שלום לכולם...

שלום לכולם...

האמת שזה פעם ראשונה שאני בפורום הזה.. אני אוספת בולים ורציתי לדעת איך אפשרי לדעת כמה האוסף שלך שווה ולאיזה איש מקצוע צריך לגשת כדי לדעת? וגם, אם יש בזמן הקרוב מין מפגש של אוספי בולים או כל דבר אחר באזור המרכז?

כנסו שניה..

והשם משתמש מלמעלה הוא לא "חוגגים לגילי"... זה היה בטעות.. השם משתמש שלי זה מה שרשום עכשיו...

תמיר1991

New member
האוסף בולים שלך,

לפי התרשמות ראשונית, נקרא "אוסף ילדים", והוא לא שווה יותר מדי כנראה. המפגש הבא שלנו הוא בתערוכת הבולים בגני התערוכה, ב6.5 בשעה 17:00. תמיר.

python 4

New member
ליאתוש/גילי,

ברוכה הבאה לפורום! בקשר לאוסף הבולים שלך, תראי, הוא אולי יקר מאוד לליבך אבל תרשי לי להיות מקורי - אל תבני עליו לנדוניה. אלא אם יש לך שם בול שחור של ויקטוריה (לא בקהאם, המלכה) עם הכיתוב one penny, זה עשוי להיות שווה כמה גרושים (הרבה). להשתמע!

תודה...

האמת שלא בניתי עליו לכלום... ואני גם לא יתכוון למכור אותו או משהו ולא אין לי את הבול הזה... בכול מקרה שיהיה לך המשך יום טוב...

b_noga

New member
תבדקי

בשאלות נפוצות ובקישורים, יש שם לפחות חלק מהתשובות. וניצלו"ש אתמול הלכתי עם אמא שלי לבית של ההורים שלה והיא הביאה לי שני אלבומי בולים שהיא אספה בתור ילדה, וסבתא שלי הוסיפה מעטפה מפוצצת בבולים שעדיין דבוקים לנייר ו 5 פאקטים של בולים (ספרד, דרום אפריקה *2 ועוד משהו...) ועכשיו אני עסוקה בלסדר ולמצוא דברים מעניינים

b_noga

New member
אה ושכחתי לציין...

רוב הבולים מברית המועצות, יש פה מישהו שמבין בבולים אלה?

תמיר1991

New member
אם רוב הבולים מבריה"מ,

סביר להניח שיש שם בולי חלל. כתבי לי מה תמצאי. תמיר.

b_noga

New member
אכן יש הרבה כאלה באוסף שלה!

אני אצלם לך יותר מאוחר מה יש ומה אני יכולה לתת לך (היא מטילה עלי סנקציות בקשר לזה... בכל זאת אוסף ילדות שלה), אבל אל תדאג נמצא לך משהו, יש גם את האמריקאי שסיפרתי לך עליו

python 4

New member
מממ...

אני אספן דגול של בולי ברה"מ (או כפי שנויקה קוראת להם, בולי נוֹיטַה). מה את רוצה לדעת?

b_noga

New member
בולי בריה"מ

אוקי מאחר ולפחות שליש מהאוסף הוא בולי בריה"מ שאמא שלי הביאה איתה לארץ כשעלתה, או אספה מהמכתבים שנשלחו משם אליהם ולשכנים שלהם במרכז קליטה, רציתי לדעת אם קיימים בולים שנחשבים מיוחדים במיוחד או נדירים במיוחד? וכמובן פיתון, יש כאלה שמעניינים אותך במיוחד, שאתה רוצה שאני יחפש לך בינהם?

python 4

New member
OK, אז אני לא עד כדי כך מומחה..../images/Emo9.gif

אבל אם יש שם כפולים אני אשמח להחליף איתך. את באה למפגש?

b_noga

New member
כניראה שלא...

אבל אפשר להחליף גם דרך הדואר- לראות צילומים באינטרנט

python 4

New member
מצויין!

אבל איזה בולים את אוספת? אאל"ט את אוספת בקבוקונים של בושם, לא?

b_noga

New member
גם בושם, זה לא סותר

בעיקר בתחומי אופנה ואהבה, יש דוגמאות בקטגוריה קבצים.

תמיר1991

New member
בוודאי שיש נדירים.

לא יודע אילו בדיוק, אך אני מכיר מישהו שחסרים לו 300 מכל 7000 בולי בריה"מ. כמובן שיש לו שם דברים נדירים... אבל איני יודע מה בדיוק. תמיר.

אני רק רוצה לדעת דבר אחד:

איך, תמיר ופיתון, ניחשתם שמדובר באוסף ילדות שאינו שווה הרבה? בהודעה הראשונה לא כתוב כלום על האוסף. אולי זה אוסף קלאסי של בולי גרמניה 1870-1890, או בולי אנגליה 1840-1890, כולל חותמות לונדון מלפני השריפה? אולי זה אוסף שסבא שלה קנה בשני מליון דולר, ורק שכח לספר למשפחה? אסור לקבוע מסמרות ולתת תשובות הכוללות הערכה, לפני שיודעים במה מדובר. ולשואלת, אחרי שתקראי את המאמרים ןהשאלות הנפוצות, נשמח לשמוע מה יש באוסף הזה.

למעלה