שלום לכולם

אמיר72

New member
תלוי

עד סוף 2003 היה פטור ממס על שכר עד כ-10 א' ש"ח לחודש, ומעל זה מוסו הפיצויים. עקרונית מ-2004 היה אמור לרדת סף הפטור (למשהו כמו 7000 ש"ח לחודש), אבל המצב החוקי כעת לא ברור.

תותית1

New member
שוב שלום

האם אפשר לקבל תשובה ודאית? על סכום של כ-25000 ש"ח יש מס או לא? תודה מראש

אמיר72

New member
אין מספיק נתונים

אם זה 25 א' ש"ח עבור שנת עבודה אחת כי זו הייתה המשכורת ? אם כן, רק כ-10 פטור והשאר ימוסה. האם זה כ-6500 ש"ח עבור 4 שנים ? אם כן, זה פטור. תני את הנתונים המלאים ואולי תהייה תשובה.

תותית1

New member
בוקר טוב

הסכום הנל הוא עבור תקופה של 6 שנים. ושאלה נוספת- נאמר לי שאם פוטרתי עקב הרעת תנאי שכר אני זכאית לפיצויים של יותר מ-100%. האם יש בכך אמת?

אמיר72

New member
עכשיו זה קצת יותר ברור

אם הבנתי נכון, אזי מדובר על שכר של 4000 ש"ח לחודש (25 א' ש"ח ל-6 שנים)- ואז הוא בכל מקרה פטור. לגבי פיטורים עקב הרעת תנאי שכר - קצת בלבלת את היוצרות. החוק מקנה לעובד אפשרות להתפטר בשל הרעה משמעותית של תנאיו, ואז זה עדיין נקרא פיטורין והוא יכול לקבל פיצויי פיטורין. אם פוטרת את זכאית בכל מקרה לפיצויים (בהנחה שלא מדובר על מעילה, גניבה וכו'). לגבי יותר מ-100% - לא מכיר סעיף כזה, אולי זה בהסכם קיבוצי כלשהו, אבל לא בחוק. הדבר היחיד שיכול להיות רלוונטי - אם שכרך הורע, והתפטרת בגין ההרעה, פיצויי הפיטורין שלך יהיו בהתאם לשכר לפני ההרעה שבגינה התפטרת - ולכן "כאילו" יותר מ-100% מהשכר האחרון שלך. לכך התכוונת ?

תותית1

New member
אני אחדד את השאלה

לאחר 6 שנות עבודה שבמסגרתן שימשתי כנהלת מחלה רק ב-5 החודשים האחרונים אמר לי מנהל הסניף שהתקן שלי בוטל,קוצץ ולכן יש לי שתי אפשרויות:1. לקבל פיצויים וללכת הביתה 2. להישאר באותו תפקיד אבל לחזור למשכורת שעתית{כאשר עד עתה הייתי גלובלית} המשכורת שאני אקבל נמוכה ב-2 שקלים מהשכר שאותו קיבלתי לפני שהתמניתי למנהלת מחלקה.זהו הפרש לרעתי של כ-800 ש"ח לחודש{בערך}. בהתחלה הסכמתי להישאר אך לאחר שבועיים של ניסיון במצב החדש ראיתי שאני מרגישה מנוצלת ולא טוב לי להיות כך בעבודה והגעתי להחלטה משותפת עם המנהל שלי שאני אפוטר כדי לא להרע את המצב. האם זה לא נקרא פיטורים עקב הרעת תנאים? בכל אופן תודה על העזרה

למעלה