שלום לכולם

layla18

New member
שלום לכולם

היתי רוצה שתעזרו לי... יש לי תקליטם ישנים ומטבעותישנים מה בערך יכול יהיות הערך שלם? tahnk you!

אולי תעזור לנו קצת

ותתמקד יותר כמו איזה מטבעות ותקליטים הלאו מאזיה שנה בארך

שלום לילה וברוכה הבאה.

אין שום אפשרות להגיד כמה בערך שווה מכונית, אם לא יודעים איזו מכונית ומה מצבה. את זה ידעת לבד, כמובן. אולי לא ידעת, אבל אותו הדבר נכון לגבי תקליטים ומטבעוץ אחד שווה מליונים, השני שווה לזבל. איזה מהם נמצא אצלך? ואיך נדע אם לא תספרי? ועוד משהו שעומד לי על קצה הלשון: אני הייתי מנקה עובש מכלי כסף עם חומר ניקוי, בלי קשר לכסף: מטלית טבולה באקונומיקה לא תזיק לכסף. אחרי שהעובש ירד, אפשר לצחצח. זה לא קשור לפורום, אבל חשבתי שתשמחי לדעת.

layla18

New member
תודה אני אתחיל לפרט

אבל לא כרגע לגבי העובש מסתבר שזה לא עובש אלא נחושת חמצנית שהגיבה עם הכסף אבל תודה

layla18

New member
כימיה זה משעשע

מה ,לא?

doroni10

New member
אני שוב יוצא חוצץ ../images/Emo8.gif

ואכן כימיה היא מעניינת וטובה. :)

doroni10

New member
כותב את המאמר הרביעי בדוקטורט

נעלמתי אל נבכי המחשב, ואל נבכי דפי הנסיונות, שכן בימים אלו אני כותב את המאמר הרביעי (והאחרון) בדוקטורט. בתקווה לסיימו בסוף השבוע הנוכחי. מיד לאחר מכן אתחיל לכתוב את התיזה עצמה. ובינתיים - מי כאן אמר שהוא התחיל לאסוף בולים של דרום מזרח אסיה (או מי אוסף דרום מזרח אסיה)? כפי שאמרתי, יש לי כמות מסויימת להחלפה מאיזור בורמה בעיקר. וגם רון, שאני מקווה שיקבל מחר סוף סוף את חבילת הבולים המובטחת- ובעיקר שימצא בה דברים ראויים לאוספו המכובד
ואם יהיה לי זמן פנוי בסוף השבוע, אשים עוד מספר טעויות בבולי ארה"ב בעיקר, להנאת הגולשים (ואולי לעורר שוב וויכוח
). דורון,

תמיר1991

New member
בהצלחה דורון!

ותגיד, יש דוקטורים צעירים ממך? אני גם רוצה להיות דוקטור צעיר כשאגדל... לאסטרונומיה, או ליחסים בין-לאומיים, או להיסטוריה של מדינת ישראל, עוד איני יודע. תמיר.

doroni10

New member
כמובן שיש- אבל לא יותר מדי ../images/Emo8.gif

תעשה חישוב פשוט: אדם שמתחיל ללמוד נניח ישר עם שיחרורו מהצבא (בהנחה של 3 שנים) בין גין 21 ל 22. כאשר מדובר במדעים מדוייקים: 3 שנות תאר ראשון, + 2 שנות תאר שני (בד"כ 2-2.5) + 4.5 שנות דוקטורט = סיום התאר בגיל 31-32 כאשר אין עיקובים. ניתן לבצע לפעמים דוקטורט במסלול ישיר- אך אין רבים שמבצעים זאת, ובעיקר מסלול שכזה מקצר בכחצי שנה עד שנה. ישנם מסלולים למצטיינים בהם מייד עם סיום התאר הראשון ניתן להתחיל לימודי דוקטורט, אך לשם כך יש צורך בהצטיינות יתירה. כמובן שיש כאלו שלא מבצעים שירות צבאי ואז יכולים הם לסיים את הדוקטורט במסלול הרגיל בגיל 28... דורון,

avitalit

New member
ועוד בענייני כימיה....

