שלום לכולם

weird dust

New member
שלום לכולם

דבר ראשון יש לכם פורום מעניין (אהבתי במיוחד את התמונות) לפי מה שקראתי קצת כאן במאמרים דובר על זה שבונסאי הוא בעצם עץ רגיל שנשאר קטן הבנתי נכון את העיניין? אם אני ירצה לגדל עץ בונסאי מה שיגרום לו להישאר קטן זה הכלי בו הוא מאוחסן? כמו דגים באקווריום שגדלים לפי גודל האקווריום? תודה רבה למי שיענה

minigan

New member
הבנת נכון

טכניקת הגידול היא המאפשרת גידול צמח רגיל (לא בהכרח עץ) המעוצב כעץ ננסי. האמצעים על רגל אחת: עציץ בנפח מוגבל. גיזום שוטף של נוף הצמח. גיזום שורשים תקופתי. הזנה/דישון מבוקרים. להרחבה בתחום מצורף קישור.

weird dust

New member
עוד שאלה

תודה רבה על השאלה הקרודמת ויש לי עוד שאלה עץ פרי יכול להיות בונסאי? אם כן מה יקרה לפירות של אותו עץ? הם קטנים בהתאם לגודל העץ? בתור מתחיל כדאי לי לנסות לגדל אחד כזה? תודה למי שיענה

סן תאי

New member
עץ פרי יכול להיות בונסאי

בהחלט כן. אך מומלץ לבחור עץ בעל פרות קטנים למשל 'זית' או 'crab apple' גם על מנת לשמור על פורפורציות נכונות מבחינה אסטתית וגם משום שעץ פרי כמו אשכולית נניח לא יצמח פרות אם יגודל כבונסאי בודאי שלא עד הבשלה. מה שאני מנסה לאמר הוא שהפירות לא הופכים לננסיים בהתאם לגודל העץ. כמובן שיש עצי פרי שפרותיהם מנונסים גנטית ( עצי הדר כאלה נפוצים מאוד במשתלות). עץ זית קל לגדל כבונסאי, אם כי יחלוף זמן עד שישא פרי.

weird dust

New member
שאלה לגבי משהו שקשור במאמר

שאלה לגבי משהו שקשור במאמר במיני-גאן (המאמר) הקשור בהשקיה כתוב שם ש"עדיף להשקות בערב על מנת שהצמח ייהנה ממים זמינים כל הלילה" לפי הידע שלי בבוטניקה וגננות אסור להשקות עץ בשעות הערב בגלל פוטוסינתזה, פוטוסינתזה מתקיימת רק באור ובזמן הפוטוסינתזה של הצמח ניפתחות הפיוניות וכתוצאה מכך מתבצע תהליך הנקרא דיות (יציאת מים מהצמח וכניסת גזים שהצמח זקוק להם) עכשיו בגלל שבצמח אין מערכת הובלה כמו באדם בזמן הדיות נוצר מעיין וואקום והמים עולים מהיונקות למעלה. ולכן אם אין אור המים נישארים למטה באדמה ולא נשאבים והשורשים נירקבים ומתים. מה דעתכם על העיניין? האם לפי דעתכם זה נכון להשקות בערב?

סן תאי

New member
תמונת המצב שונה מעט

נכון הדבר שפוטוסינתזה מתרחשת בשעות האור ולא בלילה. אבל תהליך הדיות אינו קשור רק לפוטוסינתזה, והוא מתקיים גם בלילה ואף מתגבר בשעות הלילה כשהלחות גדלה. במהלך שעות היום החמות הפיוניות נפתחות למינימום ההכרחי כדי לקיים את הפוטוסינתזה מבלי שהצמח יאבד נזלים רבים מידי. בלילה, פתיחת הפיוניות מתרחבת ואין לעץ בעייה לשחרר עודפי נזלים. השקייה בשעות היום החמות לא אפקטיבית משום שהלחות במצע המצומצם שקיים בכלי הבונסאי מתייבשת מהר מידי בטרם יספיק העץ לספוג לפי צרכיו. כל זאת עוד לפני שהתייחסתי לעובדה החשובה שבכלי הבונסאי קיימים חורי ניקוז גדולים במיוחד שחשוב לשמרם במצב עבירות טוב, בדיוק על מנת שלא יצטברו במצע נוזלים מיותרים שעלולים לגרום לרקבון שורשים.

weird dust

New member
השעות האופטימליות להשקיה

השעות הכי טובות להשקיה הן בשעות המוקדמות בבוקר בגלל עיניין הפוטוסיתזה ובגלל עיניין הלחות והחום באוויר בלילה לא נפתחות הפיוניות אבל הצמח יכול לבצע נשימה על ידי מקומות בעלה שאוגרים במהלך היום גזים שהצמח זקוק להם אם מעונינים אני מוכן לכתוב קצת בהרחבה על העיניין (אני תלמיד ביולוגיה ויש לנו נושא שניקרא בוטניקה)

סן תאי

New member
אתה מוזמן להרחיב

אין בעייה עם השקייה בשעות הבוקר. אבל לדעתי עדיין השקייה בערב עדיפה. התהליכים המתרחשים בעץ מאוד איטיים, השקייה בערב מאפשרת לעץ את כל שעות הלילה לספוג את הנוזלים ולהגיע מוכן ליום המחרת.

minigan

New member
שעות השקייה

ירשו לי עמיתי המלומדים להוסיף מילה. אין הקבלה מלאה בין צמח בתנאי גינון/חקלאות לבין צמח הגדל כבונסאי. בגידול בונסאי (עציץ) חייבים לדייק ביותר בשמירה על לחות השורשים והמצע מעבר לצריכת המים של הצמח. השקייה מוקדם בבוקר מאד יעילה בדרך כלל לגינון/חקלאות. במקרה הפרטי של השקיית בונסאי המצע רדוד ובעל שטח פנים גדול יחסית לנפחו ולכן בתנאי הקיץ הישראלי יתייבש עד הערב(=נקודת כמישה). השקייה (=רוויה) בלילה משמרת את המצע לח (=קבול שדה) עד הבוקר, ובבוקר המים עדיין זמינים לצמח לצריכה/דיות. כך תופסים 2 ציפורים במכה אחת. גם השקייה יעילה וגם שמירה על השורשים מהתייבשות מוחלטת בכל שעות היממה. במשתלת הבונסאי שלי הנמצאת בספר המדבר(הגבול בין הרי יהודה למדבר יהודה) אנו משקים בקיץ כל בונסאי עם טפטפת אשית 3 פעמים ביום (בוקר, צהריים וערב). להרחבה בנושא יחסי קרקע-מים ראה ספר בעריכת ע.בנין "פרקים נבחרים בתורת הקרקע" בהוצאת "אקדמון".

למעלה