולה לעזור לך רק להראות לך צד אחר של העניין הרופא שלי תומך מאד בשיטת בר טוב והוא שולח אותנו להשבחה שם למרות שאנחנו בכלל לא צריכים את זה כי אין לנו בעית זרע (ושלח אותנו גם לבדיקה הזו, עוד כשידענו שאין בעיה של זרע, בדיקה שרק הוכיח את העובדה שכבר ידענו) זה גם מקומם קצת כי צריך שם לקבוע תור (מי יודע מראש מתי צריך לעשות השבחה? ) כי זה רחוק מבית החולים בו עושים את ההפריות וכי זה עולה כסף ואין החזרים אבל הגישה שלי היא ללכת כל עוד אני עם רופא מסויים, אני אלך איתו עד הסוף. כמובן בתנאי שאני אסכים לדברים. אבל בטח ובטח לא ללכת ראש בראש איתו. כי ברגע שמתחיל עניין הראש בראש, זה לא בריא. גם ככה התהליך שלנו הוא קשה ומורכב. אם מגיע השלב של ללכת ראש בראש - אז זה הזמן ללכת לרופא אחר.

פודה

New member
יש לי נסיון!

אנחנו טופלנו בשיטת ברטוב, הרופא שלנו בכיר מאוד במערכת קופ"ח כללית, ולטעמי - מה שיעץ לנו בפרטי, הוא בשום אופן לא היה יכול לעוץ לנו עם הכובע של הכללית... מסיבה פשוטה שעבור הקופות ובכלל לכל המערכת להגיד פתאום ששיטתו של ברטוב אכן נכונה , זה להגיד על עצמם שהעבודה לא מספיק טובה, ולהתחיל לשנות מערך שלם של מעבדות ושיטת עבודה זה בטח לא פשוט: בשביל להוכיח משהו באמת, כך הסביר לי רופאי היקר, צריך להריץ בדיקה אמפירית מקיפה של לא מעט מטופלות (חצי-חצי בשתי השיטות)... אניחושבת שהדרך הטובה ביותר, הוא למצוא רופא שסומכים עליו, ולשמוע את עצתו בחדרו הפרטי. לגבי שאלת מליון הדולר - איך לשנע ואם בכלל לבתיה"ח, א י ן אפשרות כזו, אני קונה את התרוץ שמדובר בשיטה שונה של טיפול בזרע (למשל, אריזה בנפרד של כל זרע וזרע..) ולכן רק מעבדה שמקבלת את שיטתו של ברטוב ועובדת איתו רשאית לעשות כן. אכן, מסובך, אני מרוצה מ-אוד מהתוצאות של ברטוב, וכן יש דיבורים על החזרים (כבר קיבלנו 5000 ש"ח על פרטי מהמושלם ואנו צופים עוד). בהצלחה לכולנו.

פודה

New member
מה אתה יכול להסיק מהבדיקה

אחי, אני אומרת בלב שלם - לך לפחות לייעוץ אחד אצל אחד מהמומחים (חפש בלוחות ובפורומים) - זה שווה כל גרוש. ברטוב מגדיל את הזרע עד רמה שבה הוא יכול לבחון את גרעין הזרע. עכשיו, מתוך ידיעה ברורה שלתקינות הזרע יש קשר י-ש-י-ר לאיכות ההפריה, והעובר, ובמקרים רבים העובר נעצר בטרום-חלוקה בגלל בעיית תקינותזרע, יש לזה חשיבות גבוהה! ---- מיותר לציין שבמעבדה הרגילה, הבדיקה היא ויזואלית בלבד, וכאן יותר מתמיד את המסתמך על הנסיון של האמבריולוג/ית, וגם לא בטוח... . המדדים של ברטוב: נבדקים X זרעים, מתוכם Y נמצאים תקינים, ואם באחוזים יותר מ 20% תקינים - לפי הרופא שלי אפשר ללכת על איקסי רגיל

נולי3

New member
אפשר להשתמש בשיטה של ברטוב רק

במדיקל סנטר (בהרצליה או בראשל"צ) - כך אמר לי ברקוביץ השבוע. לא ניתן לעשות זאת בבתי-חולים אחרים בגלל השוני במעבדות,או משהו כזה. בהצלחה

דנה121

New member
אנחנו היינו אצלו (ארוך)

אנחנו היינו אצלו. בעיקרון נדמה שהקופות מתחילות להכיר בו, ולא יהיה מנוס מכך. ממכבי ניתן לקבל החזר עבור הבדיקה בלבד, 600 שח, אני מבינה שקופות אחרות עוד לא עובדות איתו. לגבי ההשבחה ובחירת הזרעים, אין החזרים עדיין, זה 2500 שח. בכל מקרה, ביררתי עם הרופאים במדיקל סנטר, שם אני מטופלת. הם אמרו שהשיטה לא נכנסה כי היא לא נוסתה בכמויות מספיקות, וקרוב לוודאי שתיכנס בעתיד. כמו כן קראנו די הרבה כתבות בנושא, ואני מבינה שיש כאן עניין של אגו ומאבקי כח. מה שהוא עושה, הוא בוחר את הזרעים עם המיקרוסקופ שלו, שמגדיל פי 6300 לעומת בית החולים שמגדיל פי 400 בלבד. מה יכול להזיק בזה? כמו כן הוא מתייחס גם לפרמטרים נוספים בצורה של התאים, מה שבבית החולים לא מתייחסים כי אין להם יכולת לראות. יש לו מתנגדים לשיטה, שטוענים שהוא לא הצליח להוכיח להם שמה שרואים במיקרוסקופ מוגדל זה אכן נתונים מהימנים וכו וכו, ואחרי לבטים וקריאת כל המאמרים בתחום החלטנו לפנות אליו בכל מקרה. כדאי לעשות בדיקת זרע. מתחת לסף מסוים של תנועתיות וריכוז, כדאי מאוד ללכת אליו להשבחה. מעל זה, אין הבדל בין השיטה שלו למיקרוסקופ רגיל. הם גם לא ימליצו לכם לעבוד על פי השיטה שלו, אם התוצאות יהיו מעל מספר מסוים. כדאי להתקשר אליו ולשמוע פרטים נוספים. לגבי ההתרוצצויות, נכון שלא נוח להתרוצץ עם המבחנה, אבל אם זה אחד הדברים שצריך לעשות בשביל להגדיל את ההסתברות, ואם יש לו יכולת להגדיל את ההסתברויות לעובר חזק יותר עם סיכויי השרשה טובים יותר, כי בחרו זרעים חזקים, אז למה לא? אם תרצו פרטים נוספים אשמח לתת, כולל טלפונים של המעבדות שלו. דנה

למעלה