שלום לכולם!!!

taliku2

New member
שלום לכולם!!!

פעם ראשונה שאני מבקרת בפורום של הנקה. יש לי שאלה שמטרידה אותי מאוד, אז אודה לכם מראש על כל תשובה מקצועית שאקבל. אני בהריון עם תאומים, שבוע 38+ וביום רביעי יש לי תור לניתוח קיסרי. אני מאוד מאוד רוצה להניק את התינוקות מיד לאחר הלידה ולא יודעת אם בכלל אפשר אחרי ניתוח. בכלל אני מפחדת שלא אצליח להניק תאומים ועוד אחרי ניתוח כי גם אין לי עזרה משום מקום. * אני רוצה לדעת מה המדיניות של ביה"ח לגבי הנקה לאחר ניתוח? (אני עתידה ללדת בביה"ח מאיר בכ"ס) ** האם אני יכולה/צריכה לבקש שלא יתנו להן פורמולות מבקבוק כדי שלא יהרוס לי להניק? *** ואיך בכלל מסתדרים להניק שתיים? מקווה שהמחשבות שלי ברורות. שוב תודה מראש טלי

tammyb

New member
המון הצלחה

אולי כדאי לך להיות בקשר עם יועצת הנקה מוסמכת על מנת שתעזור לך עם הנקת שניים - נראה לי שאין תחליף לעזרה מוחשית. שווה לחפש בדפים פעילים באתר - אולי כבר המליצו על יועצת הנקה באיזור השרון או להתקשר לקו הפתוח של לה לצ'ה 1-800-350-440 שם תוכלי להתייעץ גם. חוץ מזה, נראה לי שהרצון הטוב זו התחלה נהדרת! שתהיה לידה קלה וחג שמח! תמי

זיווה1

New member
הנקה אחרי ניתוח

גם אני ילדתי בניתוח קיסרי, בסורוקה ב"ש ולמרות הניתוח ביקשתי להיניק מייד לאחריו (אפשרי בהרדמה ספינלית, לא מלאה). כשעה אחרי, כשעמית כבר פגש את אבא וסבתא, הביאו לי אותו לחדר ההתאוששות, ואגב, לידי במחלקה הייתה אמא לתאומים שהניקה והצוות הרפואי פשוט יצא מגדרו כדי לסייע לה בכך. היתרון אחרי ניתוח הוא שיש חמישה ימי הסתגלות בבית החולים, וכל שאלה, בקשה וצורך מתמלא ע"י הצוות הרפואי בצורה יותר ממשביעת רצון. בהצלחה!!!!

sagitlaleche

New member
הנקת תאומים ../images/Emo20.gif

מזל טוב ושהכל יעבור בשלום! לגבי הנקת תאומים ומדיניות בית החולים חשוב לפנות לבית החולים ולשאול מה מדיניותם. חשוב שגם תבהירי מה רצונותייך ותכיני מישהו שיוכל לעזור לך להניק מיד לאחר הניתוח. לרוב, כאשר הניתוח מתוכנן, לא מדובר בהרדמה כללית, אלא בהרדמה אפידורלית או ספינלית. אין מניעה מלהניק מיד לאחר הלידה, אך יש צורך להיעזר בבן הזוג או המלווה. אם לא יהיו כאלו, חשוב ליצור קשר טוב עם אחד מאנשי הצוות שילוו אותך לניתוח כגון אחות או אפילו המרדים שיוכל להביא את התינוקות לשד לליקוק והרחה שגם להם תפקיד חשוב. מותר לך לבקש שלא יתנו להן תמ"ל מבקבוק, אך חשוב מאוד ליצור קשר עוד היום עם יועצת הנקה מוסמכת ולהתכונן למצב. בביה"ח מאיר בכפר סבא נמצאות שתי יועצות הנקה מוסמכות (ג'ניס וחיה) וכדאי לנסות להיפגש איתן ברגע שתוכלי מיד לאחר הניתוח כדי לראות שהתינוקות תופסים היטב את השד. מעבר לכך, אנחנו כאן!

ניצפיץ

New member
בהצלחה

גם אני ילדתי בניתוח, אמנם רק תינוקת אחת, ובהרדמה אפידורלית. בכל מקרה הנקה ממש אחרי הניתוח לא היתה אפשרית כי עוד הייתי על השלחן כשטיפלו בי אחרי הוצאת התינוקת. גם בחדר התאוששות הייתי אני מאוד ישנונית (שזה לא מחוייב לכל אחת). בקיצור, הפעם הראשונה שהחזקתי את הנסיכה שלי היתה רק כ - 10 שעות לאחר הלידה, אחרי התאוששות ושנת לילה והנקה הצליחה לאחר שני נסיונות ובערך כ-20 שעות אחרי הלידה - והיא נמשכת עד היום עשרה חדשים. בלילות בבית חולים כן ביקשתי לתת פורמולה כדי לישון טוב, ואלו הפעמים הבודדות בהן קיבלה והנה למרות זאת ולמרות שההנקה התחילה אחרי כמעט יממה מהניתוח, היא נמשכת מצויין עד היום. שיהיה במזל טוב

