שלום לכולם

Ori Cohen

New member
שלום לכולם

קניתי לפני כשנתיים את הג'ויסטיק Sindwinder ForceFeedback 2 של חברת מיקרוסופט. בדיוק אחרי שנגמרה תקופת האחריות הג'ויסטיק התחיל לעשות בעיות. מתי שנותנים "down" (כשדוחפים את הסטיק) אז הוא נותן "פול" הגה כיוון ימינה (Rudder). מי כמוכם יודע כמה זה מפריע בהתיישרויות לנחיתה, בתיקונים לקראת נחיתה על נושאת מטוסים, עד שסוף סוף התיישרתם פתאום הג'ויסטיק מחליט לתת פניה מהירה ימינה. לא פעם גם נכנסתי לסחרורים שטוחים בגלל זה. למי עליי לפנות? החנות הגרועה שממנה הג'ויסטיק נקנה (עתיד מחשבים) מסרבים לעזור. הם אומרים שיכול להיות שתיקון הג'ויסטיק יעלה יותר מחדש, והם אומרים שקודם כל הטכנאי שלהם צריך לבדוק אותו ושיכול להיות שאחרי שהוא יבדוק וימצא את הבעיה הוא לא יוכל לעשות כלום ואני סתם אשלם 90 שקלים. בקיצור שירות על הפנים אין עם מי לדבר... רעיונות?

geostant

New member
נסית לעשות לו כיול מחדש ?

אם עדיין לא עוזר, פנייה ישירה למיקרוסופט (דרך האתר שלהם) עשויה לעזור. ומה שעתיד מחשבים אמרו, די נכון חברות גדולות לוקחות כסף אפילו רק על הסתכלות על המוצר בלי קשר לתיקון, ולעיתים לקנות חדש פשוט יהיה יותר זול מהבדיקה שהם עושים.

Ori Cohen

New member
אני לא יודע

לפי דעתי זו בעיית מגעים רופפים. כל פעם שאני מגיע בדיוק לאותו מצב בג'ויסטיק הוא נותן לי פול הגה כיוון כאילו נלחץ איזה כפתור בג'ויסטיק.

geostant

New member
בממקרה ותתייאש תמיד אפשר

לנקוט בדרך שהכי אהובה עלי : לפרק ולנסות לתקן לבד

umbo

New member
לי היתה בעיה דומה.....

אומנם עם גויסטיק של חברת CH, והדבר נבע מליכלוך שמצטבר במגעים של הפוטנציומטרים, מכוון שהיצרנים משתמשים ברכיבים לא איכותיים במיוחד. הפתרון הוא לפתוח את המכלול ולנקות בסרויסול (ספריי לניקוי מגעים אלקטרוניים) את הפוטנציומטרים. להכניס את החומר לתוך הפוטנציומטר ולסובב מצד לצד - בדרך כלל זה עוזר.

geostant

New member
|אזהרה|

חשובה לעשות את זה עם ספריי 'סרביסול' (Servisol) היות וזה ספריי לניקוי מגעים יבש ! אם תעשה את זה עם ספריי אחר, עם עם חומר על בסיס מים, אתה תהרוס את המערכת ! סרביסול, הוא לא על בסיס מים ואינו מוליך

leo80

New member
תעשה מה שאני עשיתי

תתקשר למיקרוסופט ישראל וספר על הבעיה. אני עשיתי את זה אחרי שהיה לי ג'ויסטיק חמש שנים. הם ביקשו שאני אשלח אותו אליהם ואחרי שעשיתי את זה הם שלחו לי ג'ויסטיק חדש לגמרי. לא משנה מה האחריות על הג'ויסטיק הם מטפלים בזה. בקטע הזה צריך לומר למיקרוסופט יישר כוח!

למעלה