שלום לכולם!!!

yoad dt

New member
שלום לכולם!!!

אני זקוק לעזרה, ודיי בדחיפות... שבוע הבא אני נוסע לתאילנד, התכנון הוא משהו כמה ימים בבנקוק לאחר מכן משהו כמו שבועיים בצפון, ואז עוד שבוע ומשהו באיים... חיפשתי מידע, ולא כל כך מצאתי על החיסונים... איני יודע אם זקוקים לחיסונים, ואם כן אילו חיסונים יש לקחת, דרך איפה לוקחים חיסונים, וכמה העיניין אמור לעלות... הנסיעה היא למשהו כמו חודש... תודה רבה רבה מראש לעוזרים!!!

maz

New member
מידע רפואי מקבלים מרופא ולא מפורום

ויפה שנזכרת בחיסונים שבוע לפני הנסיעה... תבדוק את מה שאני אומרת אצל רופא המתמחה ברפואה טרופית (יש מרפאות מטיילים של הכללית ואולי גם של קופות חולים אחרות ויש את לשכות הבריאות של משרד הבריאות) אבל ככל הזכור לי לחודש בתאילנד בלבד לא צריך חיסונים מיוחדים. תמיד כדאי להיות מחוסן נגד טטנוס, אבל זה נכון לא רק לגבי נסיעות לחו"ל אלא בכלל. בכל מקרה רופא ימליץ לך גם אם אתה לא עושה חיסונים להמנע ממים ממקור לא ברור (כלומר לא מבקבוק סגור או מים מטוהרים), כנ"ל לגבי בשר או ביצים ולהעדיף אותם מבושלים היטב ולהזהר מעקיצות למיניהן ע"י חומר דוחה יתושים. הכללים האלה נכונים כמובן לכל מקום בעולם ולא רק בתאילנד. אגב, אני הייתי ממליצה לך לחשוב על פחות משבועיים בצפון ויותר משבוע באיים. תעשה חיים.

yoad dt

New member
תשמעי...

דבר ראשון, אני שואל את השאלה כי אני מאוד מבולבל, חלק אמרו לי שחייבים איזה 5 זריקות, וחלק אמרו שעדיף לא לעשות בכלל כי התופעות לוואי די רעות... דבר שני, אני ממש לא המטייל האולטימטיבי, אני אפילו עוד לא הזמנתי כרטיס, אבל ככה אני, אני עושה הכל ברגע האחרון... דבר שלישי, אם תוכלי אולי קצת יותר לפרט מדוע פחות בצפון ויותר באיים?

sela v

New member
יש מקומות

שנוסעים אליהם וחייבים לקחת חיסונים, אלא אם כן אתה רוצה לסכן את החיים שלך. אם נוסעים לזמן קצר לתאילנד לא צריך הרבה חיסונים, אבל עדיין לפי דעתי שבוע לא יספיק. יכול להיות שאם תלון במקומות יותר יקרים יש המלצה שונה לגביהם. הכי בטוח זה לבדוק במשרד הבריאות. תרים טלפון ותשאל אותם.

yoad dt

New member
שאלה אחרונה...

האם יש למישהו מושג מה העלות של החיסונים, לא שזה פקטור, אבל שאני ידע בערך לקראת איזה עוד הוצאה אני הולך...

sela v

New member
תלוי איזה חיסונים תצטרך

אבל זה בד"כ כמה מאות שקלים. בו נגיד כ-100$.

yoad dt

New member
הייתי אצל הרופא...

מה אני יגיד לכם, שקט אני לא... עשיתי טטנוס, ולא עלה לי, הוא נתן לי מרשם לכדורים נגד טיפוס הבטן, ובקשר לצהבת איי וביי הוא אמר לי שאין לי מה לעשות את החיסונים, כי הם לא יהיו אפקטיבים תוך זמן כזה קצר... השאלה אם זה בטוח... ד"א, אני מצרף אחלה (!) קישור שהרופא נתן לי, מאוד מומלץ - זהו קישור למשרד הבריאות האמריקאי, שמדריך בדיוק לגבי הבריאות של מטיילים!

Yo-man

New member
אם אני לא טועה

ומאוד יכול להיות שאני כן, אבל אם לא - צהבת זו מחלה זיהומית שמגיעה מאוכל מקולקל. מה שזה אומר, שאם אין לך חיסון למחלה זו תצטרך להיזהר יותר עם מה שאתה אוכל. הפירות בתאילנד טובים ו(רוב הזמן)נקיים, במסעדות מטיילים תוכל לקבל אוכל עם מודעות אסטטית גבוהה. בדוכני הרחוב תגביל את עצמך מעט, אבל לא לגמרי. אוכל הרחוב שם זו חוויה בפני עצמה. באיים תוודא שאם אתה אוכל דגים זה במקום שנראה לך נורמאלי. אבל תבדוק אם אני לא טועה
ולגבי השאלה עם האיים - כמה שהצפון נעים עם כל הירוק שבו, השבטים התירותיים והנחלים השופעים - זה מתגמד לעומת החופים הלבנים, המים הצלולים, השמש המפנקת והמסאז'סטיות הקטנות שמטיילות על החוף ומציעות שעה של מגע אלוהי תמורת כמה שקלים... וזה לפני המסיבות, לפני ההיכרויות הארעיות, האלכוהול, השיזוף, השנורקלים, השקיעות, הלילות חמים, שולחנות הסנוקר, הסרטים ב-DVD בכל מסעדה (טוב, את זה יש גם בצפון...). התחושת החמקמקה של "גן העדן" נוגחת לך באף מה-זה חזק !!!

maz

New member
לא התכוונתי להטיף ../images/Emo9.gif

אבל כמו שהרופא אמר לך - יש חיסונים שצריך לחשוב עליהם קצת קודם. טוב שקיבלת יעוץ רפואי מוסמך. אתה יכול לחפש באינטרנט יותר מידע אבל חוטפים צהבת מנגיף שיכול להיות במזון מזוהם או מיחסי מין לא מוגנים (צהבת B) ונגד זה קל יחסית להתגונן, אז אל תהיה לחוץ מידי. תקפיד על אוכל מבושל טוב שמוגש לך ישר מהתנור ולא עמד בחוץ ורק במקומות שלא נראים לך מפוקפקים ושיש בהם הרבה קהל. לגבי הצפון והדרום - yo man כבר הסביר ואני מצטרפת בחום לדעתו.

sela v

New member
אני לא מבין את השאלה

הרופא הוא זה שאמור להגיד לך אם זה בטוח לסע ללא החיסונים הללו, לא

למעלה