שלום לכולם...

a r u

New member
שלום לכולם...

אני עוקב אחרי הפורום כבר זמן מה ואני חייב לציין שיש כאן פורום מרתק (לפחות רוב הזמן) אני חובב גורדי שחקים מאז שאני זוכר את עצמי ומתעדכן פעמים רבות ע"י הפורום. לצערי לעלות תמונות של ג"ש לא אוכל (יש לי רק מצלמת פילם)... אולם יצא לי לפני זמן מה לעשות עבודה על דיזנגוף סנטר (אני לומד מכינה לארכיטקטורה) במהלכה צילמתי תוכניות של הקומפלקס. באחד התוכניות נתקלתי בסירטוט של מגדל דיזנגוף אם פרוט מטרים וצויין שם שגובהו 120 מ' (נכון יחד עם קומת מינוס, אבל גם בלעדיה גובהו מעל 110 מ' ולא כמו שצויין ב skyscrapers.com אני לא רוצה להשמע מתלהב אבל אני רואה גובה בתור גאווה לאומית וכמה שאנו נפרסם זאת הרי זה משובח... דרך אגב את החומר על כל בנין בת"א (חוץ מהבנינים המסובגים) אפשר להשיג במרכז לתיכנון עירוני (או איך שקוראים לזה) שנמצא בפינת רחובות בן גוריון שפינוזה בקומת המרתף פתוח בימי א' - ה' בין השעות 8:00 ל 12:00. הגישה מותרת לכולם + צילום חומר יש רק להפקיד תעודת זהות ולציין כתובת מדוייקת. אני מניח שאולי אפשר ללקט שם חומר מעניין (למי שיש זמן כי לי אין) ...טוב אני מקווה שיתגלה חומר מעודכן ושיוצג במהרה באתרים כמו skyscrapers.com או skyscraperpage.com וכו...

danezeq

Member
אתה צודק בהחלט

גם אני לאחרונה גיליתי להפתעתי שמגדל דיזינגוף עובר את ה100 מטר בקלות כך גם בבית מגדלור (ברחוב אלנבי פינת בן יהודה) (הוא עובד את ה90) ולא 60 ומשהו כמו בסס"ק

קובימור

New member
אתה יודע מה הבעיה

שזה לא רק זה, אלא שיש עשרות בניינים של 12 קומות לפחות בתל אביב שעדיין לא נכנסו לסס"ק. בעיקר מדרום העיר וממזרח העיר. והטעות הנוראית ביותר היא מספר התושבים. גבוה בהרבה מן הנתונים הרשמיים. מה זאת אומרת: יחסית למספר התושבים, כמות הגורדים רבה הרבה הרבה יותר, ולדעתי אפשר למצוא אותנו עם עדכון נכון במקום השביעי העולמי. אז יאללה לעבודה, אסף וליאור.

DerBleistift

New member
קל מאד להתלונן

אבל מאז ומתמיד אמרנו, אסף ואנוכי, כי כל עזרה מבוכרת ויכולה רק לתרום. אין טעם לומר "לא עשיתם מספיק", אם אתם יודעים על טעות, חומר לשיפור או להוספה, ומחכים שנמצא אותו לבד. העבודה שעשינו עד כה באתר, אשר נעשתה כמעט וללא עזרה מבחוץ, היא מאד מרשימה וממצה, במיוחד בחלק של ת"א-ר"ג, וכעת אנו עובדים על חיפה וערים נוספות במקביל. (מי שטרם ביקר בחלקים אלו באתר, הרבה התחדש לאחרונה) לגבי בניינים בני 12 קומות לפחות, ת"א כמעט מופתה לחלוטין, מדובר במקסימום 10-15 בניינים של 12 קומות או יותר שעדיין לא נכללנו, להערכתנו. אכן, דרום ומזרח ת"א פחות ממופים, אך גם אין בהם רבי קומות כמעט, כאלה ששאינם מצויינים באתר. בעיית האוכלוסין של ת"א בפרט וישראל בכלל תפטר בזמן הקרוב. כל ליקוט המידע, עריכתו והכנסתו לאתר, לוקחים המון זמן! ייתרה מזאת, הגירסה שהמתמש מן השורה פוגש, אינה מתעדכנת מיד כאשר הוספנו את המידע לרוב, ולכן חולפים כמה ימים עד שאתם רואים את השינויים שביצענו, במקרים מסויימים, כאמור. ולסיום, כל מי שיש לו מידע, משהו להוסיף, משהו חשוב שיש לומר לגבי הדפים של ישראל באתר, או כל הפניה או חומר מעניין אחר, מוזמן לפנות אלנו דרך האי-מייל או דרך הפורום הזה. אחד משנינו יגיב לבטח. תודה.

