שלום לכולם....

בנגלה

New member
שלום לכולם....

לצערי האתר שלי, אתר נול"ד, נסגר בגלל תקלה טכנית שאי אפשר לתקן. רציתי לשאול אותכם ולעשות מין סקר כזה בקשר לבנייה מחודשת של אתר מסוג זה. אתם יכולים לענות לי פה בפורום או שאתם יכולים להכנס לסקר שבפורום נול"ד. האם כדאי לי להקים אתר מאותו סוג של אתר נול"ד. לאלה שלא מכירים את האתר של- זהו אתר שמיועד כביכול לנוער שמעוניין בתרבות ובשפה ויש בו כל מני תוספות שיכולות לעזור לנוער ולמבוגרים גם יחד. (מילים לשירים, קישורים, הודעות רלוונטיות וכד'..) בבקשה תביעו מה דעתכם, אני רוצה לדעת אם בכלל יש לי בשביל מה להקים עוד אתר.. תודה מראש!

Sarika

New member
שלום בנגלה, שמחה לראותך שוב עמנו

האתר נול"ד היה אתר נחמד ומענין, נהגתי מידי פעם לשוטט בו. לשאלתך האם כדאי להקים אתר מאותו סוג?, לדעתי כל אתר שיעזור לשמר את תרבות הלאדינו הנפלאה, רצוי. האם בני נוער מגלים התעניינות בסוג כזה של אתר? זאת אתה תוכל לדעת יותר טוב מאיתנו, אתה בודאי קבלת תגובות לגבי נול"ד מבני גילך. לי נראה שבני נוער שיש להם קצת זיקה ללאדינו מהבית (כמוך) יתכן מאד שיגלו עניין בנושא. בכל אופן, כל הכבוד על ההשקעה והיוזמה שלך, עלה והצלח בעתיד.

angelici

New member
היי בנגלה ...שלומך?../images/Emo9.gif

לדעתי אם תוסיף לאתר תמונות המפורסמים מהטלנבולות המוצגים בארץ הדוברות ספרדית זה ימשוך את הנוער לאתר מה דעתך?

בנגלה

New member
היי אנג'ליק!!

לדעתי אם אעשה כמו שאמרת האתר ישיג משהו שהוא לא ממש התכוון להשיג.. יש הבדל בין ספרדית לבין לאדינו וילדים שמעוניינים ללמוד ספרדית כי הם נורא אוהבים טלנובלות לא ממש ישמחו ללמוד ולדבר על היהודים הספרדים ולקבל את הלאדינו. יש ילדים שמתעניינים בתרבות ובמורשת וכל זה אבל לא יצא לי ממש לנהל שיחה איתם- אני יודע על זה יותר מהודעות שהשאירו בספר האורחים ומאי מיילים שקיבלתי מכמה מהם..

mosafir

New member
מי הוא ספרדי??../images/Emo168.gif

אולי כאן המקום להבהיר שיהודי ספרדי הוא מצאצאי מגורשי ספרד. נקודה. לפעמים שומעים בשיחות עם אנשים או נשמע בתיקשורת: אצלינו הספרדים, אני ספרדי,וכו" מאחינו בני ארצות ערב. לדעתי הם מתהדרים בנוצות לא להם, דוקא חלק גדול ממגורשי ספרד הגיע לארצות אירופה כמו:טורקיה, יוון, בולגריה, יגוסלביה, הולנד, איטליה,אנגליה ואפילו הגיעו לארצות כמו רומניה וגרמניה במספרים קטנים, כמו כן הגיעו לארצות צפון אפריקה ומצריים והצטרפו לקהילות היהודיות שישבו שם כאלפיים שנה. כך שיהודי תימן, בוכרה, עירק, הודו, וחלק גדול מיהדות צפון אפריקה (שקוראים לעצמם ספרדים) ישבו בארצותיהם הרבה לפני גרוש ספרד. היהודים "הספרדיים" שמרו על שפת הלדינו שהיא ביסודה השפה שדיברו בספרד לפני 500 שנה ועל תרבותם. מוספיר.

may55

New member
מוספיר שוחחנו על כך עם מר יצחק נבון

והוא אמר : "מי שאומר שהוא ספרדי , הוא ספרדי" והזכיר את הוויכוח סביב הנקודה "מי הוא יהודי" ואכן כתבתה הסבר יפה על תפוצת היהודים והנה קישור למאמר מהפורום שלנו אותו כתבה רותי על שפת הלאדינו ומצורפת מפת תפוצה

אסטרלו

New member
אני מסכימה איתך, מוספיר

נונקה נו אנטנדי דקה סה יאמן "ספראדיס", דה איוס פארה איוס.

רותי ב.

New member
בנגלה, קודם כל טוב לראות אותך

פה, דברשני, כל אתר שיש לו זיקה ללאדינו הוא חשוב מעין כמוהו, ובעיקר כמו זה שלך, שפנה אל הנוער. זה בדיוק הפלח שצריך למשוך כדי שהשפה הזו לא תכחד, וכמובן גם התרבות. אב מפה מעודדת אותך להמשיך את מה שהתחלת, והרבה פעמים נכנסתי לאתר, ונדמה לי שגם התכנים היו טובים, מה עוד שקראתי בהודעה אחרת שכן פנו אליך בספר האורחים ובמיילים בני נוער. כך שזה די השיג את מטרתו, ותמשיך בבקשה כי חשוב.

אסטרלו

New member
../images/Emo24.gifבנגלה קרידו

על אף שנראה כאילו ההתעניינות בלאדינו איטית מאוד, אסור לנו להתייאש. אני מאמינה באתרים ובפורומים שלאט לאט חודרים לתודעה. אפשר לראות אפילו כאן בפורום כניסה (מבורכת) של אנשים חדשים. אני חושבת שהתעניינות בשפות העבר הולכת וגוברת, שמעתי זאת גם מדוברי אידיש וגם רואים את זה למשל בקניה גוברת והולכת של הגדה לפסח בשפות אלה. בכל פעם שאני ממליצה על פורום הלאדינו או האידיש, אני מגלה הבעת הפתעה. לכן יש מקום לכל אתר או פורום הקשורים לנושא, במיוחד שלך, שדיבר אל קהל צעיר יותר. צא לדרך, אנחנו כאן כדי לעזור.

מואיס

New member
שלומס בנגלה טוב לשמוע ממך

צר לי שהאתר נסגר בגלל תקלה, היה אתר נחמד וביקרתי בו מס' פעמים לדעתי , אם הטרחה אינה רבה מידי כדאי לשחזר אותו

tsiporganeden

New member
בנגלה חמודי האם היו הרבה מבקרים

באתר? זה עניין מישהו? כי אם לא חבל על הזמן לך על משהו יותר אטרקטיבי שמעניין בני נוער, כך לדעתי בכל אופן.

בנגלה

New member
קודם כל תודה לכולם!!!

לשאלותיך.. היו מבקרים באתר.. ברור שלוקח זמן עד שמשיגים חומרים ועד שאנשים מכירים ומתחילים להכנס יותר לאתר.. אבל יצא לי לראות שאנשים מחפשים במנוע חיפוש הרבה דברים.. כמו שכבר אמרתי, קיבלתי אי מיילים עם בקשות, חתימות בספר אורחים גם מצד ילדים והודעות בספר אורחים.. בנוסף לזה היה שם למשל החלק של "מילים לשירים".. שמעניין אותי לדעת אם זה באמת תרם לאנשים והם באמת נכנסו לזה.. ממה שראיתי בפורום היו כאלה שהמליצו על השירים לאנשים.. רציתי לדעת בגלל זה את דעתכם!

למעלה