שלום לכולם

shula30

New member
שלום לכולם

בשעה טובה חזרתי עם תוספת קטנה (2590 ק"ג)ומקסימה למשפחה. האם מישהו שמע/מכיר/יודע משהו על הכותב או הכתבה?

King of pain

New member
... ../images/Emo65.gif ...

לא - לא מכיר את הכתבה או את כותבה , אבל שמעתי על העניין הזה כבר . מי יודע , באמת ? ... כל כך הרבה מחקרים , כל הרבה עצות , כל כך הרבה אזהרות ... שלבן-אדם כבר נהיה ממש קשה לחיות ביניהם באושר בלי נקיפות מצפון והרהורים פטאליים ... מצטער - לא יכול לעזור בעניין , אבל רק הטרחתי אותך בכל זה , בשביל להגיד - מ ז ל ט ו ב ! ! ! 2590 ק"ג נוספים של שמחה בבית הם לא עניין של מה בכך ... כן ירבו ...
... מיטב איחולי , הרבה בריאות ואושר , וחג שמח ...

איזה יופי ../images/Emo49.gif../images/Emo65.gif../images/Emo77.gif

איזו התרגשות
המון המון מזל"ט
אבל מה זו ההודעה הלקונית הזו ? איך היתה הלידה? מתי? איפה? מה שלומך ומה שלום האפרוח? 2590 גרם זה ממש קטן כל הכבוד לך. את בטח עסוקה מעל הראש עכשיו. לגבי החוקר אנני מכירה אותו. אבל הוא עצמו מעיד כי הוא כירורג ולא מומחה סוכרת. אני יכולה לתת לך רק את האני המאמין שלי. בני איננו עגל ולכן עד גיל שנה לא קיבל חלב פרה או תמ"ל (למעט בביה"ח), ולו בשל החשש- השמועות על הקשר בן חלב פרה וסוכרת אינם חדשים- אבל אני יכולה לומר לך כי אני ינקתי יותר מכול אחיי ובכול זאת אני הסוכרתית היחידה. לעומת זאת אני לא נמנעתי ממוצרי חלב, אף כי אני יודעת שלקטוז עובר בחלב אם. אבל להמנע קרוב לשנתיים (הריון + שנה הנקה) ממוצרי חלב נראה לי מתכון בטוח לאוסטאופרוזיס ואובדן סידן לו את ובנך זקוקים. אני מאוד מקווה בשבילך ובשביל האפרוח הקטן כי את לפחות מנסה להניק למרות הקושי והכאבים ומזכירה לך כי קיים פרום הנקה (317) פרום יעוץ הנקה ופרום של רופאה מומחית בהנקה שיכלו לתת לך המון מידע ועזרה. כמובן שאשמח גם אני לעזור ככל יכולתי ושוב המון מזל טוב
למשפחה המורחבת

mickey15

New member
איזה יופי!!!!!!!!../images/Emo140.gif../images/Emo95.gif

המון המון המון
!! והמון
!! על הריון וטיפים אני לא ממש יודעת...עוד לא הגעתי לזה...יש עוד זמן...חחחח...

shula30

New member
האפרוחה

האפרוחה יונקת בלי העין הרע....היא יצאה לא לפני שנתנה מאבק של 3 ימים בכל שיטות הזירוז הקיימות. לידת ואקום. מזל שיש לנו זכרון קצר אחרת לאף אחת לא היה יותר מילד אחד... היא נולדה ב 14/12 בתל השומר, ומשקלה 2790 (ולא כמו שרשמתי בהודעה הקודמת בטעות 2590). גם משקל זה הוא פיצקי ואכן היא פצפונה אבל עם המון כח יניקה ודעות משלה מגיל אפס (עשתה על אמא שלה קקה ברגע שיצאה מהבטן). קצת נלחצתי מהכתבה הזו ומעוד אנשים שיש להם "דעות" רבות ומגוונות על מה מותר/אסור לאכול כשמניקים. אני באמת אכנס לפורום הנקה למצוא קצת יותר מידע.