אתמול הורדתי פטריות מבולים ... נכון שזה נשמע ממש פאטתי ?!
זר לא יבין ... אבל אתמול ניקיתי (עבור פיתון) כמה בולי הונגריה שבקרוב אשלח לו . הכנתי קערה עם מים קרים , קמצוץ מלח , ו.. מעט משחת שיניים קולגייט לבנה. הנחתי בה את הבולים ל 20 דקות - אח"כ שטיפה במים זורמים וייבוש . הבוקר הם יצאו צחורים כשלג ! . האם יש למישהו שיטה נוספת ? אחרת ? (ללא צורך בחומרים המאוד יקרים שמוכרים בחנויות ) יום נעים איצ

doroni10

New member
השיטה שתארת היא הבטוחה ביותר.

אם כי קיימים גם תכשירים מיוחדים המבוססים על אותם ניגזרות פלוארידיות הנמצאות במשחת השיניים. ולכן הם בטוחים יחסית לשימוש. כאשר משתמשים במשחת שיניים יש צורך להזהר- למשל לא להשתמש בכאלו בעלות אפקטי הלבנה מיוחדים אלא ברגילות. דורון,

איציק - אתה ענק!

לא שמעתי על השיטה הזו עד היום! עוד היום אנסה אותה. מזל שעוד לא קניתי את התמיסות היקרות...

avitalit

New member
../images/Emo5.gifהפלת אותי לריצפה .........

הייתי בטוח שאני לא יכול לחדש לך כלום בענייני בולים ........ ואם כבר אני כאן - הנה תמונה של פריט יודאיקה שהגיע לרשותי שלשום . מדובר בחותמת ארוע שהוחתמה בצכוסלובקיה בשנת 1937 לציון הכנסיה (הכנס) השלישית של אגודת ישראל על בול מקומי . להנאתכם .

שאלה בנושא קניית פריט לאוסף:

יש לי באוסף פריט מסויים, שחפשתי אחריו זמן רב, וקניתי בממון לא קטן. הפריט כל כך מיוחד, שכאשר שאלתי לגביו במוזיאון של רשות הפארקים באמריקאית באלסקה, אפילו הם לא ידעו את מלוא הפרטים ובסופו של דבר ביקשו ממני לתרום להם את הבול. אתמול, בשיטוט באי-ביי, מצאתי בול נוסף כזה למכירה במחיר מצחיק, הרבה יותר נמוך ממה ששילמתי בזמנו. האם לדעתכם כדאי לי לקנות עוד אחד כזה? האם עצם העובדה שמצאתי פריט יקר במחיר זול מצדיקה את הקניה, גם אם אני לא צריך אותו לאוסף? ואיציק, החותמת שהראית מאוד מעניינת. אולי תוכל לספר את סיפורה המלא, או לפחות מה שאתה יודע?

doroni10

New member
לדעתי כן- אם המחיר נמוך מספיק.

ואפילו על מנת לתרום את הבול לאותו המוזיאון (אולי תקבל כניסה חינם לכל החיים
). דורון,

powo

New member
היה ואתה

מכיר עוד משוגעים לנושא.והפריט יכול לשמש לך כקלף חזק להחלפה כדאית בהחלט כדאי לחשוב בכיוון.וזה גם לא בושה למכור בשלב יותר מאוחר ולהרויח משהו.אריק התחלתי לחשוב כמו קפיטליסט.אני בוש וניכלם.

שַׁי

New member
אל תתן להזדמנות לחמוק

קודם כל, בולים לא תופסים הרבה מקום! אם אני מוצא ספר נדיר שנחוץ לי או מעניין אותי, במחיר מציאה, לא אהסס; במיוחד אם אני יודע שהסיכוי, שההזדמנות תחזור- קטן. זו באמת מחשבה קפיטליסטית, כמו שאמר אברהם, אבל מה כבר אפשר לצפות מטיפוסים אורבניים כמונו? דווקא לאברהם זה לא מתאים!

למעלה