שלום לכולם

mc901

New member
שלום לכולם

טוב זה פעכם ראשונה שלי בפורום הזה אבל אשמח אם צוכלו לעזור לי במספר שאלות. כעקרון אני לא מבין גדול בצילום אבל יש לי מעט ידע בסיסי ביותר. אני מעוניין לרכוש מצלמה (לא דיגיטלית) טובה. הכוונה בטובה היא מצלמה שמיוצרת ע"י חברה נחשבת בתחום, עם אפשרות להחליף עדשות ועם מה שאני חושב שנקרא רפלקס. אני מכיר מספר מצלמות מוגבל כגון Cannon EOS וסדרות של מינולטה כמו 500si וכאלה וההיתי רוצה מידע נוסף ומדוייק יותר עליהן, או הפנייה לאתר שיכול לעשות לי קצת סדר בלי לסבך יותר מידי. כמו כן הייתי מעוניין לדעת מה המחירים של מצלמות כאלה היום בארץ ובארה"ב והאם ההבדל הוא משמעותי? תודה מראש.

LazyGecko

New member
שאלה

אני לא מתכוון להתחיל ויכוח או לשכנע, אני סתם רוצה לדעת, למה לא דיגיטלי ?

mc901

New member
תודה והרחבה

אז ככה, לא דיגיטלי כי דיגיטלי באיכות שאני רוצה יקרה מאוד, וכל הדיגיטליות שראיתי עד כה לא מדגדגות איזה מצלמה ישנה שיש לי כבר 11 שנה. אגב זו מצלמה של מינולטה דגם שנקרא SpXi. אני ארחיב קצת לגבי הדרישות מהמצלמה: אז ככה צריך שתהיה לה אפשרות של אוטומטי מלאה כדי שכל אחד יוכל לצלם בה, אבל צריך שתהיה אפשרות להעביר פרמטרים מסויימים לשליטה ידנית, כמו זמן חשפיה וגודל צמצם, פוקוס וכאלה. כמו כן יש אפשרות שאני מאמין שמגיעה היום בכל צלמה כזו של שמירה על פוקוס בחצי לחיצה ועוד כל מיני דברים בסגנון. כמו כן שתהיה אפשרות בחירה בין פלאש אוטומטי לידני. האם יש מ\למישהו המלצות אישיות, והאם יש אתר טוב למצלמות לא דיגיטליות. מצאתי אתרים מצויינים חדיגיטליות, אבל לא אתרים ברמה דומה ללא דיגיטליות. יום טוב.

נסה www.photozone.de

לדרישות שלך - מצלמות המוגדרות 'חצי מקצועיות' תתאמנה לך: יש לניקון,קנון,מינולטה ופנטקס - רק צריך לבחור. יש לינק ללוחות הדגמים מ'לוחות' - הקישור בצד - כולם מהאתר שרשמתי למעלה. כמה דוגמאות: דגמים של ניקון: N80 - החצי מקצועית, N75 - בסיסית - אבל עם הרבה אופציות,והדגם הכי עדכני דגמים של קנון: EOS 30\33 מינולטה: דיינקס 7 - החצי מקצועי דיינקס 5 - בסיסי - אבל יש בו די הרבה אופציות כמובן,אם התקציב לוחץ אפשר להסתפק בדגמים הקודמים לאלו שציינתי,הם קצת פחות מעודכנים,אבל גם טובים לסוגם,כל אחד ומה שמציע-כ'יד שניה' כמובן,לא במחיר של 'חדש' של דגם עדכני,כמובן.

mc901

New member
תודה ו....

אם את/ה אומר/ת שבדרישות שלי הם למצלמה חצי מקצועית, אז סתם בשביל הסקרנות הייתי רוצה לדעת במה זה שונה ממצלמה מקצועית. בכל מקרה שוב תודה. יום טוב

komandatore

New member
אני מצלם ב 7E/30 וממליץ עליה

המחיר של ה 3 כפול מה 7 והרוב הגדול של האנשים מסתדרים טוב מאוד עם המצלמה הזו ולא צריכים יותר.

במקצועיות לא תמצא לרוב את האופציה

שציינת שהיא חשובה לך: "צריך שתהיה לה אפשרות של אוטומטי מלאה כדי שכל אחד יוכל לצלם בה" - כי צלמים מקצועיים לא משתמשים בכזו.יש דגמים שאין בהם אפילו אייקונים - להבחנה ברורה בין התוכניות האוטומטיות. חוץ מזה-קיימות בהן עוד אופציות לשליטה,שלא ציינת שחשובות לך,אבל משמעותיות לצלמים המיקצועיים,כמו למשל:צילום 8 מסגרות בשניה,אוטופוס מהיר כבזק ,45 נקודות אוטופוקוס,וכמה עשרות פונקציות התאמה למשתמש,לדקויות החשובות למשתמש ה'כבד'. דבר נוסף,בולט הרבה יותר - הן כבדות,המצלמות המקצועיות,במסה שלהן,בערך פי שתיים מהמסה של החצי מקצועיות .הבסיסיות נחשבות ל'משקל נוצה',לפי אותה השוואה. זה חשוב: כשלוקחים בחשבון את העדשות המצורפות ומשקלן, ובמידה ורוצים לצלם בעזרת חצובה - אז גם צריך לרכוש כזו בהתאם - כבדה ויציבה - ויחד עם הכל גם איזה שירות הובלות
או מנוי אצל כירופרקטור... נרשם כמובן בהומור,אבל המקצועיותצ יותר 'ענייניות',מתמקדות ב'פרטי הפרטים',וכבדות,בגלל כל החומר המשובח והרכיבים שלהן. אה, המחיר - מתחיל מיותר מכפול לעומת החצי מקצועיות...

בטאגליינס יש מאמר לגבי פרמטרים

במצלמה.רשום אותם שנדע להפנות במדויק.שאלתך כללית מדי.EOS היא סידרה ארוכה של דגמים שהחלו הרבה שנים אחורנית.מבט בטבלת כל הדגמים של קנון ימחיש את המספר הגדול הזה. מחירים?ארשום שתי דוגמאות מהזכרון: EOS30 - בארץ 2600 ש"ח,בחו"ל 390$ EOS 3 - בארץ 6500 ש"ח,בחו"ל 800 $ מחירי יד שניה - בחו"ל = מתחיל מ 50% ממחיר חו"ל ועולה לפי מצב המצלמה בארץ - המחירים מתחילים ממחירי חו"ל חדשים מלאים,ויש המוסיפים עליהם מע"מ והובלה... עם מקרים בודדים של פחות. הכל בערך,אז אל תתפוס אותי במלה. מה אתה רוצה או צריך?יש הבדל עצום בין ה3 ל 30 ,והן שונות כמובן מאוד מה300 שנראית צעצוע פלסטי לעומתן (לא מבטל את העובדה שיש לה המון מעריצים שטוענים שהיא ממלאה מעל ומעבר את כל צרכיהם הצילומיים). ולא הזכרתי את ה1V ,שהוא בכלל משהו אחר לגמרי.

למעלה