שלום לכולם

• פותח הנושא ahrh1
  • פורסם בתאריך

ahrh1

New member
שלום לכולם

זו הפעם הראשונה שלי כאן והחלטתי לכתוב אחרי שראיתי את התמיכה הגדולה של כולם פה. את בעלי הכרתי לפני 4 שנים ואנו נשואים כבר שנה וחצי, עברנו לגור יחד חודשיים אחרי שהכרנו. לאורך כל התקופה של לפני החתונה הוטרדתי רבות על ידי האקסית שלו (שעשתה זאת לכל בחורה שיצא איתה לפניי) היא לא הפסיקה להתקשר ולהטריד והעניין הגיע עד לידי הגשת תלונה נגדה, מה שהפליא אותי היה שהיא לא "ילדה קטנה" היא היתה בת 28. תקופה קצרה לפני החתונה בעלי נשלח לארה"ב מטעם מקום עבודתו (מקום בו גם אני עובדת). אני אקצר ואעבור ליום החתונה. בבוקר החתונה בעודי יושבת בסלון הכלות אני מקבלת טלפון ועל הקו נמצאת האקסית, היא איחלה לי מזל טוב וסיפרה לי שבזמן שבעלי שהה בארה"ב היא היתה שם ושכבה איתו. ניתקתי את הטלפון ואני לא צריכה לספר לכם מה עבר עליי באותו רגע, היום המאושר בחיי הפך לסיוט הכי גדול בחיי. התקשרתי לבעלי והתחלתי לצעוק ולקלל (מה שלא מתאים לי כי בד"כ אני בן אדם מאד רגוע) אמרתי לו שלא יטרח בכלל להגיע ושיודיע לכולם שהחתונה מבוטלת וניתקתי, הוא התקשר והתחיל לבכות ואמר לי שהכל שקר ושזה כל כך מתאים לה להרוס לנו את היום הזה. חזרתי לחדר שבמלון ובטירוף שתיתי את כל האלכוהול שהיה במיני בר - רציתי להיעלם, חשבתי לעצמי שאם היא היתה מספיק חכמה לעשות את זה יומיים קודם עוד הייתי מבטלת את החתונה אבל מה אני יכולה לעשות 8 שעות לפני? בעלי הגיע למלון עם החבר הכי טוב שלנו והם ניסו להרגיע אותי ולשכנע אותי שהכל שקרים ושזה משהו שטיפוסי לה לעשות כי היא מטורפת. החלטתי להתחתן אבל בראשי היתה המחשבה שמיד אח"כ נתגרש, בתקופה שלאחר החתונה עברתי תקופה מאד קשה, משהו בלב בפנים אמר לי שזה קרה והיא לא שיקרה לי. מאז החתונה שנה וחצי עברו ובעלי מתנהג אליי בצורה הכי טובה שיכלתי לבקש, הוא דואג תמיד שהכל יהיה לי ברור ושלא אעלה ספקות בראשי לגבי הנאמנות שלו אבל זה משהו שאני לא מצליחה לשכוח, כל כמה זמן זה עולה בראשי ואני לא יודעת אם אני בכלל אוכל לסמוך עליו אי פעם, אני חיה בפחד מתמיד מבגידה וזה משגע את ראשי. עזבנו את הארץ כדי להיות רחוקים וזה נותן לי יותר שקט בראש, אבל האם אוכל לסמוך עליו אי פעם ? אני חייבת לציין שמטבעי אני לא בן אדם שסומך על בן זוגי ובכל מערכת זוגית שהיתה לי חייתי בפחד הזה שיבגדו בי. מה לעשות ? אני יודעת שיהיו פה כאלה שיקומו ויגידו לי לעזוב אבל יש לנו מערכת יחסים מדהימה מאז החתונה אבל הראש שלי לא מרפה... צריכה קצת תמיכה מכם

Melody Girl

New member
לעזוב? מה פתאום !! לחשוב ולהרגע!!!!

