שלום לכולם

בולים9

New member
שלום לכולם

שלום לכולם, שמי עמרי, ואני אספן בולים בן 9 מהצפון. הגעתי לפה דרך תמיר (אסטרוק), שהוא הבן-דוד שלי. אני אוסף בולים בנושאים האלה: דרום-אמריקה, או"ם, אומנות וצומח, סמלים ודגלים. הייתי רוצה לקבל הודעות ולהחליף עם אנשים בולים בנושאים שלי. תודה מראש, עמרי.

שלום עומרי וברוך הבא.

ספר לנו קצת - למה בחרת דווקא בנושאים האלה? למה אתה מתכוון כשאתה אומר דרום אמריקה - לכל המדינות שם? מה זאת אומרת או"ם - בולים שהונפקו על ידי האו"ם, או בולים שמראים דברים הקשורים לפעילות האו"ם? אומנות - הכוונה לכל סוג של אומנות, כלומר גם ציור, גם פיסול, גם תיאטרון וכל היתר או רק לחלק מזה? צומח - כל הצומח? זה המון!! איזה סמלים? תן לנו קצת יותר פרטים, ונשמח לעזור.

astrok

New member
אני עזרתי לו להתחיל ולהכנס לכאן

וכפי שאני יודע - כל דרום אמריקה, כל הצומח (כן, אני יודע שזה המון...), רק ציורים ופיסולים (אני צריך לברר שוב אם זה כך או ששינה את דעתו), ובולים שעליהם מצוירים סמלים ודגלים, של חברות מסריות, וכמו "רוטרי" וכו', והאו"ם על כל המתמש מכך - בולים עם סמל האו"ם + בולים עם הכתבות יונייטד נשיונס + בולים שהנפיק האו"ם (אגב, אלו בולים רשמיים בכלל?). אז אשכנע את עמרי להכנס בעתיד, ואולי גם לתקוע יתד בפורום! אז שיהיה לכולם בהצלחה! תמיר.

הלו למשפחת האספנים,

תמיר - אנחנו חוזרים לדיון הישן, למה לאסוף כל כך הרבה נושאים. עומר צעיר, והמלצתי היא שיתחיל ויאסוף נושא אחד, אולי שניים. גם ככה לא קל לאסוף, והתקציב שלו בכל זאת מוגבל בגלל הגיל, אז כל נושא נוסף ברשימה מוריד מהיכולת הכללית להגיע לפריטים נוספים. כל אחד מהנושאים שעומר פרט, בנפרד, מספיק גדול ורחב לאוסף של חמישים שנה. קיויתי שהשאלה שלי תביא אותו למסקנה הזו בעצמו. אם יש לך השפעה, תסביר לו את זה, וכוון אותו לצמצם, לפחות קצת, את הרשימה. קח לדוגמא אותי - אני מצמצם כל פעם את הנושא היחיד שלי, כי אני מגלה כל פעם שזה יותר מידי רחב, ואין לי יכולת לאסוף הכל. וניסים מתלבט באותה הדילמה, לקראת הכנת האוסף שלו לתערוכה - איך מצמצמים נושא עצום כמו כלי שיט למשהו שאפשר להשתלט עליו. אז רשימה כזו של נושאים כל כך רחבים? זה לא אפשרי, גם לאספן מבוגר ועשיר כקורח.

בקשר לבולי האו"ם

תמיר, בולי האו"ם הם בולי דאר לכל דבר ועניין. יש מספר מאפיינים מאוד מיוחדים לבולי האו"ם: 1. זהו הארגון הבי"ל היחיד שאין לו טריטוריה ומותר לו להנפיק בולי דאר. 2. לבולי האו"ם ערכים נקובים בשלושה מטבעות שונים: במטה האו"ם בניו-יורק משתמשים בערכים דולרים. במשרדי האו"ם בשוייץ משתמשים בערכים הנקובים בפרנקים שוויצרים, ובמשרדי האו"ם בוינה משתמשים בערכים הנקובים ביורו (ולפני כן בשילינגים אוסטרים). הבדל נוסף בגרסאות השונות הוא השפה בה משתמשים על מנת לזהות את הבול או הנושא שלו. בארה"ב משתמשים באנגלית, בשוייץ בצרפתית ובוינה בגרמנית. אני לא יודע אם כל בול יוצא בשלוש גרסאות או רק חלקם. כעיקרון, הבולים הם לא רק לשימוש רישמי. כל אדם יכול לקנות בולים ולהשתמש בהם על מנת לשלוח דברי דואר, ובלבד שהמשלוח הוא באמצעות ה- UNPA (United Nations Postal Administration)

אבי311

New member
בולי דגלים

שלום עמרי, יש לי המון בולי דגלים וכן מעטפות. אשמח להחליף אחתך אך אני כבר לא אוסף בולים. התחלתי לאסוף שטרות וגם מטבעות. אם יש לך אז אנא חזור אלי ונעשה החלפות. אבי

astrok

New member
שלום לכולם!

בעצה אחת עמי, עמרי, שנמצא כאן לידי (הוא מתארח בת"א), החליט לצמצם את אוספו ל: דגלים וסמלים, או"ם ואומנות - בולים בלבד (לא מעטפות וכו'). ואבי - יש לעמרי כמה שטרות בשבילך, כתוב לי במסר, ותצרו קשר. עמרי זקוק לבולים בלבד, ולא למעטפות. מקווה שסייעתי, תמיר.

אבי311

New member
והנה דילמה בשבילך

למי אתה מעדיף את הבולים האלה ? לאוסף החלל שלך ? או לאוסף הדגלים שך בן דודך?
אבי

astrok

New member
יש לי את שניהם,

אז כך שהם לעמרי. ואני צריך לחכות יומיים שעמרי יחזור לביתו ויתאר את השטרות. נדבר אז, תמיר. אגב - השטר הוא 2000 לירטה מאיטליה (כך הבנתי לפי תיאורו). מעוניין?

אבי311

New member
עכשיו אתה מאתגר אותי

בגללך אני צריך עכשיו לעבור בכל הבלאגן שיש לי עם הבולים כדי למצוא לך בולי חלל שאולי ואין לך. נראה לי שזה יקח לי יום יומיים. אני מקווה בשבילך לתוצאות. דרך אגב את ה-2000 לירטה אין לי, תכתוב גם באיזה מצב אבי

אבי311

New member
בולי חלל

התחלתי לעבור על הבולים שלי, הנה קצת בתור התחלה

nissim60

New member
והנה בולי או"ם לעומרי..

זה מה שמצאתי אצלי אם אתה מעונין בהם הם שלך.

למעלה