שלום לכולם!

a green girl

New member
שלום לכולם!

אני חדשה בפורום- אני גרה בצון הארץ ולומדת בכיתה י"ב. אני אודה מאד מאד למי שתכתוב לי פרטים על שירות לאומי בבתי חולים- מה עושים, איזה בנות מתקבלות/ לא מתקבלות, איך מסתדרים עם הצוות, איך לא לתת לנצל אותך יותר מידי... כל דבר... בבקשה תכתבו! ת ו ד ה

שירות בבי"ח

תפקיד של בת שירות לאומי בבי"ח יכול לכלול הן עבודה משרדית-פקידותית והן עבודה סיעודית ( טיפול בחולים/מטופלים במחלקות השונות ). במידה ואת מעוניינת בתפקיד שכזה - את יכולה לציין זאת במהלך ההרשמה. בראיון הקבלה אצל הרכזת יבחנו את התאמתך לתפקיד, ואח"כ יפנו אותך לראיון נוסף בביה"ח עצמו. איך מסתדרים עם הצוות ? כמו שמסתדרים עם אנשים בכל מקום... בעניין תחושת הניצול - זה עניין סובייקטיבי. יש מי שתרגיש מנוצלת בסיטואציה מסויימת, ויש מי שתרגיש שהיא "ראש גדול"... במידה וקיימת בעיה שלא נפתרת במסגרת מקום השירות - אפשר תמיד לפנות ולהתייעץ עם הרכזת האזורית מטעם העמותה. בהצלחה !

ראיון קבלה

שואלים לגבי רקע אישי ומשפחתי וכן לגבי העדפות מבחינת תחומי השירות. על סמך הרקע ועל סמך התרשמות מהמרואיינ/ת במהלך הראיון - אפשר לבחון התאמה לתפקיד זה או אחר...

a green girl

New member
עוד כמה שאלות...

מה בדיוק כלול ב"טיפול בחולים"? איך בודקים את התאמתי לתפקיד? (איזה שאלות ישאלו אותי- בערך, מהן הדרישות?) את עשית/ עושה שירות לאמי בבי"ח? אם כן- נהנית ממנו? אם אני לא רוצה לעשות עבודה משרדית- אני לא חייבת, נכון?

המשך-שירות בבי"ח

התפקיד יכול לכלול שליחויות בתוך המחלקות ( העברת ציוד ואספקה אל ומ-המחלקה, העברת בדיקות רפואיות וכד' ), עזרה לחולים ( הגשת אוכל, עזרה לצוות הרפואי וכד' ), ועזרה במשרד ( רישום, טפסים, מענה טלפוני, קבלת קהל וכד' ). בד"כ התפקיד משלב עבודה סיעודית עם עבודה פקידותית, אבל זה משתנה ממקום למקום ע"פ הצורך וע"פ ההתרשמות מבת השירות. בראיון הקבלה את יכולה להגיד שאת מעדיפה עבודה סיעודית... כדי להגדיל את סיכוייך להתקבל עלייך ליצור רושם ( שיש לו כיסוי, כמובן... ) של בחורה אחראית, אמינה, בעלת מוטיבציה גבוהה ונכונות לעזור לאנשים, מסוגלת לעבוד בצוות, וכמובן - בעלת רצון לשרת בתפקיד שכזה, שמחייב המון סבלנות לאנשים, חוסר רתיעה ממצבי חולי ונכונות לעבודה מאומצת. אני לא שרתתי בבי"ח אבל יש לי הרבה אינפורמציה... בהצלחה!

a green girl

New member
תודה!

אני מקווה שיקבלו אותי- אני ממש רוצה לעשות את השירות בבית חולים ואני גם מתנדבת במד"א ומאד אוהבת את הנושא. אז אם יש עוד בנות שעשו/ עושות בבי"ח ובא להם לכתוב לי טיפים/ רשמים אני ממש אשמח. ושוב תודה!

ובהמשך לעניין ביה"ח...

אם את מתנדבת במד"א - את יכולה לנסות לעשות שירות במד"א כחובשת. הרקע שלך יכול להוות יתרון...

a green girl

New member
רציתי במד"א אבל...

מד"א לא מספקים דירות ואני לא רוצה לעשות שירות קרוב לבית...

amiak

New member
תלוי איפה. חברה שלי קיבלה דיור.

והיא עשתה בבית חולים מאיר, כפר סבא.

a green girl

New member
דיור בבית חולים

אני נרשמתי לשני סיורים- בהדסה עין כרם ובשערי צדק. בשניהם יש מגורים

למעלה