בקשר לדעות הרבות על מה ש"מותר ואסור

בגידול ילדים תצתרכי די מהר לפתח עור של פיל מכיוון שיזה יבוא מכל זקנה ברחוב וכל מוכר בחנות. תקראי תתעניני תקשבי לכולם אבל בסוף תלכי עם האני מאמין שלך עד כמה שאפשר. אני מבינה שגם אותך ילדו בסוף בזרוז ובואקום איך היו הערכים של הילדה? ואיך יקרא שמה בישראל אם מותר לשאול? וגם מה דעתך על תל השומר?

shula30

New member
מותר ואסור

האפרוחה , להפתעתי הרבה, לא נולדה בהיפו. הצוות בתל השומר היה מדהים, רק שלצערי פרוטוקול הסכרת שלהם (לפיו הם מחליטים מתי לתת גלוקוז ומתי אינסולין) הוא לא משהו, ומה לעשות שאחרי 22 שנה של נסיון הם יכולים גם להקשיב לפעמים ל"פציינט". הייתי בערך 4 שעות על 200, והם התעקשו לא לתת בולוס כי זה לא מופיע בפרוטוקול. אחרי שהתעקשתי הם התקשרו להתייעצות עם מנהל המחלקה להריון בסיכון גבוה (או מישהו בעל תואר דומה) כדי לקבל את אישורו לסטות מהפרוטוקול ולהעלות קצת את האינסולין... אחרי שהכל נגמר פניתי לרופאה המטפלת במרפאה, אצלה הייתי במעקב והפניתי תשומת ליבה לפרוטוקול ה"דפוק" שלהם ואני רק יכולה לקוות שזה ילקח בחשבון במקרים אחרים. חוץ מה 4 שעות האלה הם באמת היו נהדרים. מה שכן ההנקה עכשיו עושה בלגנים חבל על הזמן. עד כדי כך שאתמול בלילה כבר היתה כאן ניידת טיפול נמרץ, שהוזמנה באדיבותו הרבה של בעלי, אחרי שאני איבדתי כל שליטה על מעשי, דיבורי, גוף וראש. האם יש לך אי אילו עצות מועילות לענין איזון בזמן הנקה. נראה לי שזה פשוט גורם לצניחה אדירה ברמות כל פעם.

הנקה וסוכרת

ההנקה צורכת המון אנרגיה ועלולה לגרום לירידת סוכר מהירה ועם ילד קטן על הידיים זה לא כול-כך נעים
. ההנחיות הרשמיות אומרות כי יש לבצע בדיקת סוכר לפני כל הנקה. אבל במציאות עם גוזל מייבב זה די קשה. השתדלי להקפיד ככל הניתן על ארוחות מסודרות ומלאות במיוחד במזון בעל אינדקס גלקמי נמוך כדי שיהו לך רזרבות לזמן ממושך (אם להודות על האמת אני אכלתי המון שוקלד לאחר הלידה וזה מה שהחזיק אותי. למזלי מכיוון שההנקה צרכה כול-כך הרבה אנרגיה לא הפכתי לסופגניה מהלכת). במקביל לבקבוק המים שצמוד עליך בזמן ההנקה ,הקפידי שיהיה גם משהו מתוק. ברגע שאת חשה בירידה, אכילי אותו. במידה וטעית תוכלי לתקן אם המשאבה לאחר גמר ההנקה. השתדלי לבדוק בכל זאת כמה שיותר פעמים ביום. במהלך ההריון היית צריכה כמויות אדירות של אינסולין שכרגע כבר אינך זקוקה להם (עם גמר ההריון הגוף מפסיק להפריש הורמונים נוגדי אינסולין). יתכן ואת זקוקה לשינוי במינוני האינסולין. הנקה מהנה.

shula30

New member
הנקה

הבעיה היא שבמשך ימים לא הצלחתי לעלות ברמות הסוכר, לא משנה כמה מיץ/מנטוס/שוקולד אכלתי...עד שבא הבום מתוך שינה, ואת זה אני לא מאחלת לאף אחד. מבחינת מינון הבזלי אני כבר ברמות שהיו לפני ההריון (שזה בערך חצי או שליש ממה שהגעתי אליו בזמן ההריון) ועדין אני רוב הזמן על ערכים נמוכים, מה שגורם לי לאכל דברי מתיקה כל היום ומה, שכמובן, הורס את הדיאטה. האם הגיוני כי יש לנתק את המשאבה בזמן ההנקה? ודרך אגב, הבעיה היא ששמתי לב שלפעמים אחרי הנקה יש צניחה משמעותית מאד ולפעמים לא..אז איך באמת אפשר לדעת?!

אני חוששת שבשלב שלכם קשה עוד לדעת

מכיוון שגם ההנקה עצמה עדיין לא מאוזנת נדמה לי שלוקח 6 שבועות להנקה להתבסס- וזה משפיעה כמובן גם על האיזון. אני במקומך היית מתקשרת למרפאת הסוכרת ומתיעצת איתם אם לא להוריד את המינון עוד. תחשבי על זה שאמנם חזרת למינון מלפני ההריון אבל נוספה לך עוד "פעילות גופנית מאומצת" שלא היתה שם קודם.

למעלה