שלום לכולם

נויקה

New member
שלום לכולם

אני חדשה כאן, קראתי את הדברים שאתם כותבים וממש נהנתי. אני אוספת בולים כבר כמה שנים טובות, ויש בול שאני מחפשת כבר המון המון זמן (כמובן הכל יחסי). זה לא בול ספציפי שראיתי או משהו כזה אלא בול של הצייר קלוד מונה. לא של התמונה שלו אלא של אחד הציורים שלו. אם אני אמצא את הבול הזה- נראה לי שאהיה המאושרת באדם. תעזרו לי? נעה

python 4

New member
שלום נויטה,

וברוכה הבאה לפורומינו הקט. אני מקווה שאין לך כלום נגד 'צעירים חסרי מנוח'. איזה בולים את אוספת? כל דבר או שיש לך העדפה ספציפית לאיזו ארץ/עיר/חי צומח דומם או נושא אחר? אם כן אנא פרטי. קלוֹד מונה.. נשמע לי מוכר. יש לו קרבה לקלוֹד וואן דאם, ז'אן-
יש כמה בולים של תמונות מהונגריה. אולי יש שם קלוד מונה?

ymmy

New member
תגיד פייטון פלס לא מתחשק ...

להעביר לבעלותך משהו מהאוסף שלה!!!

שלום נויקה וברוכה הבאה.

אתגר טוב תמיד נחמד, בעיקר בשעות הערב. לצערי, אני "תקוע" בלי יכולת להעלת תמונות לפורום, אבל אני בטוח שכשדורון יתפנה מעט, הוא ישמח להעלות עבורך מהקטלוג הממוחשב שלו את בול מס' 1328 בצרפת, שעליו ציור יפה של קלוד מונה. אני לא בטוח שיש לי בול כזה באוסף, אבל אבדוק. ישנם עוד בולים עם ציורים של קלוד מונה שהונפקו במדינות אחרות, כמו גינאה ביסאו, ופתקיות שאינן בולים שהונפקו בפוג'יירה. אז עכשיו את כמעט המאושרת באדם? אוי, כמה קל זה היה...

נויקה

New member
וואו

זה באמת היה כזה קל? אשמח לראות את הבול ועוד יותר אשמח לדעת איפה אפשר להשיג אותו? חיפשתי אותו בכל מיני חנויות בלונדון והמוכרים פשוט צחקו עלי (הבריטים האלה...) המון המון תודה, נתת לי יותר מקצה חוט, ואת הקצה ההתחלתי של האושר נעה

נויקה

New member
קודם כל

זה נויקה. דבר שני אני אוספת בעיקרון הכל, אבל דוקא את בול הזה אני הכי רוצה. מונה היה צרםתי ככה שלא הבנתי את ההקשר התמוה שלך להונגריה, לעומת זאת בקשר לקרבה המשפחתית הרי זה מוכח מדעית שלאנשים בעלי אותו שם יש קרבה. כן לקלוד את קלוד. תודה על התגובה המהירה נעה (שעד לפני 5 דקות לא ידעה מה זה "צעירים חסרי מנוח")

נעה (של הים) - אל תשימי לב לפייתון.

הוא בתקופה ההונגרית שלו, וכל דבר נראה לו כמו בולי הכנסה הונגריים. אין טעם לנסות להבין. אם תשארי איתנו, ואני מקווה שכך תעשי - תלמדי גם להבין אותו. מותר לשאול מה השרות הלאומי שלך? ונהה מצאתי דרך להראות לך את הבול, בקישור המצורף. זה עמוד ממכירה באתר אי-ביי, והבול הספציפי חסר שיניים ולכן עולה המון. הבול הרגיל אינו יקר כלל.

נויקה

New member
ברור שאפשר

לשאול. אני מדריכה במחנה המעפילים בעתלית. איפה ניתן להשיג את הבול הרגיל עם השיניים?

python 4

New member
קלוד מונה גם לא היה פוג'יראי.

