שלום לכולם!

Paddy

New member
שלום לכולם!

שלום לכולם! אני חדש בפורום זה אבל אני בהחלט לא חדש למושג האתאיזם. אני מגדיר את עצמי באתאיסט כבר מלפני הרבה זמן וקשה לי להבין איך בני אדם נבונים יכולים להאמין ביישויות על-טבעיות כלשהן לאור הישגיו המזהירים של המדע. לדוגמא, המורה שלי לתנ"ך( אני לומד בכיתה י"ב) כל הזמן מנסה לשכנע אותנו בקיומו של אל כלשהו ומגנה את דעותיהם של אלה המתנגדים לה. אני קורה לזה פנטיות. כפי שאמר מאו טזה דונג, "דת היא האופיום של ההמונים". תוכלו בבקשה להבהיר לי את העניין של דת כנגד מדע? תודה רבה מראש בנוסף, אני רוצה להתחיל לכתוב בפורום זה באופן קבוע, אז עוד הפעם- שלום לכולם! :)

L7

New member
דת=אמונה בעל טבעי.

מדע= אמונה בטבעי.

דת=אמונה מדע=הוכחה

אדם דתי מאמין בבורא עולם שנתן לו רשימת חוקים לחיות לפיהם. מדען משער השערות על התנהגות העולם ומנסה למצוא הוכחות לנכונותן. הדבר היחיד שניתן לטעון לאמונה אצל מדענים הם המחות היסוד - אכסיומות - אותן מקבלים כנכונות ולא ניתן להוכיחן.

גאיוס

New member
עדיין בדת יש הוכחות ובמדע אמונות.

וההפך כמובן שכיח יותר.

Lu Tze

New member
אין דבר כזה "דת נגד מדע".

המדע לא סותר את הדת או להפך (אלא אם אתה שייך לפלג קיצוני מכל צד שהוא). לא הבנתי את המשפט "...וקשה לי להבין איך בני אדם נבונים יכולים להאמין ביישויות על-טבעיות כלשהן לאור הישגיו המזהירים של המדע.". סיבה לאמונה יכולה להיות פסיכולוגית או פשוט בורות (או שילוב בין שני הדברים). אם אתה מאמין בדת כי אתה לא יכול או לא רוצה לחשוב בעצמך (אני לא אזכיר ניקים, אבל יש אחד כזה מסתובב בפורום), אז שום הישג מדעי לא ישנה את דעתך ואם אתה מאמין בעל טיבעי בגלל סיבה פסיכולוגית (אם יותר נוח לך לחשוב שיש אלוהים), אין למדע שום נגיעה לעניין.

למעלה