עזיבה - לא רק שהמילה הזו לא במקומה אלא שגם אין סיבה!!! הקשיבי יקירה אל תעסיקי את ראשך בדמיונות שווא וכפי שכתבת בסוף ההודעה שלך: אני חייבת לציין שמטבעי אני לא בן אדם שסומך על בן זוגי ובכל מערכת זוגית שהיתה לי חייתי בפחד הזה שיבגדו בי. שזה אומר בעצם: אף אם האקסית לא הייתה מתקשרת אליך עם מידע כזה - היית נוטה בשלב מסויים לפחד מבגידה. ראי, אם נישואייך מוצלחים (למרות האקסית), אםאין צרות ובעיות למה לך לנסות ולחפש ליצור אותן? איני מבקשתת ממך להסתכל על חצי הכוס המלאה משום שלפי כתיבתך אצלך הכל מלא. לגבי בגידה באופן כללי: החיים אינם פוליסת ביטוח בשום רובד. במקום להעסיק את עצמך ביצר ההרסנות קחי פסק זמן ממחשבות רעות וטפחי את הזוגיות הנפלאה שיש לך עם בן זוגך.

יאצפן

New member
שלום לך

יקירתי, לצערי את זקוקה לפסיכיאטר דחוץ. כי החיים שלך על סףמשבר, נפשי ובריאותי, ואם לא מטפלת בנושא, חבל על הזמן, בעל טוב כמו שלך, יהיה מי שיקח, וחבל.

ahrh1

New member
אני יודעת שרוב הבעיה אצלי בראש

אחרי שכתבתי את מה שקראתי ראיתי ששכחתי לציין פרט קטן ומאד חשוב, בתחילת היחסים שלנו (אחרי חודשיים) גיליתי שהוא בגד בי (לא עם האקסית), הוא הודה ונפרדנו לתקופה מסויימת, אח"כ חזרנו ולקח לי המון זמן לבנות שוב את האמון, כך שאחרי מה שקרה ביום החתונה פשוט התאכזבתי שוב ואני לא בטוחה שאצליח לשקם את האמון שוב כמו בפעם הקודמת

Melody Girl

New member
כי בגילך, לא מתאים לחשוב כך

הלו הלו תתעוררי, מה שהיה חודשיים לאחר שהתחלתם את הקשר מת !!!!! הגבר הזה החליט לוותר על בחורות אחרות ולהינשא לך אני מניחה שמתוך אהבה מה את מעסיקה את הראש באמונה לאקסית שכלל אינך מכירה ומעדיפה להאמין לה מאשר להאמין לבן זוגך? יאלה דיי מספיק, תתחילי לחיות

חיזור קטלני - הסרט והחיים

האקסית של בעלך לא נותנת לו מנוחה ומטרידה את כל חברותיו כדי לקלקל לו את מערכות היחסים. בסרט "חיזור קטלני" זה הגיע לנסיון רצח, כאן רק לרצח אופי. אני מניח שבעלך הוא זה שעזב אותה (אם ההיפך היה נכון למה היא ממשיכה לעקוב אחריו?) ואני משער שהאובססיביות שלה לגביו הינה סיבה משמעותית (אולי היו סיבות נוספות) לכך שעזב אותה. לא נראה לי בנסיבות אלו שבעלך היה מרשה לעצמו להתקרב אליה שוב - הוא מכיר אותה מספיק טוב ומודע לכך שהיא נחש של ממש. לכן במקרה הספציפי שלה לא נראה שהיא דוברת אמת. את מאד רגישה לענייני נאמנות ומאד חוששת שמא בעלך יבגוד בך (את אומרת שגם היה מקרה כזה בעבר). את כל כך חרדה לעניין כך שקל לאותה אקסית לנגן על מיתרי הפחד שלך וזה מה שהיא עשתה. עזבי לרגע את ההסטוריה (ואת ההיסטריה
). את אומרת בפירוש "יש לנו מערכת יחסים מדהימה מאז החתונה" - התמקדי בזה. לגבי הראש שלך שלא מרפה - את צריכה לחשוב היטב למה את נותנת לאחרים - אבל בעיקר לעצמך - את הכח להעניש אותך ברגשות פחד ותסריטי אימה. נראה לי כי את מרגישה במקום כלשהו שאת לא בסדר וכי מגיע לך עונש על משהו שאת נושאת מקדמת דנא. על זה כדאי לך לעבוד. בהצלחה.