DerBleistift

New member
כן ולא

נכון, מגדל המגורים של דיזינגוף עובד את ה-100 מטרים, וגובהו אכן סביב 110 מטרים, כאשר גובה בסיסו (דיזינגוף סנטר), והקומה הטכנית המאורכת שעל קצהו, מהווים את הסיבות העיקריות לגובו יוצא הדופן ב"אקלים" המקומי. לגבי מגדלור, גובהו 60-70 מטר, לא 90. מניין הנתון הזה? אין סיכוי שהוא 90.

fireman

New member
ליאור אני לא פעם ולא פעמיים

אמרתי לך ששיטת מדידת הגבהים השרירותית מידי לטעמי שאתם מבצעים למבנים שאתם מעלים לאתר היא שגויה בהחלט, לא ניתן לחשב גובה בניין כ60 או 100 או 150 מטר עפ"י חשבון פשוט של גובה קומה כפול מספר קומות, זה לא הגיוני ולא נכון בכלל, ממה שאני מכיר מדידת גובה של מגדלים בבאר שבע שנמצאים באתר היא שרירותית ואינה תואמת את המציאות כלל וכלל ואתה עושה זאת גם בקשר למגדלור הזה שאתם מדברים עליו אין לי שמץ של מושג מה המבנה הזה אבל הנימוק "אין סיכוי שהוא 90 מטר" לא מקובל עליי לפחות, איך אתה קובע שהוא לא 90 מטר? קח למשל את מגדל ספיר בבאר שבע, סימנתם אותו כ79 מטר, נתון לא הגיוני לכל הדעות.

קובימור

New member
ליאור, צר לי שאני מתערב

בעבודה שלכם בסס"ק, אבל הטעויות שם מוציאות אותי מדעתי ואם כבר אתם עושים טעויות, לכל הפחות תטעו בכיוון הנכון

DerBleistift

New member
משהו שצריך לחדד

חלק מהגבהים הם מוערכים, ככל הנראה, למרות שהדבר אסור ע"פ האתר! עם זאת, יש לזכור שמרבית הגבהים המוערכים נכנסו לאתר לפני זמן עצום, אי שם בפאתי שנת 2000, כמדומני, והיום, לא נמחק אותם סתם באופן שרירותי. עם זאת, בכל עת בה אנו מקבלים נתונים מעודכנים ו\או נכונים יותר, הדבר מיד מגיע אל האתר. כמו-כן, כל בניין שאנו ממפים היום, לא מצויין גובהו, אלא אם אנו בטוחים בכך. גם אותי מטרידות הטעויות, אבל אין מה לעשות. כרגע הפתרון הטוב ביותר, שהוא למעשה גם היחידי, הוא לתקן לאט לאט בהתאם למה שאנו משיגים. ואגב, מאחר והרבה גבהים אינם מדוייקים, ותעיתים תכופות גם באופן פחות מחמיא למגדל, יש לכם סיבה לחזור ולהתעדכן באתר ולראות מתי אנו משיגים את נתוני הגובה הרשמיים. (לשם המחשה, מגדל המטכ"ל יסיים בגובה מעל 100 מטרים, אולם טרם השגנו את הגובה המדוייק, או גובהו המעודכן של מגדל הממשלה ואפילו כמה מגדלים בחיפה, שווה לראות) ואגב, אני מעדיף טעויות "נמוכות" מאד "גבוהות". ככה, כאשר מגדלים את נתון הגובה האמיתי לא מתאכזבים, נהפוך-הוא.
זה מאד משמח לראות בניין שמסומן כ-90 מטרים, הוא בכלל 100 פלוס.

DerBleistift

New member
בתור נציג האתר...

ראשית, נחמד מאד לפגוש חובב גורדי שחקים נוסף שגם יכול לספק מידע מעניין. כולנו, ואני במיוחד, נשמח לשמוע את השגותיך מהפרוייקט על דיזינגוף סנטר, כל מידע מרתק שהוא ובוודאי כל שבב מידע שיש לך על המגלים שלו. מבחינת גובה מגדל המגורים בדיזינגוף סנטר. גובה המגדל באתר נמדד רק מן הכניסה הראשית, ולכן כל קומה מתחת לכך, תחשב קומה תת-קרקעית ולא תוסיף לגובהו של המגדל. עם זאת, ידוע לנו כי נתון הגובה של מגדל דיזינגוף סנטר אינו מדוייק, ולא בשל העובדה שהגובה שיש בידנו (ושהושג ממקור בלתי אמין), אינו כולל, למיטב הבנתנו, את הקומה המכנית שיש על גג המגדל. אם יש לך מקום ספציפי, כתב עת או משהו בעל ערך אחר, אשר מפרט את גובהו המדוייק של הבניין, אשמח שתפנה אותי לשם. (נראה לגבי המרכז שציינת)

a r u

New member
ובכן

את המידע כמו שכתבתי הסגתי במרכז תיכנון עירוני (אני לא זוכר איך קוראים למקום אבל הכתובת נכונה) אלו משרדים מטעם העיריה וכל מה שנרשם על אותו בית אם זה מהבניה, חשמל, מים, סביבה הכל ניתן להשיג שם, לדוגמא על דיזנגוף סנטר היו 15 תיקיות ענקיות (סה"כ יותר מחצי מטר של דפים אחד על השני) בהן מפות סירטוטים שירבוטים וכ'ו מדובר בהרבה זמן של חיפוש לכן כדי לבוא מוקדם (8:00) לפני שהמקום מתמלא באנשים...

למעלה