שלום לכולם

AngelsSoul

New member
שלום לכולם

יש לי כמה שאלות ואשמח לשמוע תשובות... 1) כמה זמן לוקח לעבור גיור לבחורה שבארץ כבר משהו כמו 10 שנים (בת 19)? 2) האם יותר קל לעבור גיור בשירות לאומי מאשר סתם ככה (שמעתי ששולחים לקיבוץ אנשים רגילים, או שאני טועה?) 3) האם זה יהיה בטוח שהיא תעבור גיור? (זה עולה הרבה?) תודה על התשובות!

AngelsSoul

New member
אף אחד לא עונה לי? ../images/Emo4.gif

אני רוצה לציין שאבא שלי יהודי.

תרשה לי לענות לך

1]אז כך זה לוקח 4-6 חודשים בערך, עד שהיא הופכת ליהודיה קשרה לכול דבר, ולא משנה כמה שנים היא בארץ זה לא קשור זה קשור בלימוד שלה וכמה היא מוכנה לקבל על עצמה,היא צריכה לראות שבאמת היא רוצה מכול הלב ולישמור הכול בלי להחסיר שום מצווה או תפילה מאוד קשה לעבור גיור, 2]את הגיור בדרך כלל יש רבנים מיוחדים לזה , שאל ברבנות בעיר מגורך, 3]זה בדרך כלל לא עולה כסף בכלל, מקווה שעזרתי לך

AngelsSoul

New member
תודה על התשובה

שמעתי כמה פעמים שמשלמים לרבנים או לא יודעת למי כדי לעבור גיור... ומה קורה אם למשל בבית (שאר המשפחה) לא ממש שומרים מצוות וכל זה? הם באים לבדוק בבית?

לא באים לבדוק

אבל אותה כן עוקבים לפעמים, מה שכן היא צריכה בבית ובחוץ לשמור כשרות , כמו כול יהודי חרדי,בקשר לתשלום שאל ברבנות בעיר במגורים לא כולם לוקחים בטבריה , למשל אני מכירה משפחה שעוזרת לגויר לא לוקחת כסף בכלל

AngelsSoul

New member
כשרות זה לא בעיה לשמור ממש לא

לעשות את כל החגים כמו שצריך, זאת קצת בעיה...

asaf2000

New member
רק לשם הבהרה

כשגוי בא להתגייר לא מגיירים אותו כדי שיהיה כתוב "יהודי" בתעודת זהות והיא יוכל להתחתן עם יהודיה, מגיירים אותו כי הוא מצהיר שהוא רולה להיות יהודי ויהודי הכוונה לשומר תורה ומצוות שהרי אם זה רק "יהודי" בת.ז. אז זה הו]ך את המושג יהודי לאיזה מסמך במשרד הפנים. אם היא לא מתכוונת להיות יהודיה הגיור לא יועיל בכלל.

AngelsSoul

New member
מתכוונת להיות יהודיה

ורוצה להתחתן עם בחור יהודי ששומר מצוות וכשרות.

בדיוק

אין דבר כזה רק כשרות הכל צריך להיות ממש חרדי , חגים שבת צניעות כשרות תפלות ברכות, אי אפשר לקחת רק מה שרותים הכל או כלום, כי רמאות לא שווה אם מגלים אז בעיה, ספר לך מקרה היה מישהו שרצה מאוד ועבר את כול שלווים , אבל אחרי תקופה של שנה בערך התחיל לזלזל בכמה מצוות לאט לאט ירד, אחרי תקופה בא לתחתן שאלו אותו מה קורה עם הדת, ועקבו אחרו וראו שהוא לא רציני, פשוט אמרו לבחורה מצטערים אבל הוא לא יכול לרקוד על שני חתונות והורידו ממנו את לאום יהודי,

AngelsSoul

New member
הבעיה היא שבמשפחה לא ממש עושים

חגים... פעם אולי ועשו כל המשפחה ביחד אבל בזמן אחרון וכבר מזמן מזמן לא עושים חגים ביחד, אולי פה ושם כמה חגים כן חוגגים.

היא חייבת

לעשות את כול החגים לפי הלכה , לא משנה מה המשפחה כי יש בעיה , מה תעשה בפסח אם הם אוכלים חמץ ,היא חייבת למצא מקום שיתמוך ויעזור לה

AngelsSoul

New member
המשחה יכולה לעזור כמובן

אבל יהיה יותר קשה בגלל שהם לא ממש עושים את הכל כמו שצריך

אין חצי דרך

אמיני לי אני חייה אם אדם חילוני לגמרי, ולאט לאט הכנסתי אותו כיום אפילו הוא מוכן ללכת לאומן , דבר שלא חלמתי עלו בחיים תמיד חשבתי שהוא ישאר חילוני, אבל לקח זמן כשנה וחצי עבודה לאט אני רואה פרי ממנו

למעלה