שלום לכולם

mikihc

New member
שלום לכולם

שמי מיקי וזו לי פעם ראשונה בפורום נחמד זה. יש לי שאלה ואני מקווה שאוכל למצא כאן תשובות שיבהירו לי את הנושא. יש לי בן מקסים בן 10 חודשים, שעד החודש לא היה חולה כלל. החודש הוא נכנס לפעוטון (לאחר שהיה עד כה עם מטפלת), ובצירוף נסיבות אומלל - שכלל שני הורים חולים - חלה גם הקטן בפעם הראשונה (חום, שיעול, הקאות, נזלת וכו') הרופא נתן אנטיביוטיקה והמליץ לחסן נגד שפעת (ואני בהחלט מתכוונת לחסן). בני הבריא תוך מספר ימים וכעת הוא בסדר גמור, אולם מנוי וגמור עמי לנסות ולפעול באופן מניעתי ככל יכולתי כדי "למזער" את כמות וחוזק המחלות שבוודאי עוד יגיעו אלינו החורף. במסגרת זו הגעתי להומאופתיה. ושאלתי היא כזו: כרגע בני מרגיש מצוין - האם יש טעם בשלב זה ללכת איתו להומאופת בכדי להתחיל בטיפול מונע, או שהומאופתיה רלוונטית יותר מקרים שהילד כבר חולה? תודה, מיקי

freearth10

New member
טפול בילד ולא רק במחלה

היי מיקי, אני ממש לא מתמצאת בהומאופתיה, אבל מאמינה שמישהו כאן יוכל לתת לך תשובה יותר ספציפית. עקרונית אני מאמינה שטיפול הוליסטי, הוא לא טיפול נקודתי, או לפחות לא רק טיפול נקודתי ולכן אני אישית מעדיפה לטפל באנשים לא במצבים קריטיים, שאז המטופל לחוץ על בעיה מסויימת שמציקה לו מאוד, אלא לטפל בחוסר האיזון עוד לפני שהמחלה הופיעה על פני השטח.

טיפול הומאופתי לילדים

שלום אני מאד ממליצה לטפל בילדים מגיל צעיר. אם את פונה להומאופתיה חשוב שיהיה הומאופת מלווה ברקע כדי שאם וכאשר יגיעו מחלות הזמינות לטיפול תהיה מיידית. אני מאד ממליצה להתחיל טיפול דוקא כשהילד בריא - כך יש לנו "אורך נשימה" לבחון את הטיפול. אני רוצה להדגיש בפניך שלא הומאופתיה ולא כל טיפול אלטרנטיבי אחר - לא מונעים מחלות כבמטה קסם. המחלות הרגילות הן אחת הדרכים היעילות של הגוף לעורר ולתרגל את מערכת החיסון. לכן ילדים חולים יותר בגילאים צעירים ומתחסנים במשך השנים הראשונות. יחד עם זה חשוב שהמחלות יהיו "בשליטה" ולכן הליווי ההומאופתי חשוב. משום כך אני ממליצה לך שלא לחסן את ילדך נגד שפעת. החיסון לא יעיל כנגד כל הזנים של השפעת וימנע מילדך את היכולת לפתח נוגדנים באופן בריא. בברכה עירית פרידמן

למעלה