שלום לכולם

יואי

New member
שלום לכולם

יש לי רקע של תכנות בפסקל ו-VB (שעם כל הכבוד לVB היא ממש לא שפת תכנות ביחס למה שהכרתי בפסקל שגם היא כבר פסה, אפרופו למדתי VB בחודש וחצי ) ומה אני מבלבל את השכל אני מעוניין ללמוד שפות אחרות כגון JAVA/++C על איזו מבין השניים אתם ממליצים וקראתי בארכיון הפורום שמומלץ להתחיל ב-C אם רוצים C++ כי זה הבסיס הטוב ביותר. אבל אם יש לי מערכת הפעלה XP ניתן בכלל לעבוד על C והאם הדוס של COMMAND) XP) מאפשר זאת?

mooznach

New member
אז ככה.

מי שאומר שVB לא שפת תכנות מדבר שטויות. מי שאומר שצריך ללמוד C לפני שלומדים ++C גם מדבר שטויות. אם ללמוד ++C או java? לא יודע, לא מכיר java, אבל לפי מה שאני שומע ++C עליונות. אני לא ממש מבין מה בקשר בין C או ++C לדוס. אפשר להריץ תוכנות console בXP.

neko

New member
C פחות או יותר כלולה ב++C (אם כי

גישת התכנות שונה). השאלה הגדולה היא המטרה הסופית שלך. אם המטרה היא ללמוד לתכנת בשביל ליצור דברים נחמדים (משחקים תוכנות וכד'), אז JAVA היא בהחלט כיוון טוב. אם המטרה היא ללמוד לתכנת ברצינות, בשביל להכיר את המחשב מכל כיוון אפשרי ולמצוץ ממנו את כל היכולות שאפשר - C ואז ++C זה רעיון מעולה, ואז הייתי ממליץ לך להוריד את DEVCPP (למשל מDOWNLOAD.COM), קומפיילר לחלזונות של C ו++C.

יואי

New member
קודם כל

סליחה אם פגעתי ברגשותיך mooznach באמת! כי התחושה כשתכנתתי ב-VB לא הייתה טהורה על-אף שלא מחייב לצייר אובייקטים בכדי ליצור אותם הבעיה במעבר לויזואליות גרמה לתחושה ריקנית במקצת... עכשיו האפשרות השניה שהזכרת NEKO נשמעת יותר מעניינת והשאלה האם אפשר להסתפק ב-C++ שמגיע בחבילה של VS6? דבר נוסף איזו ספר אם אתה או מישהו מכיר בשביל להתחיל?(עברית/אנגלית- כמובן שמומלץ בעברית).

mooznach

New member
שלא תבין לא נכון...

אני לא כל כך אוהב את VB, אבל לא בגלל שזו לא שפה אמיתית :) ++C שבא עם VS6 זה טוב. בעניין ספר, אני לאמכיר ספרים בעברית, ולא בטוח שתמצא אחד טוב. אני יכול להמליץ לפי שמועה בלבד על הספר ++Accelerated C. אומרים שלא רק שהוא מסביר טוב, הוא גם מלמד אותך שיטות תיכנות טובות ושימוש נSTL כבר מהרגע הראשון. הספר באנגלית כמובן, אבל אין מה לעשות, אם תרצה להתעמק בכל נושא במחשבים אין להתחמק מאנגלית. עדיף להתרגל כבר עכשיו.

hba11

New member
cpp שבא עם vs הכי טוב ...

אם אנשים פה לא יודעים את זה מסיבה מסויימת...

למעלה