שלום לכולם

שלום לכולם

שמי הילה ואני בת 15. היום בשעור תנך דברנו על החלוקה לפרקים ולפסוקים. הפרקים כידוע חלקו ע"י הנוצרים. המורה אמר שיש שיבוש בחלוקה ואני חלקתי על דבריו בכך שאמרתי שיכול להיות שהחלוקה אינה משובשת מבחינת הנוצרים. והבאתי דוג' מבראשית פרק ב' פסוק א'. "ויכל אלוהים ביום השביעי מלאכתו אשר עשה וישבת ביום השביעי מכל מלאכתו אשר עשה" כידוע לנו השבוע שלנו מסתיים ביום שבת. ואצל הנוצרים הוא מתחיל ביום שבת. אז המורה אמר לכיהת לפתוח את ספר מלכים א' פרק ה' שאלתי בכל הסיפור היא, האם יש קשר בין הפסוק הנ"ל ("ושלמה היה משל בכל הממלכות מן הנהר ארץ פלשתים ועד גבול מצריים מגשים מנחה ועבדים את שלמה כל ימי חייו") לבין הנצרות מכיוון שאין זה הגיוני שחלוקת הפרקים נעשתה ללא הגיון. תודה רבה לעונה *חשוב לי לציין שאאת השאלה פרסמתי בעוד מספר פורום שחשבתי שהנושא מתאים להם

אכן.....

חלוקת פרקי התנ"ך נעשתה ע"י כומר נוצרי. חלוקה זו השתרשה, משום שבאותה תקופה נהגו לאלץ רבנים להשתתף בוויכוחים עם כמרים על אודות אמיתות התורה. וכדי שיבינו על מה מדובר השתמשו הרבנים בפיסוק הנוצרי. שמעתי לאחרונה על מגמה לערוך מחדש, איני יודע אם יסכימו לה גדולי הדור - מטעמים שונים. ברכה והצלחה.

hillelg

New member
אינני יודע אם הדבר תלוי בהסכמתם

של גדולי הדור. הדבר פשוט לא ריאלי בשלב זה, גם אם יסכימו על כך כל גדולי הדור. מדובר במבצע אדיר - להחליף את כל המובאות בכל הספרים, וזה בלי לשכוח שלפני כן צריך להחליט על חלוקה מוסכמת! אין סיכוי בשלב זה, ללא ספק.

אלי ו.

New member
אפשר לעשות תיקונים קטנים

לא מדובר שפרק י"ח יהפוך לפרק כ"ג אלא למשל שפרק ב' בבראשית יתחיל בפסוק ב' ועוד שינויים קטנים בהזזת מספר פסוקים בין פרקים סמוכים. ההשלכות של מבצע כזה אינן כ"כ גדולות והמובאות ישתנו במספר פסוקים לכאן או לשם אבל לרוב ישארו באותו פרק.

hillelg

New member
זה עדיין יצריך תיקון של כל הספרים

שנדפסו אי פעם עם מראה מקומות. ולאו מילתא זוטרתא היא. עדיף, מחוסר ברירה, להישאר עם הקיים, ולזכור שהוא חסר כל קדושה שהיא.

א77

New member
מגמה לעריכה מחודשת

שמעתי כבר לפני למעלה מעשרים שנה, אם כי זה לא היה מעשי בשעתו. וחושבני שאף היום אין זה מעשי. כל מראי המקומות בכל הספרים מסומנים כבר בצורה שהתקבלה. ואף אם זה נעשה ע"י גוי, הרי כשישראל קיבלו על עצמם אוליי קידשו את זה כדוגמת לחנים שנלקחו מהגויים, וראה ערך סולו קוקוש ושירנוק רינוק של הרבי מקאליב ועוד דוגמאות. צא ולמד גם מצורת הדף בתלמוד. שכנראה נכנס לגדר 'כיון שעלה לא ירד'. הבעיה הגדולה שלי תהיה בתוכנות הקשורות לתנ"ך ולספרי יהדות
. יום טוב,

אלי ו.

New member
עניתי לך בפורום תאולוגיה, אבל

הנה עוד קישור לדוגמא מענינת קצת שונה מהדוגמאות שנתתי לך שם. הדוגמא הזו, לפי המאמר, אינה נובעת מקשיי הבנה של ההגמון לאנגטון או מאידיאולוגיה נוצרית, אלא מטעות בתרגום.

למעלה