שלום לכולם

tapuznewbie

New member
שלום לכולם

שלום לכולם יש לי כמה שאלות 1. איך להישתמש ב MICROSOFT WINDOWS NETMEETING? 2. איך לעשות תוכנה ב DELPHI שתעשה SHUTDOWN או RESTART למחשב? 3. חסימה של CTRL+ALT+DEL C וב PASCAL? 4. מה זה IP? 5. האם אפשר להתקין באותו מחשב גם WINDOWS וגם LINUX (יש לי רק כונן קשיח 1)? 6. האם אפשר לעשות כך שמחשב יכבה את עצמו כשלו משתמשים בו זמן מסויים? 7. האם יש וירוסים ששוכנים ב BIOS? 8. ניתן להתקין MSN EXPLORER בWINDOWS אם תמיכה בעברית? 9. באיזה אתרים אפשר ללמוד C? 10. מה קורה עצלכם? תודה.

philips

New member
הממ...

מכיון שעלי לזוז ..אענה בקצרה וחלקית אשתדל להמשיך מחר.. 1. בתפריט START-PROGRAMS-ACCESSORIES... שני הצדדים צריכים להפעיל את התוכנה ואחד הצדדים צריך לבקש להתחבר (ציור טלפון) לשני באמצעות כתובת ה IP (ראה הסבר בהמשך) אז ניתן אם הכל מותקן כמו שצריך לדבר/לכתוב ולראות אחד את השני 2. לא לומדים DELPHI בהודעה בפורום 3. אפשר להתקיןבאותו מחשב ובאותו כונן קשיח אבל צריך לחלקו למחיצות נפרדות מכיון ש LINUX משתמשת במערכת קבצים נפרדת ושונה מזו של WINDOWS.. 4. כיבוי מוחלט או מצב שינה??? לגבי כיבוי מוחלט ניתן לכתוב תוכנית שתפעיל שעון ובהגיע הזמן תבצע באמצעות פקודות API של WINDOWS... כיבוי מסודר.. לגבי שינה- בשביל זה יש הגדרות חיסון בחשמל.. 5. כידוע לי אין וירוסים ששוכנים ב BIOS.. אבל יש לפחות שניים שיכולים בלוחות אם מסויימים ובמצבים מסויימים לגרום לו נזק. 6. לימוד C: פתח GOOGLE ועשה חיפוש אחרי C TUTORIAL... תמצא הרבה אם לא הולך...בקש כאן ואשלח לך כמה אתרים ממאגריי 7. לא הבנתי את השאלה לגבי MSN EXPLORER..

עידית_

New member
שאלה 4 - IP

בקצרה: IP זה ר"ת של Internet Protocol זה פרוטוקול התקשורת (העיקרי) המשמש לקישוריות בין מחשבים ורשתות באינטרנט. (במילים אחרות זה "תקן" שאומר כיצד יש לשלוח נתונים ברשת, ברמה מסוימת, כלומר אילו נתונים יש לצרף לכל חבילה שנשלחת ובאיזה פורמט). "כתובת IP" זה פשוט מספר שמהווה את ה´כתובת´ של מחשב המחובר לרשת, כך שכשולחים נתונים ממחשב למחשב אפשר יהיה לכוון את החבילה אל יעדה לפי הכתובת הזאת. בדומה לכתובת שרשומה על מעטפה, או למספר טלפון. IP זה גם ר"ת של Internet Provider כלומר ספק אינטרנט (כמו נטוויז´ן וכדומה).

עידית_

New member
נכון. פשוט נדמה לי שלעיתים קרובות

משתמשים ב-IP בקיצור כשמדברים על ISP.

ובכן....

2. כיבוי והפעלה של המחשב מחדש הם בסך הכל הרצה של תוכנה של חלונות שמבצעת את הפעולה. לא זוכר איזו באיזו תוכנה מדובר, אבל זה אחד מקבצי הEXE שבתוך ספריית החלונות עד כמה שידוע לי. כל מה שאתה צריך זה לדאוג להריץ את הקובץ הזה. 3. checkbreak:=false יכול להיות שזה יעזור?

למעלה