ahrh1

New member
אני לא מרגישה שעשיתי משהו לא בסדר

להיפך, לפעמים אני מרגישה שאני יותר מידי טובה ואוהבת, ומנסיון שהיה לי בחיים עם בני זוג ואפילו עם חברות טובות כל פעם שהייתי טובה לאנשים הם תקעו לי סכין בגב. אולי זו גם הסיבה שלי לחששות מבגידה, אני פוחדת שוב להיות טובה ולהיפגע. אני לא חונקת וגם אם אני מקנאה לפעמים אני שומרת את זה לעצמי, אני דואגת שהבן זוג שלי ירגיש הכי טוב בעולם ומשום מה כל בני הזוג שהיו לי בגדו בי. האם הבעיה אצלי או שפשוט נפלתי בסטטיסטיקה של ה-50% הגברים שבוגדים???

בואי נראה משהו

קודם כל אני מבקש להבהיר שאינני מנסה לבצע ניתוח אופי שלך - אני לא מוסמך לכך ואין מספיק חומר לכך. כל מה שאמרתי, אמרתי מתוך אינטואיציה מסויימת ואם את לא מתחברת לכך זה בסדר גמור. יחד עם זאת, אני מבקש שתסכימי לבחון בכנות למה יש דפוס שחוזר על עצמו בו את נפגעת שוב ושוב באותו מקום, מעבר לסטטיסטיקה זו או אחרת. אני מניח שלדבר שאת קוראת לו "יותר מדי טובה ואוהבת" אפשר לקרוא גם "יוצאת מגדרי לרַצות אחרים". אם אכן זה המצב, הרי שאת מוותרת על עצמך ומעבירה מסר סמוי שאת חייבת לאחרים אבל הם לא חייבים לך - הדרך לפגיעה ממקום זה קצרה ואת היא זו שנותנת את הרשות לפגוע בך. התנהגות של ריצוי אחרים נובעת מהערכה עצמית נמוכה וזו קשורה הרבה פעמים באמירה פנימית "אני לא ראויה" או אפילו "אני רעה ומגיע לי לסבול". אנשים הנמצאים במקום רגשי כזה פועלים באופן בו כל דבר טוב מתקלקל באופן זה או אחר ואם משהו מסרב להתקלקל הם מואסים בו (לגבי אנשים - ממאיסים את עצמם עליהם). כאמור - לא ניתוח אישיות שלך ואולי יריה באפלה, אבל כתבתי זאת כחומר למחשבה אם משהו ממה שציינתי אולי מתקיים אצלך בכל זאת. אם התשובה חיובית - עבדי על כך עם עצמך (לפעמים נדרש ייעוץ מקצועי אישי כי השורשים לכך נמצאים החל מהילדות המוקדמת).

ahrh1

New member
לאיש המערות

קראתי את מה שכתבת וזה נתן לי את ההרגשה שאולי יש בזה משהו מה שמפליא אותי הוא שהייתי בן אדם בעל ביטחון עצמי גבוהה עם הרבה שמחת חיים ואיפה שהוא הכל השתנה ואני מרגישה שהביטחון העצמי שלי היום נמוך אני מנסה לשחזר עם עצמי איפה ולמה זה קרה לי ואני מעלה מספר אפשרויות אבל אני לא מצליחה להחזיר את עצמי למה שהייתי פעם. האם עלי לפנות לטיפול פסיכולוגי ? הייתי בעבר בחיי בטיפול פעמיים לתקופות מסויימות והפסקתי כי הרגשתי שזה לא מוביל אותי לשום מקום האם אני יכולה לשנות זאת בעצמי ? כי מה שכתבת הוא די נכון, אני מרגישה לפעמים שאני מוותרת על עצמי בשביל אחרים, אבל זו לא החלטה שלקחתי בעצמי , אני מרגישה שאנשים סביבי שואבים ממני את האנרגיות מה שפעם היה הפוך לגמרי.

