שלום לכולם

roe25

New member
שלום לכולם

לא מזמן התחלתי לתרגל טאי צ'י..דרך קבוצה האם זה בסדר שבהתחלה מאד כואבות לי הברכיים? האם זה כאב שאמור לחלוף אני סובל מברכיים די רגישות.. מה דעתכם?? זה אומר שטאי צ'י איננו בשבילי או שזה משבר התחלתי...?? תודה רועי.

שאלת את המורה שלך?

הוא האיש הראשון לשאול, כי הוא זה שיודע מה הוא מלמד ומה אתה אמור לעשות. אני התחלתי טאי-צ'י עם ברכיים די דפוקות (אחרי ניתוח, לדומא), והאימון רק עזר לי - אבל זה לקח הרבה זמן, ובהתחלה כאב. חשוב מאוד להתאמן נכון, ובשביל זה חייבים לשאול את המורה ולבקש ממנו תיקונים בכל שיעור. כאבים בברכיים באים הרבה פעמים מיציבה לא נכונה (בעיקר גב תחתון), שאותה רק מורה טוב יכול לתקן (כי אנחנו לא רואים אותך). חשוב שתמצא דרך לבקש ממנו תיקונים והערות בכל שיעור ביחס לברכיים וליציבה; וחשוב מאוד שהוא ידע על כל בעיה רפואית שיש לך.

Yuli Gama

New member
טרמפטיל - כאבים מבריח

שלום לכולם, אלף שנה לא הייתי כאן הייתה לי תקלה באימון האחרון, עשיתי רנדורי נגד מישהו, ובנקודה מסויימת הוא טפס לי את היד בבריח מרפק (לא זוכרת שמות של תרגילים, כמה שאני מנסה פשות לא זוכרת שמות) (הבריח: שהיד שלי ישרה, ידו מאחורי המרפק שלי והיד שלי מוטה כך שהכוונה לשבור את המרפק). בניסיון להשתחרר זה הסתבך עוד יותר ובסיכום הבריח הלך קצת רחוק מדי. בהתחלה לא יכלתי לישר את היד, עכשיו קצת יותר טוב. לסיכום של כל הסיפור הזה אנשים מנוסים, כמה זמן דבר כזה אמור לכאוב? מתי להתחיל להילחץ? אודה מאוד על כל עידוד. יולי נ.ב לבחור בראש הפטיל בקשר לברכיים, גם לי בהתחלה כאבו בטירוף, עכשיו זה כואב קצת פחות, או שפשוט התרגלתי
תן לשרירים ולרגליים קצת זמן להתחזק :) בהצלחה

להתחיל להילחץ!

קודם-כל ברוכה השבה הביתה!
שנית, קודם כל לכי לרופא. אולי זה קרע בגיד, אולי בשריר, אולי רצועה - צריך קודם-כל דיאגנוזה של המצב (גם לצרכי ביטוח ושטויות חשובות אחרות!). שנית, כדאי מאוד להתייעץ עם המורה שלך, שיכולה לראות את היד ולבדוק אותה, וגם יודעת בדיוק איזה בריח זה היה (כלומר מה הוא עושה). ושלישית, כדאי לחפש בפורום רפואה משלימה מטפל טוב ברפואה סינית ולפנות אליו כמה שיותר מהר - דיקור ממש אחרי טרואמה יכול להוריד נפיחות וכאבים, ולפעמים למנוע דלקת. זה לא במקום רופא! רק תוספת. ותהיי בריאה! יש סיכוי לראות אותך באימון הפורום?

Yuli Gama

New member
תודה על העידוד :)

הכאבים ירדו במשך הלילה, אז כנרא שזה הייתה רק מתיחה של גיד, או משהו בסגנון. המון תודה בכל מקרא
אני מנסה להימנע מללכת לרופא א) כי אם הוא יגיד לי להפסיק להתאמן, אני ממליא לא אקשיב לו ב) זה כואב יותר כאשר אני לא מתאמנת (הברכיים) וחוץ מזה נרופא משפחה הזניח את כל התלונות שלי על כאבי ברכיים כמשהו שולי. עכשיו מסקנה. להמשיך להתעלם, או ללכת לחפש אורטופד? ממה שהבנתי זה לא נדיר שלהתאמנות באומנויות לחימה נלווים כאבי ברכיים. הייתי מאוד רוצה להגיע לאימון פורום, אבל יש לי לימודים למחרת. אלא אם יש מישהו שבדרך חזרה חוזר דרך רחובות :)

