שלום לכולם

B j o r k

New member
שלום לכולם

יש לי מספר שאלות לפורום ואני מקווה שתהיו לי לעזר. קנינו דירה מקבלן בתחילת החודש, חלק מן הסכום שולם ביום חתימת החוזה, שאר התשלומים אמורים לעבור לקבלן רק לאחר תחילת מרץ כאשר המע"מ כבר יירד ל-17%. עפ"י הבנתי מכיוון שאין שום סעיף בחוזה המתייחס לירידת המע"מ (אלא רק לעלייתו) בכל התשלומים הבאים אמור להיות הפרש של אחוז אחד לטובתי. כיצד עלי לקבל את ההפרש הנ"ל? בנוסף ברצוני להתייעץ אתכם לגבי ריביות משכנתא בבנק. קיבלנו מן הבנק הצעה למשכנתא בריבית קבועה די אטרקטיבית אולם היא תקפה רק לעשרה ימים כלומר עד ל- 29.02.04. בהנחה שתנאי הריביות במשק יהיו דומים גם בתחילת מרץ הבנק מוכן להבטיח את הריבית הנ"ל גם אז. הדילמה שלנו היא כזו: אם אנחנו מקדימים את התשלום לקבלן לתאריך 29.02.04 נפסיד את הפרשי המע"מ אך נרוויח בוודאות את הריבית שקיבלנו מן הבנק. אם נמתין ליום התשלום האמיתי שהוא 8.03.04 אז "נרוויח" את הפרש המע"מ אולם אז יש סיכוי שהריבית במשק תשתנה לרעה ותשפיע על הריבית שקיבלנו מן הבנק. ההורים לוחצים לחכות כי לדעתם לא יהיה שינוי רציני שישפיע בצורה ניכרת על הצעת הבנק וכך נוכל להנות משתי "ההטבות", אנחנו לעומת זאת חוששים ונוטים לרצות ללכת על בטוח. מה אתם אומרים? מקווה שהשאלות ברורות וסליחה שיצא כ"כ ארוך.

motior

Member
אזהרה קטנה

לפני כ-10 שנים, קבלתי הצעת ריבית "אטרקטיבית" מבנק אדנים. ההצעה היתה מוגבלת בזמן (לא זוכר לכמה זמן בדיוק), אבל הובטח לי שלא תהיה בעיה להאריך. לאחר שלא קבלנו את כל האישורים הדרושים (מהקבלן!) בתקופת הזמן המוגדרת, הודיע לי הבנק שהוא מעלה את הריבית - לא בצורה משמעותית, אבל ההצעה כבר לא הייתה אטרקטיבית... אם אתה אמור להשיג ולסדר את כל המסמכים בעשרה ימים - אני לא בטוח שזה בכלל ריאלי.

B j o r k

New member
הבהרה קטנה

הבנק אמר בפירוש שהוא לא מתחייב על אותה ריבית אם ישתנו תנאי השוק ב-01.03.04. הבעיה מבחינתינו היא לא הבנק אלא הפרשי המע"מ. סתם ידע כללי, איזה אישורים נדרשו מהקבלן?

motior

Member
לא זוכר ../images/Emo4.gif

מצטער... זה היה מזמן. אני מניח שזה אולי קשור לרישום הערת אזהרה לטובת הבנק... "הבנק אמר בפירוש"... אני חא רוצה לרפות את ידיך - אבל גם לי אמרו בפירוש שלא תהיה בעיה. ו"שינוי תנאי השוק" - נתון לפרשנות. עליית הדולר, ירידת הריבית, הפרטת הבנק - הכל זה שינוי תנאי השוק.

B j o r k

New member
זה בדיוק העניין-הבנק אומר שתהיה

בעיה. "שינוי תנאי השוק"-הכוונה היא בשינוי הריבית הממוצעת במשק. השאלה שלי היא: האם לקחת את תנאי הבנק המוצעים לי היום או שלחכות עד לאחר ירידת המע"מ כדי "להרוויח" את האחוז הנותר?

הימור ...

אתה רוצה שמישהו אחר יהיה אחראי על ההחלטה שלך? אף אחד לא יכול לדעת בוודאות אם הריבית שהובטחה לך תשתנה, מתי היא תשתנה ולכמה היא תשתנה ... אמנם הסיכוי שהיא תעלה בתחילת מרץ אינו גדול - אבל ההימור כולו שלך.

B j o r k

New member
ברור שההימור הוא שלי והאחריות על

החלטה שאני אקח לכאן או לכאן היא אך ורק על עצמי אבל רציתי לשמוע את דעתם של אנשי המקצוע או "מביני העיניין" שיש בפורום (אם יש) לגבי הסיכויים לעליית הריבית בתחילת מרץ, זה הכל. בכל מקרה תודה

סיכוי לא גבוה ... אבל ...

זאת שאלה לאנשי שוק ההון המתמחים באג"ח צמוד מדד ... לא לאנשי נדל"ן

אני ממש לא מבין בריביות משכנתאות

כדאי לשאול אולי בפורום שוק הון, פורום בנקים וכו אבל התבשרנו שהיה מדד שלילי אז למה שהריביות יעלו?

למעלה