שלום לכולם,

notorious KIM

New member
שלום לכולם,

לפני יומיים אימצתי גורה מדהימה בת חודש וקראתי לה טייסון (על שם המתאגרף מייק טייסון). זאת הפעם הראשונה שאני מטפלת בגור כלבים ויש לי כמה שאלות בנושא: 1. ההורים שלי מאוד מתנגדים לעצם היותה בבית ואיני מוכנה להיפרד ממנה. כשאני יוצאת מהבית אני חייבת להשאיר אותה סגורה בחדרי. היום השארתי אותה פעם ראשונה לשעתיים, לא הייתי בטוחה אם אפשר כי היא ממש כמו תינוק והיא נורא בכתה ולא הייתי מסוגלת לתת לה להישאר לבד.. השאלה שלי היא האם זהו חינוך לגיטמי וזה דבר שאני חייבת לעשות?,כלומר ככה מחנכים אותה להישאר לבד? האם העניין משול לתינוק שבוכה כשאינו מקבל את מבוקשו? או שפשוט אסור עדיין להשאיר אותה? 2. אמרו לי שאסור עדיין לרחוץ אותה אבל היא מריחה נורא רע. למישהו יש פתרון איך מורידים את הריח הזה? חשבתי אולי למלאות קערית במים וסבון ולשפשף קלות, זה אפשרי? מסוכן לה? 3. אין לי שמץ של מושג איזו כלבה זו. מישהו יכול לשער אולי ע"פ המראה שלה? מצטערת על השאלות הארוכות, בתודה מראש לעונים ובבכרת חג שמח לכל יושבי הפורום.

bilbolim

New member
שלום

1. יש לה צעצועים בחדר בזמן שאת לא נימצאת? הכי טוב שתקני לה צעצועים ללעיסה, גורים מתים על זה, ובזמן שאת לא בבית תביאי לה את הצעצועים שיהיה לה עיסוק. 2. למיטב ידיעתי ניתן לרחוץ גורים בגיל שלה (ניראית בת חודשיים+) אפילו ראיתי בחנות חיות שמפו מיוחד לגורים, אחרי האמבטיה לייבש את הפרווה עם פן או מגבת.

notorious KIM

New member
תודה על התשובה! ../images/Emo24.gif

קניתי לה המון צעצועים.. עצמות ללעיסה, עצמות מפלסטיק (כמו של תינוקות שצומחות להם השיניים מעין גומי לעיס) וכדורים בכל מיני גדלים.. למרות שהאהוב עליה הוא הנעליים שלי
אבל נורא קשה לי ומפחיד לעזוב אותה ואני לא יוצאת מהבית או שאם אני הולכת לבית אחר אני לוקחת אותה איתי.. הבכי שלה צובט בלב

איזה מושלמת!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

היי! אז ככה.... גם לי צובט בלב שאנחנו משאירים את הכלבה שלי לבד בבית.. כי אני רק רואה את הפנים העצובות שלה ישר יורדים לי דמעות! אבל אם את רוצה שאולי היא תרגיש שיש אנשים בבית תדליקי לה טלביזיה... או שבאמת תיקני לה צעצועים.. תשאירי לה אור דלוק.. והכי חשוב תיבדקי שיש לה אוכל ומים! תיסגרי מקומות שהיא ניכנסת ועושה בלאגן שימי תנעליים שלך במקום גבוהה וכל מה תעשי ייתן לה הרגשה טובה שאת דואגת לה וככה גם את תרגישי טוב עם זה

paris2

New member
צודקת

במאה אחוז..גם אמא של חבר שלי משאירה לכלב רדיו עובד בשביל שלא ירגיש שהוא לבד...זה בהחלט גורם להרגשה טובה יותר..

notorious KIM

New member
שאלה נוספת..

אחרי שטייסון עושה את צרכיה היא בדר"כ מריחה את זה אבל היום לראשונה היא ניסתה ללקק ולאכול את הצואה שלה מה שהבהיל אותי מאוד. איך מתמודדים? לתת לה? לצעוק? להרחיק?

bilbolim

New member
להרחיק

זו התנהגות גורית... ככה ענה לי הוטרינר שאלתי אותו שבונבון היה גור וגם אכל צואה. עם הגיל זה באמת עבר לו... רק שזה די מסוכן אכילת צואה, פעם בונבון אכל צואה נגועה בתולעים וגם נדבק בתולעים.

למעלה