שלום לכולם

שלום לכולם

אני ממש אבל ממש שמחה שמצאתי פורום שכזה. אני נשואה לחולה אפילפסיה שברור לי שלא יכנס לפורום כזה לעידוד כי הוא בהכחשה מתמדת של המחלה. המחלה התפרצה אצלנו "פתאום באמצע החיים" בגיל 18. היום הוא בן 30. אחרי שהיה "חולה" כ-4 שנים, והמצב היה נראה לו טוב הוא התחיל לזלזל בלקיחת התרופות ומאז - המצב לא ממש טוב (הוא מאוד כועס על עצמו על הזלזול הזה). היום הוא ממש לא מאוזן עם התרופות (דפלאפט וטופמקס). התקפים לעיתים מאוד קרובות. המזל הגדול הוא ש - 99.9 מההתקפים הם תוך כדי שינה - כך שאין סכנה שיקה לו משהו חוץ מליפול מהמיטה. (מתוך 4 שנות נישואין, ומספר רב מאוד מאוד של התקפים רק אחד היה בזמן עירות). פעם אחד היו התקפים 2 לילות רצופים - בדרך כלל יש הפרש של לפחות חודש. אני זו שעורכת את הרישומים - הוא לא חושב שזה חשוב (כמו שאר ההדחכות...) כשהוא צריך ללכת לרופא שלו (פעם בחצי שנה) אז הוא נזכר שיש לו מזל שאני עורכת רישום של כל התקף והתקף. ההתקף הראשון היה 10 ימים אחרי שנישאנו - זו היתה ממש טראומה בשבילי. זה היה ביום כיפור. כל הלילה כמובן לא ישנתי ובתפילה למחרת ממש לא יכולתי להתרכז. אני לא יכולה להסביר את זה אבל אני תמיד מתעוררתשניה וחצי לפני ההתקף. בהתחלה לא יכולתי לחזור לישון ואז לא תפקדתי. אחרי תקופה ארוכה מאוד למדתי לחזור לישון... היום הרבה יותר קשה. יש לנו ילד ואני כל הזמן בפחד מה יקרה אם.... היתה תקופה של כחודשיים שבעלי שימש כמטפלת של בינינו - ממש פחדתי מה יקרה אם יהיה לו התקף והילד יפול לו מהידיים וכו'. אף אחד לא יודע על המחלה שלו חוץ מהאחים שלו וההורים שלי וחברה טובה מאוד שלי - שברגע של תסכול סיפרתי לה ומאז היא מאזינה ברב קשב לכל בעיותי (עד שגיליתי אתכם ואני רואה כמה אני פורקת את התיסכולים לאוזנים מבינות...). יש לציין כי בעלי -על אף כל הקשיים, שירת בצבא שירות מלא + 3 שנות קבע. נלחם בשיניים לצאת לקורס קצינים והצליח. בהתחלה הוא גוייס במתנדב, אחרי כמעט שנתיים הוא הצליח להתגייס כחייל וכך כשהוא עם פז"מ של שנתיים הוא עשה טירונות וכו'. כמובן שהוא קיבל הרבה "פטורים" (בעיקר שמירות ומישמרות) אבל הוא תמיד זלזל בזה ולא נתן למחלה להשתלט לו על החיים. מילואים לצערו הוא לא עושה - וזה מהווה בעיה מבחינה חברתית. רשיון נהיגה - עד עכשיו היה לו כי הוא סירב להגיש אותו למשרד התחבורה כמתבקש. אחרי שהוא פג תוקף הוא התחיל בתהליכים לקבלת אישורים. הוא קיבל אישורים אבל נכשל כבר פעמים בטסט (תאוריה הוא עבר על הפעם הראשונה!) באחד הטסטים הטסט טען ש"יש לו חוסר ריכוז"... (חלק מתופעות הלוואי של התרופות - עד כמה שאני יודעת... אשמח לקבל עוד פרטים) בקיצור... אני שמחה שיש לי למי לספר ולפרוק, סליחה שעל הפעם הראשונה זה יצא ארוך ערב טוב

ברוכה הבאה אמא לחמוד

אני מאוד שמחה שהצטרפת לפורום, זה פורום חשוב ומקסים. אני אחות לילד עם אפילפסיה ופגור. ומקקוה שבאמת שפה תקבלי את העזרה והתמיכה שתצטרכי. אני מאחלת לבעלך ולכם המון בריאות ורק טוב לילה טוב סיגל