יעילות של טיפול פסיכולוגי

טיפול פסיכולוגי יכול להיות יעיל אם את באה אליו בידיעה מה את רוצה להפיק ממנו (בדרך כלל בפגישה הראשונה המטפל שואל אותך מה את רוצה להפיק מהטיפול ועל פי זה ינסה לכוון את שאר השיחות). אפשרות נוספת היא סדנה, למשל מאלו הנמצאות בקישורים. רצוי שתבררי עליהן עם אנשים שעברו אותן ולא תתרשמי רק מהפרוספקטים וההבטחות. לגבי יכולת לשנות בעצמך - בעיקרון את יכולה אם את מודעת מאד לעצמך, מזהה איפה תגובה או התנהגות הן אוטומטיות ושלמה עם עצמך כאשר את מנסה לשנות אותן. מכיוון שאנשים שמכירים אותך ירצו שלא תשתני להם פתאום, אני מניח שתרגישי פידבק לא חיובי במיוחד מהסביבה ורצוי סוג זה או אחר של ייעוץ שילווה אותך בתהליך, גם כדי לנתח שגיאות או רגשות וסערות נפש שמתרחשות במהלך השינוי. בהצלחה.

adam33

New member
לכאן ולכאן

טוב אני יודע שמה שאכתוב לא ימצא חן אבל בכל זאת אני לא מכונת אמת וגם אף אחד מכאן לא כך... תשאלי את עצמך כמה שאלות.. טוב אז מה היה לנו כאן... יש מישהי אובססיבית שכל הזמן הטרידה אותך..דרך אגב מי סיפר לך עליה? על התכונות שלה? - הרי זה הגיע מבעלך לא? ומתיי? והאם לאחר או לפני שהיא התקשרה בפעם הראשונה? ולגבי הנסיעה לחו"ל.. ניתן לבדוק כניסות ויציאות מהארץ וככה אפשר לראות האם היא היתה שם באותו זמן אם לאו.. וכיום.. בעלך עושה הכל בכדי לרצות אותך..ואשרייך..לא כולן זוכות לבעל כזה והשאלה היא האם הוא עושה זאת כחלק מהנישואין והתכונות שלו או שזה בגלל מה שהיה ושהוא רוצה לכפר על זה.. אז לצערי מאחר וזה טבוע בפנימיות שלך לא תוכלי לעולם להיות רגועה עד שלא תבדקי את האמת ... וזה כמו שאמרת.. מצד שני... יש לך בעל אוהב..מהחתונה הוא רק בשבילך ורק בשבילך הוא עושה הכל למענך.. אז תתעלמי מכל מה שהיה בין אם זה נכון ובין אם לאו תהיי מאושרת במה שנפל בחלקך.. וזה אט אט יעלם מעצמו..והדבר הכי טוב שאת יכולה לעשות זה לדבר על זה עד שימאס לך.. וזו גם תרופה.. בהצלחה

