שלום לכולם

שלום לכולם

יש לי שאלה ההורים שלי נורא אוהבים מועדונים יוונים, ואבא שלי היה מעוניין ללמוד לרקוד יוונית אולי אתם יודעים איפה אפשר ללמוד בצורה מסודרת???????.

SNER

New member
ובכן כך....{לגבי ריקודים יווניים}

לדעתי ומנסיון,אין כל צורך "ללמוד לרקוד יוונית וזאת מהסיבה הפשוטה שבמועדונים-מסעדות בארץ המוסיקה היוונית היא בדרך כלל "סטנדרטית" ומחולקת לארבע קטגוריות שהם א.-ריקוד "הציפטטלי"-שמקביל ל"מזרחית"{קל מאד} ב.-ריקוד "הזבקיקו"-שממילא אין לא צעדים קבועים וכל אחד רוקד איך שבא לא {אגב גם ביוון זה כך} ג.-ריקוד "החספוסרוויקו" שמקביל ל"הורה" שלנו.{כל ילד יודע} ד.- ריקוד "החספיקו" שאפשר ללמוד אותו מהסתכלות על רקדנים אחרים{לא קשה מנסיון}דרך אגב שני סוגי המוסיקה האחרונים שהזכרתי-ג.ו-ד. כמעט ולא מושרים במועדונים בארץ למעט מקום אחד או שניים. מעטים המקומות בארץ ו-או הזמרים ששרים מוסיקת רבטיקו "אמיתית" --לגבי יתר הריקודים כגון "דימוטיקה"ואחרים ממילא אין מה ללמוד אותם כי לא שרים אותם בארץ.

נוטיס 12

New member
ריקודים יוונים

במידה והמידע לא מסםיק אז ניתן ללמוד לרקוד אצל סופי נדמנ לי בכל יום ב בשבוע. ישלה גם אתר וכתובתו היא : rest.co.il.sopfis . ומס' הטלפון שלה 036967631 . מקווה שעזרתי.

F a d i

New member
ואם הוא רוצה ללמוד בכוחות עצמו

ימצא כאן הסברים לגבי כל הריקודים וככה גם את תוכלי ללמוד איתו

פאדי, אתה גדול...אני כבר מתחיל

לרקוד, בשלב הראשון זבקיקו, פשוט, קל, ונתון לשיקולו של הרוקד...ולאחריו כנראה אחר...

זבקיקו....

אם יורשה לי לומר... הוא הריקוד הקשה והמעיק ביותר דוקא משום שאין לו 'חוקים'. הוא אינו ריקוד של שמחה... והוא דורש הרבה אמוציות מהגבר שרוקד אותו... הוא ריקוד מופנם ומוחצן בו זמנית... מופנם באישיות הרוקד וחיי היום יום שלו ומוחצן מפני שלא קל לגברים להביע רגשות בפומבי.

אתה צודק במאה אחוז

בחרתי בו משום שאין בו חוקים, והרי אנו בני האדם שמנו עלינו יותר מידי חוקים, ואם זו דרך לפרוץ אותם, מדוע לא...לעניין האמוציות, הייתי אומר ניתן גם ברגעים של הפנמה והחצנה להתעלם מהסובב אותך ולרקוד אפילו בדילוג ושימחה...זה שגברים אינם מביעים את רגשותיהם בפומבי על כך אין כלל עוררין ונכון שבעתיים...

sysyv

New member
האם יש לנו החופש?

אופן ואופי ריקוד הזיבקיקו במובנו ומסורתו היוונית ובתהליך ההתפתחות שלו תואם את תיאורי "המקורית". גם נכתב על כך בפורום והפנו למאמרים. אבל עלי אישית מביא מקצב הזיבקיקו את הריגושים הכי משמעותיים. כמי שלא גדל בסביבה יוונית והגיע למוסיקה מעצמו, מה שתפש אותי בלי שבכלל הבנתי זאת בהתחלה היו שירי זיבקיקו שבכלל לא היה לי אז מושג שכך הם נקראים. לי הספיק המקצב הלא סימטרי, הטקסים המוביל בפתיחה והאווירה הכללית הכבדה. לא חשוב אם המלים עצובות/טראגיות/דכאוניות, כמי שלא הכיר אותם בהתחלה לי זה עשה שמח או לפחות רצון לשמוע עוד ועוד מזה (ויסלחו לי יודעי השפה) וכאן אני מגיע לריקוד. האם מותר לשבור את המסורת ולהתנועע במקצב הזה לא מתוך רצון להחצין (מעין מופע) אלא כי זה בוער בך לקום ולרקוד משהו בזמן התנגנות השירים. לרקוד - גם נשים וגם כולם ולא רק אחד שכולם מקיפים סביב לי אין בעיה עם זה. מה דעתכם? (ושוב יסלחו לי מי שבאו מהמסורת ואולי דעתי לא תיראה להם)

מה לעשות?

אם יש טברנה טובה ששם כיף להיות,לדעתי צריך לכתוב עליה.כי חוץ מלכתוב בפורום לפעמים האנשים גם קצת.. ובתקופה הזאת באמת.. קצת יוצאים לבלות. ובדרך אגב אתמול היינו אצל סו.. ומאוד נהננו..מופיע שם דימיטרי אורפנוס שחזר לארץ משנה וחצי של הופעות ברודוס וכיף לשמוע ולראות אותו.

SNER

New member
ידידי החמוד......יוסי......

יש לפחות עוד שניים או שלושה מקומות באיזור, שבהם מושרת מוסיקה יוונית אותנטית וע"י צוות לא פחות טוב מהמקום שדיברת עליו{בלשון המעטה}ולא ראיתי בפורום הזה אף-פעם פירסום למקומות אלו .הפרסום על המסעדה המדוברת הוא מגמתי ומתמשך לאורך הרבה מאד זמן{מהיום שהמקום נפתח,} לידיעתך- פרסום בצינורות המקובלים עולה כסף והרבה ....

תודה רבה לכולכם

אני מאוד מודה לכם על כל המידע והאתר הנפלא ..... הורי גרים בנתניה, ונוסעים כל יום חמישי לרקוד בתל אביב , אבל הם רוקדים חופשי והיו רוצים ללמוד בצורה מסודרת. תודה רבה לכם ..

למעלה