ספיר 11

New member
ברוכים הבאים בצל קורתנו..הסכיתי

ושמעי.... עצם העובדה שבעלך מתכחש למחלה ולא דואג לבריאותו זו כבר בעיה חמורה המאפילה לדעתי על כל דבר אחר,כל עוד הוא מתכחש למחלה לא תוכלי לסייע לו בהתמודדות איתה שהיא לא קלה לאור תיאורך,ובכלל אפילפסיה זו לא מחלה קלה בעיקר אם אין איזון וריסון של התקפים, הרשי לי לתת לך עיצה,שימי הכל בצד,רשיון נהיגה,מילואים,צבא,שמרטפות,הכל שולי לעומת הכחשתו ואי יכולת מצידו לקבל את העובדה שהוא סובל מאפילפסיה. נסי לגרום לכך אם לבד או אם על ידי גורמים מקצועיים שיקבל את עובדת היותו חולה ולא יתכחש לה,באם יקבל את האמת ככל שתהיה מרה החיים יראו הרבה יותר יפים על אף המחלה.

ufo11

New member
אני מצטרף למה שנאמר כאן.. כל שאר

הדברים הם דברים של מה בכך לעומת עניין ההכחשה... צריך לנסות לגרום לו לקבל את זה... להתמודד עם זה... ולא לברוח למציאות אחרת בעצם ההכחשה... מאוד חשוב שתנסי איכשהו (ואני יודע שזה קשה) לגרום לו לשנות את הגישה שלו לגבי זה... אני בטוח שזה לא עושה לו טוב כל ההכחשות האלה...

qt1

New member
ברוכה הבאה אמא לחמוד../images/Emo24.gif

אני כתבתי לך הודעה כזוווווווווווווווווווווווווווווו ארוכה ומשום מה היא לא עברה
ממליצה לך להראות לבעלך את הפורום , את האתר של אי"ל ולנסות לא לרשום בפניו את הדברים שאת רושמת , מי לוקח את התרופות הכרוניות שלו? אויש איזו הודעה ארוכה כתבתי , אני לא מאמינה שזה קורה אוףףףףףףףףףףף. על כל פנים , כתבי בבקשה מה דעתך גם לקודמיי שלדעתי הציעו לך הצעות מאוד טובות. אני בטוחה שקשה לבעלך , מצב של הכחשה הוא מצב נורא, אני מבינה אותו , הייתי במצבו כמה שנים וזה בהחלט לא פיקניק בתקווה שההודעה הזו כן תעבור. שבת שלום ותודה לך על שבאת לכתוב גם כאן

סיפור לעתון

הסיפור שלך ממחיש חלק מהבעיות המרכזיות שיש לאנשים עם אפילפסיה. המתח הנלווה . דרך אגב אם יש לבעלך התקפי אפילפסיה בשינה רצוי שלא יישן עם כרית למנוע מצב שקורה לעיתים רחוקות מאד אבל קורה של חנק בזמן התקף.

ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

קודם כל, יש לו מזל, שיש לו אותך, שתומכת ודואגת. ההכחשה היא בעיה לא קלה, כי האפילפסיה היא בעיה פסיכוסומטית, וההתקפים מתרחשים לעיתים קרובות יותר במצבי לחץ ומתח, ההכחשה מגבירה את המתח, וכן את הסיכון להתקפים, וזו באמת בעיה לא קלה. לי יש בעיה בלקיחת התרופות, למרות שאני לא מכחישה, פשוט לא מסתדרת עם זה, לא תמיד זוכרת, אבל למזלי הטוב, אני מאוזנת. לדעתי, הדבר החשוב ביותר הוא לשבור את נושא ההכחשה. המצב עלול להחריף, כשהילד יגדל ויתחיל להביא חברים הביתה... אי-אפשר להגביל חיי חברה של ילד, ואני חושבת, שלהעמיד את העתיד מול עיניו יגרום לראות דברים בצורה אחרת, אבל לא לכפות עליו, לדון בעדינות את הנושא ולתת לזמן לעשות את שלו. קחי בחשבון גם את העובדה, שכשהילד יבקש להביא חברים הביתה, בעלך יעבור טראומה לא קלה, אם הוא לא יהיה מוכן לזה מראש, ומוטב מוקדם מאשר מאוחר.