avlin

New member
../images/Emo24.gif מחזקת אותך

יקירתי, לעזוב זה הדבר האחרון שאת צריכה לעשות, את מעלה כאן בעיה אישית שלך בנוסף למה שעברת, וציינת שבאופייך את לא סומכת על בן הזוג שלך ולא חשוב איזה מהם, מעבר לעצות הנהדרות שתקבלי כאן, אני חושבת שכדאי לך לקבל יעוץ מקצועי שיעזור לך להתגבר על הבעיה של חוסר האמון שיש לך באופן כללי כלפי בן זוגך, מכאן תלמדי, שאין ללכת אחורה ו"להעיר את המתים" מה שנקרא, אלא תסתכלי קדימה עם ראש מורם, תשקעי בזוגיות שלך, בעתיד שלך ושל בעלך ולא לחפור ולהרים סלעים מן העבר, לכל אחד מאיתנו יש עבר של אהבות או פרקי א' לא מוצלחים, אני חושבת שיש להשאיר אותם בעבר, לשם הם שייכים. התברכת בבעל שמתייחס אליך בצורה מכובדת ומתחשבת, אני מניחה שהרבה נשים היו מאושרות לו נתברכו בבעל כזה, על כן תעריכי את אשר בידיך והמשיכי הלאה, ככל שתסתכלי קדימה, ותתירי את העבר במקומו, כך החיים יחייכו אליך.

Melody Clark

New member
לעניות דעתי

את חייבת לארוז את בעלך ותכולת ביתכם ולעזוב את כדור הארץ! ליתר ביטחון עליך לסרס את הפושע או לפחות לנעול את אזור חלציו בחגורת צניעות משוכללת. סלחי לי - לא עמדתי בפני הפיתוי עכשיו ברצינות בהודעת המקור שלך יש את כל התשובות לשאלותיך - לכן לא אזלזל באנטיליגנציה שלך ולא אחזור עליהן. מה שכן אומר לך זה שכל אחת יכולה לומר לך כל מה שעולה על דעתה ולנטוע גרעין של ספק בליבך. השאלה היא האם את מוכנה לתת כל כך הרבה כוח לחברתו לשעבר של בעלך??? (מילת המפתח - לשעבר!) את מוכנה לתת לה את האפשרות להרוס את מערכת היחסים הטובה (כדבריך) שבינכם??? החליפי את מספר הטלפון שלך והחלי להתרכז בחייכם המשותפים בהווה ובעתיד! עזבי את ה"לשעבר" - בעבר!

ahrh1

New member
תודה לכולם

תודה על התמיכה של כולכם, עזרתם לי לצאת מהמקום אליו שקעתי, מהיכרות שלי עם עצמי זה לא תמיד בשליטתי ולכן אשקול לפנות לייעוץ. הדבר שבעצם הכי מפחיד אותי הוא המשפט שמי שבוגד פעם אחת יבגוד כל החיים ובגלל הבגידה שהיתה בתחילת מערכת היחסים אני כל הזמן חיה בפחד שזה יקרה שוב, אבל אתם יודעים מה, החלטתי שאם נשארתי בחיים פעם שעברה אני אשרוד אם זה יקרה שוב, כשהתחתנתי בעלי לא הגיע עם תעודת ביטוח, ואני פשוט צריכה להינות ממה שיש לי היום. תודה לכולכם על העצות ועל התמיכה

avax

New member
את לא רצינית...

לעזוב? בגלל מה? בגלל שמועה מרושעת של האקסית? ועוד אחת שגם עפ"י גירסתך ידועה ברישעותה? תרגעי. נשמע לי שאת במצב זוגי טוב מהממוצע. יש לך בעל דואג ואוהב. אתם עובדים, מתפרנסים ומפתחים קריירה. אז למה לעזאזל זה לא יוצא לך מהראש? לא רואה סיבה אמיתית חוץ מהתכונה הלא מוסברת של נשים, לאמלל את עצמן. בנוגע לחשד האין סופי שלך מבגידה? כנראה שתצתרכי להתמודד עם זה. כלומר או שתחיי עם זה (עם החשש) כל החיים. שזה הפתרון הרע. או שפשוט צאי מזה. זה הפתרון הטוב. גברים, למרות שהם עם בוגדני, כשיש אישה טובה בבית, ועבודה מעייפת ומאתגרת בחוץ, לא מתפנים לבגידות. שמעי לי.

למעלה