שלום לכולם

Oleg Silver

New member
שלום לכולם

אני מחשיב את עצמי כבחור אינטליגנטי ומבין דבר או שתיים מהחיים שלו. יש לי בעיה קטנה. לפעמים אני תופס את עצמי רואה מישהו שהתפיסה שלו לגבי דברים מסויימים לא נכונה,או בכלל מישהו שטועה אבל לא טועה בתרגיל מתמטי אלא יותר בכיוון אורך חיים או ערכים, קצת קשה לי להסביר כי אני יודע שאלה דברים אינדיבידואלים. לא משנה ,אז בכל פעם שאני חושב ככה אני תופס את עצמי במחשבה שאולי אני זה שטועה ואולי אני עושה את אותה הטעות. וזה ממש מתחיל לעצבן/לשגע אותי. מישהו יכול אולי להביר לי את המצב או לעזור לי? אם זה אפשרי בכלל

bugbuster

New member
אין ערכים - לכן אין טעויות

ערכים הם תולדת הקניה. אחד הוקנה כך, שני הוקנה אחרת. ההקניה אחת - הפרשנות שונה. הסוביקטיביות האינדיבית. ובזה צדקת, ונתת תשובה בעצמך. הדבר היחיד שהוא שלך בלבד - ללא פרשנויות ודרישות סביבה חברה וכו - הם ריגשותיך. ורגישיותך. לרגישים קשה יותר.. אבל מי רגיש יותר? וכמה? בחזרה לשאלה עצמה, וכאן אתה בשדה מוקשים שתמציתו - סביבה או תורשה. תורשה - לך לסוציו ביולוגיה. סביבה - לך לסוציולוגיה. הייתי ממליץ על דרך ביניים - רודיארד קיפלינג - "אם" נשמע קצת שמלצי אולי.. אבל בזמנו עברו בי גלי הבנה...

Oleg Silver

New member
אני מבין...

תודה. פשוט נמאס לי לפסול את עצמי, אני תמיד מפקפק בהבנה שלי ובתפיסות שלי לגבי דברים. וזה מפריע לי כי אני חושב שאני אמור להיות בטוח בדברים הללו.

bugbuster

New member
לעולם לא תהיה בטוח לחולטין

וכשתהיה בטוח סימן שמאבד רגישויות ומאידך, כשתהיה בטוח... רודיארד קיפלינג - נסה אותו..

Oleg Silver

New member
מצטער על השאלה

אבל איך אני יכול להשיג ספרים או בכלל משהו שלו? יש אולי משהו ברשת?

Lu Tze

New member
גם לי זה קורה ואני דווקא רואה בזה

יתרון ולא חיסרון. זה מראה לי שצורת המחשבה שלי לא מקובעת ומסוגלת להתמודד עם דעות חדשות ולהחליט על דעותיי שלי בהתאם.

Oleg Silver

New member
מסכים בהחלט

גם אני חושב שזה יתרון, ככה אני יכול לעלות על טעיות של עצמי וגם לא להשאר סגור בתוך דעות שלי ולהיות פתוח לדברים אחרים אבל זה ממש מעצבן כי כל הזמן מפקפק בעצמי וזה מפריע לי

Oleg Silver

New member
מצד אחד

אני יודע שזה טוב, אבל מצד שני אני רואה אנשים מהצד שבטוחים שהם צודקים כשהם טועים. ואז אני לא יכול שלא לחשוב אולי גם אני טועה. ולא לדעת אם אני טועה או צודק מפריע לי, יפריע לי פחות לדעת שטעיתי ואני יודע בטעות בלי שום בעיה. אבל לא לדעת אני לא יכול וזה מפריע לי.

Lu Tze

New member
אה, חוסר הוודאות זה מה שמפריע לך?

לי זה בכלל לא מפריע.

Lu Tze

New member
כן.

ז"א, אני כמעט בטוח. רוב הסיכויים שכן. נו... אולי. לעזאזל!

erezsh

New member
הרשה לי להרגיע אותך

כולם טועים. לא בהכרח בהכל, אבל ברוב הדברים. גם אתה טועה בהרבה דברים. לרוב הטעויות אתה כנראה גם לא מודע. כמו כולם. אתה גם לעולם לא תגיע למצב בו אינך טועה, או מודע לכל הטעויות שלך. אבל, אם אתה משקיע את זמנך בהתבוננות אישית ובחקר עצמך וסביבתך, יש סיכויים טובים שאתה טועה הרבה פחות משאר האנשים, ואפילו יותר חשוב, יש סיכויים מצויינים שאתה מודע לטעויות שלך הרבה יותר משאר האנשים. המשך לחקור, המשך להתבונן, ואחוז הטעויות שלך לאט לאט יפחת. לא ייעלם, אבל אף אחד אינו מושלם.

למעלה