אבל בכל זאת יצאו בולים מפוג'ירה עם תמונות שלו, כפי שאריק כתב. כשאדם נעשה מפורסם ברמה עולמית, קורה שמדינות שונות מוציאות בולים שלו, כמו למשל ישראל שהוציאה בול לכבוד אנטואן דה-סנט אכזפרי שהוא לא ישראלי במיוחד. בקשר להונגריה, אני אספן של בולי הונגריה (ושל בולי נויטה, בגלל זה קראתי לך ככה..
). במהלך שנות השבעים הונגריה הוציאה כמה עשרות בולים גדולים כאלה עם תמונות של ציירים מפורסמים, ולכן חשבתי על זה. ועכשיו השלמתי לך שני חורים בהשכלה: בול הונגרי יכול להנציח אדם צרפתי, ויש דבר כזה צעירים חסרי מנוח.

python 4

New member
אה... נויקה...

בגלל שאני גם ככה על סף קבלת התואר הנכבד 'מאותגר הפורום', אני מעדיף לשמור את נושא בולי נויטה לעצמי...
או שאני יספר לך במסר.

python 4

New member
אה, ודרך אגב,

יש לי שמונה בולים (אני מבקש, בולים) של יצירות אומנות מפוג'ירה. אולי אחד מהם הוא של ז'אן-קלוד מונה? אם תרצי אני יסרוק אותם ואת תחליטי אם הם של קלוד מחירון או לא. (זהו, מצאתי רק 2 דחקות על השם שלו, מצטער).

python 4

New member
בבקשה.

נאלצתי להקטין את התמונה בגלל מגבלות תפוז, ולכן לא רואים טוב, אבל אני מניח שאם אלו היו תמונות של קלוד היית מזהה אותם גם ככה.

python 4

New member
../images/Emo7.gifאז לא עזרתי לך...

מה בסך הכל רציתי? פעם אחת לעזור למישהו חדש למצוא את הבולים שהוא מחפש. נו טוב. ואפילו תדרוך למתחילים לא נתנו לי להעביר לך, צוחקים על הסדרה האהובה עלי בטלוויזיה ורחל קראה לי פח. אוי, זה לא היום שלי.. את בטוחה? שזה לא של קלוד מונה? אולי.. הוא צייר אותם בעילום שם? בפסאודונים? על אחד הבולים מתחת כתוב אדוארד מונה. אולי זה אח שלו? בבקשה!!!!!

קלוד מונה - פסאודונים?

מה פתאום? מונה מעולם לא התבייש בשמו ובציוריו, שנחשבו למזעזעים בתחילת המאה ולגאוות האומה הצרפתית בסופה. אני מצרפת את מה שיש לגוגל להראות בקשר לציוריו של מונה - שווים ביותר. ואם תיסע לפריז, תן קפיצה למוזאון אורסיי ולאורנז'רי - ולא תתחרט. אגב מאנה, נראה לי שהתמונה השניה משמאל בשורה התחתונה היא של אדוארד מאנה, שצייר גם את התמונה המפורסמת הזו.

python 4

New member
אכן, ציורים יפים יש למונה

אהבתי במיוחד את זה עם הספינה
אכן איש גדול. אין פלא שהחליטו לקרוא על שמו מתקן לספירת זמן נסיעה במוניות.

טוב, יש גבול גם ליכולות של גוגל.

לפעמים מסתננים גם כל מיני לא שייכים. ולמרות שלא שאלת, אני אספר לך, שמונה התחיל את הקריירה שלו בסלון הדחויים בפאריז בסוף המאה שעברה, אליו נכנסו כל מיני ציירים אימפרסיוניסטים (מלשון "התרשמות", אחד הציורים הראשונים שלו), שציירו את מה שהם דימיינו ולאו דווקא את מה שהם ראו - סגנון שנחשב חדשני, פורץ דרך ונועז (במובנים השליליים של המילים). הפרוייקט הכי מפורסם שלו הוא ארבעת הציורים הענקיים במוזאון האורנז'רי, שמונה הוזמן במיוחד כדי לצייר על קירותיו את הציורים הנ"ל, וזהו ביטוי לכבוד העצום שצרפת רכשה לו. כן, בניגוד לואן גוך המסכן שמת לפני שמכר את התמונה השניה שלו (אם כי נדמה לי שידו היתה בדבר), מונה היה בסוף ימיו צייר מוערך ומכובד, עם וילה ענקית וגן יפני מהמם בז'יברני שליד פאריס, שאותו הרבה לצייר.

למעלה