ללכת לאורטופד, + לגבי טרמפ לאימון

ולחפש אורטופד שמתמחה במרפקים, כי יש להם נטיה להתמחות - אורטופד מומחה לכתפיים לא תמיד מבין במרפקים. עדיף רופא-ספורט, אם תצליחי למצוא כזה - הם גם מבינים את הצורך להמשיך להתאמן. החשיבות של פניה לרופא היא היכולת הדיאגנוסטית של הרפואה המערבית, והעובדה שיש פציעות שפעילות עוזרת להחלים מהן ויש שלהיפך - וחשוב לדעת איזו בדיוק יש לך. במיוחד לספורטאים/אנשים פעילים כמו אמני לחימה, יש פציעות ש"עוברות" תוך זמן קצר, אבל ממשיכים לסבול מהן לאורך זמן (כמו לכל החיים) אם לא מטפלים בהן עד הסוף; את לא רוצה שבעוד עשר שנים תצטרכי להגיד לכל מי שירצה להתאמן איתך "את זה אני עושה רק על צד ימין, כי מרפק שמאל שלי דפוק..."
הדרך היחידה להימנע מזה, היא לאפשר לכל פציעה להחלים לגמרי לפני שמעמיסים שוב על האיזור הפגוע. אני שוב ממליץ למצוא מטפל ברפואה סינית (בקידרון, ליד רחובות, אני מכיר מישהי טובה מאוד, אם תרצי אשלח מסר), דיקור יכול להאיץ מאוד את ההחלמה. לגבי אימון הפורום, נרשמת בין מחפשי הטרמפים? כי סביר שיהיה מישהו שיוכל לעזור.

קוזושי

New member
רופא...

אם תמצאי רופא שבאמת ינסה לעשות דיאגנוזה של המצב תכתבי עליו כי זה מצרך נדיר. מהנסיון שלי עם אורטופדים שאני פגשתי, הם לא כל כך מתענינים בפציעה שלך או בדרכים לרפא אותה. רופא ספורט זה כבר יכול להיות רעיון יותר טוב, או שפשוט אין לי נסיון אתם. בכל מקרה, כאבים במרפק הם בדרך כלל גדולים יותר מחומרת הפציעה והרבה קרח בימים הראשונים יכול לעזור מאד, תני למרפק לנוח ותאפשרי לו להחלים, אם תראי שזה לא עוזר תלכי לחפש רופא.

crane

New member
בעיה מוכרת

בד"כ הדיאגנוזה שלהם היא: "אני לא מוצא שום דבר. תפסיק להתאמן".

yonik

New member
כמה זמן זה כואב ?

בכל מקרה קודם כדאי ללכת לרופא להיבדק. לי קרה משהוא דומה למה שאת מתארת (אבל בנסיבות אחרות), לא יכלתי ליישר את הרגל כמעט יומיים, כשהייתי מנסה ליישר אותה כאב לי מאד (נראה כאילו השריר רצה לפקוע החוצה...), בסוף זו הייתה מתיחת גיד רצינית, רק אחרי יומיים התחלתי ליישר קצת את הרגל אבל לכאבים לקח לעבור יותר משבוע...

Yuli Gama

New member
הברכיים?

במרפק עבר כבר כמעט לחלוטין, תודה לאל כנרא לא משהו רציני. הברכיים כואבות שנים :) בגלל זה אני לא בטוחה יותר מדי בקשר לארטופד.

yonik

New member
טוב לשמוע שזה עבר :)

טוב לשמוע שזה עבר כמעט לחלוטין, זה באמת מרגיע :) נ.ב. מה שקרה לי לא היה סתם כאב ברכיים אלא מתיחת גיד שקרתה בעקבות נעילת הברך (כמו שקורה בבריח) וזה ממש הזכיר לי את מה שכתבת.

Beowolf

New member
מפרקים חלשים

אני לומד קונג-פו בערך שנה, ב3 החודשים הראשונים (אולי יותר, אני לא זוכר במדוייק) גם לי כאבו הברכיים בזמן מאמץ, המורה שלי אמר שהמפרקים פשוט לא רגילים לעומס החדש ולא גמישים עדיין ויקח עוד כמה זמן עד שיתחזקו. המורה צדק, אחרי כמה שבועות (בערך 4 חודשים אחרי שהתחלתי להתאמן) הכאבים נעלמו ולא חזרו יותר (הם עברו למקומות אחרים אבל זה סיפור אחר). זה אני, המצב שלך אולי שונה, תשמור על הברכיים שלך זה הזוג היחיד שיש לך, בכל מקרה אל תוותר על האומנות כל כך מהר, שאל את המורה ואם צריך לך לרופא.

orii

New member
ברכיים כואבות - מורה טוב

לעשות טאי צ'י כמו שאני מבין את זה צריך להיות מאוד נעים. אם יש כאבים ואפילו אי נוחות בגוף זה סימן מובהק לטעות. ולא סתם טעות טעות שצריך ללמוד ממנה. לגישתנו, כל כאב במפרקים צריך לשמש מורה לאיך לא לעשות וכלי עזר לאיך כן לעשות כשהכאב ואי הנוחות חולפים. אני לא מכיר משהו שלומד בלי לטעות והטעויות הנפוצות בטאי צ'י לסוגיו (הרבים מספור) גורמות ללחצים לא בריאים על הברכיים. אז כשיש לחץ כזה צריך להוריד לחץ ולנסות לעשות את התנועות אחרת כך שלא יכאב. כמובן דוד צודק והכי חשוב זה לשאול את המורה שלך על הכאבים.

למעלה