hashy

New member
ברוכה הבאה אמא לחמוד ../images/Emo24.gif

נראה לי שקיבלת הרבה תגובות לגבי מצבו הנפשי של בעלך ומורכבותו אלא שמרוב הכחשות נראה לי שנשכח העיקר. העיקר הוא מצבו התרופתי ומצב ההתקפים שלו. את מספרת שהוא כל חצי שנה אצל רופא (נזכר להעריך אותך יותר) ואם הבנתי נכון אז עכשיו הוא לוקח את התרופות כמו שצריך אבל הוא במעקב שלא עובד - התקף אחת לחודש זה ממש לא איזון!! עד שאתם מתאוששים יש עוד אחד - וזה מדליק אצלי נורא אדומה חזקה יותר מכל עניין באיך הוא מתמודד ואם הוא מדבר או לא מדבר
בעיני זהו גם סיממן לטיפול רפואי לקוי. אני גם רוצה לציין שנראה לי שאת חווה קושי כפול שלו די קשה להתחבר אליו ואני לאו דווקא מדברת על הדאגות (כי אני בטוחה שיש גם לו) אלא על זה שכשקיבלתי התקפים בשינה למול התקפים בעירנות ההבדל העיקרי היה שבעירנות היה להתקפים מחיר כבר יותר - אובדן זכרון, פציעות, עייפות גדולה יותר דברים שהיו קשורים אליי ישירות ואילו בשינה חלק מהתופעות האלה היה זניח יותר מאחר ולא היה איכפת לי אם זכרתי מה חלמתי לפניי ההתקף והוא לא הפריע לי בתוך היומיום ומשפחתי שראתה את המחזה הטראומתי סבלה יותר. אלא מה, נראה לי שאם תבואי אליו עם טענות של הכחשה ואטימות הוא עלול להיסגר יותר בפניך. אז אני מציעה לטפל פרה פרה: קודם כל לבדוק איתו ואיתך מה אומר בעיניעם המצב של אחת לחודש - האם זה נראה לכם סביר והאם אתם יודעים שאפשר אחרת? יכול מאד להיות שהוא הרים ידיים לגבי האפשרות להמעיט אותם יותר (מה שקורה לעתים עם טיפול לא נכון ורופא שלא אומר "המצב לא תקין" ו/או "אני לא יודע מספיק בואו נפנה לרופא אחר" ואני יכולה לשתף אותך שבמהלך השנים שלקח לי להתאזן גם לי היו תקופות כאלה) ולפי מה שכתבת אני לא בטוחה שאת רואה אפשרות לסוף למצוקה ולתדירות ההתקפים. כאן אני רוצה לעודד אתכם ולדרבן אותו ואותך הלאה לחפש ייעוץ נוסף ואולי רופא אחר למען השקט הנפשי שלכם ולמען חיים נורמליים ככל שינתן. דבר נוסף - נראה לי שאת צריכה למצוא את הזמן והדרך לשתף אותו במה שעובר עלייך ועל הדאגות שלך לגביו ולגבי הילד בצורה "נקייה" - הכי נייטרלית שאפשר, ללא טענות או מענות מעין 'אני רוצה שתדע שאני דואגת ואני מעונינת שנעשה משהו בנידון...' פה אני מצטרפת לכל הנאמר לגבי "ללחוץ" על נושא הילד. כאפשרות את יכולה לתת לו לקרוא את השירשור הזה ובראשו מה שכתבת או אפילו רק את מה שכתבת או לכתוב לו מכתב או לקחת אותו לבית קפה ולדבר ואם אלה לא מספיקים עבורך או מהווים בעיה אז למצוא מגשר. קרוב, הורים או אדם חיצוני שידברו עבורך. זה אולי יכול לעורר מחלוקות על נושא הפרטיות ביניכם, אבל אם דברים אחרים לא עובדים או קשה לך - בעיניי, זו דרך לגיטימית בהחלט. עוד שני דברים קטנים לסיום - שאלת לגבי התרופה והנהיגה - ייעוץ רפואי נכון היה עונה על כל זה ואם זה "פשוט לא עלה" - יכול להיות שהרופא הוא לא אדם אותו ניתן לשתף בבעיות/ קושיות ורק לכן לפעמים שווה להחליף אותו. חוסר הריכוז יכול וגם תחושת האדישות שלו יכולים לנבוע מלילות של שינה לא שקטה - המוח פעיל יותר בלילה, הוא קם עייף והמעגל ממשיך ושוב הגענו לנושא הטיפול הרפואי שהוא מקבל שאמור לעזור בזה. ספציפצית לגבי תופעות לוואי לתרופות שהוא נוטל אני משערת שאת יכולה לבדוק בשירשורים קודמים פה בפורום או באחד הקישורים שנמצאים בטאגליינס למעלה. אם את/ם צריכים משהו אנחנו פה וזיכרי שאתם צוות בעניין הזה ואל תתני לו לשכוח בהצלחה
לגביך, ידע הוא כח ואני חושבת שככל שתדעי יותר באופן כללי על המחלה יקל לך יותר גם בנגישות אליו ובמציאת פתרונות למצבו. הכחשה זה מושג פסיכולוגי סובייקטיבי שכל אחד מודד אותו אחרת, זה שהוא לא רושם את ההתקפים שלו - גם אני לא, ואני לא מכירה הרבה שכן מהטעם שלא נדרשתי אף פעם וגם לדעת ממוצע חודשי או שנתי זה מספיק. זה עדיין לא אומר דבר. את מתארת אדם פעיל שמעריך את עצמו דרך תרומתו החברתית ויכול להיות שאם נשנה קצת מושגים זה יקל גם עליו לראות את הדברים אחרת.

למעלה