שלום לכולם

שלום לכולם

משהו פה מכיר,התאמן במכונים לג'ו ג'יטסו ביפן ? אני זקוק להמלצות ממשהו שהיה ויכול לתת פרטים .אני לפני נסיעה לצורך אימונים והמכון שאני מתאמן בו עובד רק מול אירופה וארה"ב כך שאין לי שום אינפורמציה לגבי מה לעשות ולאן ללכת. תודה על העזרה אני

Tonjin

New member
אלוהים הוא בפרטים הקטנים ידידי....

אתה יודע, דברים כמו איפה ביפן אתה הולך לגור? לכמה זמן? האם הנסיעה היא לשם אימון בלבד (כמה שעות ביום אתה רוצה להתאמן: כל היום, אחרי העבודה? פעם בשבוע?), איזה סוג של ג'וגוטסו (או אייקידו) אתה מחפש? כמה זמן אתה מתאמן (גם אם אין לך ניסיון זו לא בעייה אבל רצוי להבהיר את זה מראש), איזה שפות אתה דובר? (אני מניח שאתה לא דובר יפנית מה שעלול לצמצם קצת את האפשרויות אבל אם אתה במקרה דובר פורטוגזית זה יכול לפתוח חדשות....) בקיצור, פרטים יקלו את הנסיונות לעזור לך....

הי- ועוד פרטים

אני עוסק בג'ו ג'יטסו מעל ל19 שנה ואני מתאמן כל יום 4 שעות.סגנון הג'וג'יטסו לא כ"כ משנה לי כי ברמות הגבוההות הכל כמעט אותו הדבר.אני מעוניין לנסוע לתקופה ארוכה אך כרגע אני עוד לא יודע בדיוק עד כמה ארוכה. לגבי האימונים - כמה שיותר יותר טוב זאת נסיעת אימונים ולא טיול. שפות .... אנגלית .. אה ...ולגבי האייקידו- אני רוצה סגנון שיהיה יחסית יותר אגרסיבי ממהשרוב המכונים מלמדים פה בארץ(מבלי לזלזל באף אחד ובשום סגנון) בתודה מראש

nage

New member
בהומבו דוג'ו

תמצא כמה אייקידו שרק תרצה, אני מניח שאחרי כמה זמן גם תדע בדיוק איזה מורים יותר אגרסיביים, ואיזה פחות.

nage

New member
בטוקיו

הנה האתר שלהם שם תוכל למצוא יותר אינפורמציה ממה שאני אוכל לספק לך. http://www.aikikai.or.jp/Eng/index.htm

Tonjin

New member
כיוונים....

דאייטו-ריו - ההונבו דוג'ו נמצא ב"אבאשירי" שבהוקאיידו (האי הצפוני), קר שם (ביחוד עכשיו) אבל ישמחו שם לקבל אותך.... אייקידו (אגרסיבי) הונבו דוג'ו באיוומה, תכנית האוצ'ידשי נמצאת כאן. לגבי דוג'ו מומלץ (יש כזה, לא נזכר כרגע בשם) של ג'וג'וטסו ברזילאי כדאי ליצור קשר עם מישהו מארגון קבוצות (שנראים שם לאחרונה אני מבין אפילו יותר מאשר אצל הצומי-סנסאי... ואם לא - הדובר התורן בודאי יתקן אותי מייד). אגב, מה לגבי הקודוקאן?? כמו שאתה אומר - ברמות הגבוהות הכל אותו דבר ושם קל מאד להתאמן כמה שעות טובות כל יום (לא טריוויאלי בכלל בדוג'ואים אחרים בד"כ כלל) ואף להתגורר במקום במחירים בהחלט סבירים (שוב, לא טריוויאלי כלל במקומות אחרים) המקומות שציינתי בנויים לאימונים אינטנסיביים לתקופת זמן קצרה או ארוכה (תלוי במתאמן), אני מאמין שברובם תמצא דוברי אנגלית

Tonjin

New member
אכן, אבל אולי לא בדיוק הג'ודו שאתה

חושב עליו... (פחות דגש על אימון לתחרות. בודוקאן או שי רגב בודאי מוסמכים יותר ממני להסביר את ההבדלים)

אני לא רוצה שזה יהיה בכיוון תחרותי

אלא יותר בכיוון מסורתי.דרך אגב ,יש לך מושג על יוקר מחיה שם ?