1אורניתה

New member
גם לי זה קרה

הפרידו ביני ובין המלאך מיד בלידה ואסרו האכלה שלו לפחות 24 שעות לאחר מכן מפחד שיפתח זיהום מהמקוניום וכדי שאפשר יהיה לשלול במידה וכן יתפתח זיהום מה מקורו ואיך לטפל-אני ממש לא מצדיקה את זה אבל זה קרה,המלאך יונק עד היום הוא בן 8.5 חדשים בהצלחה ושיהיה במזל.

sagitlaleche

New member
אפשר לשמוע עוד פרטים? ../images/Emo20.gif

הייתי מעוניינת לשמוע לגבי הזיהום מהמקוניום (מדובר בלידה רגילה או ניתוח?) אם את לא מעוניינת לחשוף פרטים כאן בפורום אז אשמח באימייל פרטי או במסרים כאן בתפוז, ואם את לא מעוניינת בכלל, אז תשכחי ששאלתי, סליחה!

1אורניתה

New member
לשגית תשובה

אין שום בעיה בכלל,קודם לפני שאתחיל אומר לך
ולבת המון תודה
ובכלל לכל הבנות בלה לצ'ה יאלי כבר בן 8 חדשים ואני מניקה "ותיקה" לא מעט בזכות התמיכה שלכן בקו החם ושל הבנות בפורום (אז הייתי על משתמש בשם אחר) לגבי הלידה,היתה לידה קלה מאוד יחסית ומהירה, מאחר ולא הצליחו למצא במוניטור דופק עוברי (בגלל תקלה טכנית במכשיר כמה מגוחך)החליטו לחבר אלקטרודה לראש שלו,דבר שהצריך פקיעה מלאכותית של מי שפיר,לאחר הפקיעה הסתבר שהיו מים מקוניאלים ולא היה ברור ממתי זה כך,בכל מקרה בעקבות זה הלידה התפתחה תוך 10 דקות ואחרי 25 דקות יאלי היה בחוץ בלידה רגילה,לא היה כמובן בסוף שום זיהום אבל זה הנוהל לגבי זה,מחשש שאולי בלע מקוניום או משהוא כזה. בכל מקרה לא הבנתי כ"כ את השאלה,האם עניתי לך??? אם לא אז תודיעי לי במסר,בכל מקרה לא הפרידו ביני ובין התינוק רק אסרו כל דרך של האכלה לפחות ל-24 שעות-הם טענו שבמילא ביומיים הראשונים לאחר הלידה הוא ישן ואין צורך של רעב וזה היה אכן כך,לא הפרידו רק ל-12 שעות (לילה) ואסרו האכלה של 24 שעות ובאמת לאחר כיממה התחלתי להניק אותו, הקשיים שהיו לא קשורים לאיסור להניק ביממה הראשונה לחייו אלה ברגישות העור שלי שהיה מאוד פצוע.

sagitlaleche

New member
תודה רבה על הסיפור! ../images/Emo20.gif

אכן קיבלתי מענה לשאלתי מדוע חששו מזיהום לאחר הלידה. למרות כל מה שאת מספרת, אני חושבת שהקשיים כן קשורים לאיסור להניק. מהרגע שהתינוק נולד, רפלקס ההנקה חזק מאוד ויש מחקרים שמראים שהנקה מיד לאחר הלידה מונעים את הבעיות שעלולות לצוץ מאוחר יותר. בכלל, ככל שהתינוק יונק יותר, הוא "מתאמן" יותר, והבעיות פשוט נמנעות. אינני מומחית לגבי מקוניום וזיהום מבליעתו, ובכלל את כבר מניקה ללא בעיות כבר כמה חודשים טובים, אבל כדאי לברר פרוצדורות כאלו לפני הלידה הבאה ולבוא מוכנים יותר כדי להיתקל בפחות בעיות בתחילת הדרך בהנקה! שוב תודה רבה על הסיפור ובהצלחה בהמשך.

1אורניתה

New member
מבלי לעשות פרסומת רעה

אני בכל מקרה לא אלד יותר בבית החולים הזה. מאחר וילדתי את בני הבכור בבית יולדות אחר יש לי למה להשוות ואני הרגשתי (כמעט כמו באונס) סליחה אבל אי אפשר להשוות נכון ,אבל עשו בגופי כל מני דברים מבלי שתהיה לי שליטה בהם לדוגמה: חתך מיותר וגדול,לא נתנו לי להסתובב בצירים פקעו את השק השפירי בגלל תקלה במכשיר ולא בגלל מצב רפואי,לא אפשרו לי להניק ועוד...וזאת למרות שביקשתי ,לא התחשבו בי -ואפילו הרגשתי קצת מצד הצוות הרפואי קצת זומבי כי הלכתי על "הטבעי" מה שלא היה נכון כי לא נתנו לי.

למעלה