שלום לכולם!

ליאן.

New member
שלום לכולם!

אבא שלי התעורר בעקבות הכתבה על תערוכת הבולים בידיעות ומתכוון למכור את אוסף הבולים שלו.. רציתי לדעת.. מה הערך של דבר כזה, למשל? (מצורף) כי ראיתי באתר ההתאחדות שהבול עצמו לא שווה יותר מדי, אבל לדבריו יש לכל השילוב הזה ערך.

תמיר1991

New member
הקפיל הזה נהדר. אני חושב שהוא שווה

כמה עשרות שקלים. חכי למומחים. תמיר.

ליאן.

New member
קפיל זאת מילה מצוינת!

והנה סדרה שאני גם לא יודעת מה ערכה אם בכלל..

תמיר1991

New member
בולי דאר עברי במעטפה

שווים כמה עשרות שקלים. גיליון תבול, אם במצב טוב, כ- 300 ש"ח. תמיר.

וחבל ששני בולי דואר עברי

250 ו-500 פרוטה קיבלו חלודה, ולמעשה ללא טיפול מתאים אפשר לזרוק אתם לפח...

ברושית

New member
כתמי חלודה

האם תוכל בהזדמנות אחרת, כשיהיה לך זמן לפרט בנוגע להסרת כתמי חלודה?

python 4

New member
חלילה!

כאלה בולים יקרים לזרוק לפח? הייתי שמח אם היו לי כאלה, חלודים, רקובים, אכולים ע"י תולעים קטנות, לא אכפת לי!

coincollector

New member
נראה לי שקצת יותר

אני ממש לא מומחה לבולים אבל דאר עברי 1000, אפילו משומש, חתום וללא שובל, מופיע בקטלוג באתר התאחדות הבולאים בשווי של 370 ש"ח. אפילו אם המחיר הריאלי הוא חצי או שליש מזה זה עדיין הרבה יחסית, בשביל בול...

doroni10

New member
"שווה שקל"...

אז ככה, לגבי הדף הראשון עם בולי הדאר העברי: ששת הערכים הנמוכים בבולי דאר עברי שווים הקטלוגי (Bale 2004) לא גבוה: 0.45USD. לגבי שלושת הערכים הגבוהים, לא שובל ומשומשים: 180.0USD ארבעת בולי המועדים משנת 1948, (חסר הבול בעל הערך הנקוב הגבוה):2.10USD בול הדגל 0.25USD, בול ירושלים: 0.45USD, גליונית תבול: קצת בעייתי, אך מומחים יעידו, מאחר והחותמת איננה של התערוכה, לכן ערכה ינוע בין 20 ל 35 דולר (אם היתה חותמת תערוכה - 35.00USD) לגבי התמונה עם מעטפת היום הראשון: מצבה גרוע, כך או כך ערכה הקטלוגי של מעטפה שכזו, ללא שובלים, ובמצב טוב: 3.25USD דורון,

רוזן71

New member
תמיר, בא אפתור לך את תמיהתך...

בס"ד. תבול לא חתום שווה כ-260 ש"ח. מעטפת היום הראשון של תבול שווה כ-60 ש"ח. לכן תבול חתום בכל צורה שהיא לא שווה יותר מ-60 ש"ח. וההסבר לשווי הנמוך של המעטפה (בניגוד למעטפות יום ראשון מאותה תקופה עם שובלים ששוות בדר"כ יותר מבולים זהים מינט), כי השרות הבולאי מכר אז לאספנים מעטפות ללא שובל, מי שרצה שובל היה צריך לטרוח ביום ההופעה להדביק ולהחתים, מעטים עשו זאת לכן מעטפות משובלות מאד יקרות. אולם תבול שהוא גיליונית מזכרת ללא שובל יש הרבה כמו שיש הרבה מעטפות ללא שובל מאותה תקופה ולכן המחיר הנמוך יחסית. רוזן.

python 4

New member
אפשר לשאול מה זה תבּוּל?

נשמע לי כמו תבשיל מרוקאי.

רוזן71

New member
תשובה לפיתוני וגם...שאלה...

בס"ד. פיתוני שלום. תבול היתה שמה של תערוכת הבולים הלאומית הראשונה של ישראל שהתקיימה לפני 55 שנים בדיוק (1.5.49) ודואר ישראל הנפיק גליונית מזכרת של ארבעה בולי מטבע לא מנוקבים. וזהו התבול. ועכשיו ברשותך רצוני לברר אצלך משהו.. האם יש באוספך את המארז המהודר של אילן רימון??
רוזן.

למעלה