Tonjin

New member
תיארתי לעצמי לכן המלצתי על הקודוקאן

יוקר המחייה הוא די מדהים, זו סיבה נוספת שכדאי להתגורר בדוג'ו - בין אם באכסנייה זולה שבתוכו או כאוצ'ידשי... מחירים זולים לחדר מתחילים בד"כ בסביבות ה3000 יין מינימום הוצאות מזון ליום יהיו בערך אותו דבר (פלוס מינוס...)

amir_aikido

New member
בטוקיו ב 30000 יין אתה תמצא חורבה

אם המחירים לא נפלו מאז שאני הייתי שם, הרי שב- 30,000 יין אתה תמצא מיטה בחדרון ארונות עם שותף. מקומות סבירים התחילו בערך ב-45,000 יין ללילה ליחיד, או 70,000 בחדר לשניים (הייתי עם אחי אז לקנו חדר). תוסיף לנ"ל הוצאות נסיעה (בטוקיו ברכבת התחתית) כל יום, כי החדרים הזולים אינם באיזור הדוג'ו בו אתה מתאמן, וכו'... ותבין שיהיה לך מאוד קשה לחיות בטוקיו בזול לאורך זמן. אמיר

Tonjin

New member
שלושת אלפים, לא שלושים אלף....

אבל רק להזכירך 30,000 ייו הם כרגע 274 דולר..... אתה בטוח ששלמת 640 דולר ללילה לחדר לשני אנשים?? חבל שלא שאלת בפורום לפני זה....

מקומות אימון חביבים על אקב"ניסטים

1. וולה טודו, אגרוף, האבקות וג'ו גיטסו לחובבי ההומור של הגדול מכולם (סקורבה) בטקדה דוג'ו. 2. ג'ודו, בקודו קאן או בוואסדה. צריך לדעת שגם אם אתה מתאמן בג'וג'יטסו מיליון שנים בארץ עדיין שהות בקודו קאן תחדד לך את הנה וואזה ותקפיץ לך את הסוטמי וואזה למקומות שרק יוסיפו לך. 3. קאטורי שינדן שינטו ריו, (כלי נשק וגו' ג'יטסו עתיק) בנריטה. 4. מכות רחוב מרובות משתתפים, ברופונגי בסוף שבוע או בסקליבה של שינג'וקו כל לילה בשתיים שלוש. 5. אימון "24", על הפוג'יאמה בחורף. מצ"ב תמונה, אם תתבונן טוב תראה את סילביו (המקורי) מכין קפה ליד הקבוצה שסיימה.

שי רגב

New member
אם כבר, אז כבר...

למה קטעי הוידאו באתר שלכם כ"כ לא ברורים? הקטעים של הקרבות עוד נסבלים, איך שהוא (ראיתי קרב אחד, מיקי פדרמן מול אורן לוין), אבל הקטעים של הקטות היו מהירים כבזק ונעלמו בדיוק בשניה שמיצמצתי בעין...
האם יש מסר סמוי בעניין זה? איזו כוונה נסתרת ?? כי אם כבר מפרסמים, אז למה לא משהו "ברמה" ??? בכל אופן - השקעה יפה וראויה להערכה.

בודוקאן

New member
מסכימה לגבי הקודוקאן

לא הייתי שם (עדיין חולמת על הנסיעה...), אבל זה מה שהבנתי מהמורה שלי שהיה שם (פעם אחרונה לפני שנה). אגב, תוכל למצא באתר שלנו סקירה קצרה שלו על הנסיעה. לא מזמן ישבתי עם ידיד שחי חלק מהזמן ביפן, ועשינו חשבון כמה אצטרך (כסף...) כדי לנסוע לקודוקאן ולשהות שם שלושה שבועות. כולל טיסות, הגענו ל - 3000 דולר מינימום.

שי רגב

New member
כסף...

בודוקאן, החבר'ה שלנו שהיו שם לפני כחצי שנה אומרים שאפשר לסגור שלושה שבועות (כולל אימונים) ב- 10,000 ש"ח (וחושבים שבכך יצליחו לשכנע אותי להצטרף...). נראה הגיוני (אם כן - אני רץ לבקש שוחד!)??? אגב, המחיר תלוי בכמות האימונים...

שי רגב

New member
קודוקאן ועוד...

חבר'ה שמתאמנים אצלנו היו שם לפני חצי שנה. צור איתי קשר במסרים ואקשר אותך עם טלפונים. לא יודע אצל מי התאמנת בג'ו-ג'יטסו (19 שנה? לא אצל אמיר ברנע...), אבל אם אתה מאזור המרכז - אני מניח שיש לנו רקע די דומה
. בכל אופן, אני ממליץ לך ללכת "לבדוק" את האטסומי סנסיי (נינג'יטסו - בודו-טאי-ג'יטסו). אני עשיתי מסלול די דומה (מג'ו-ג'יטסו לנינג'יטסו). אגב, בינואר טסה ידידה שלי ליפן (להאטסומי). אם אתה מעוניין - אקשר בינכם (היא היתה שם כבר כמה פעמים ודי "בקיאה" בעניינים).

למעלה