שלום לכולם

Li_1

New member
שלום לכולם

חברה שלי אמורה להתגייס ב 21/1/2002 לכלל צהלי והיא קיבלה זימון לתחקיר בטחוני... מה זה אומר בדיוק? יש לה נתונים מאוד גבוהים, יש סיכוי שישלפו אותה לתפקיד טוב?

yaelie

New member
גם אני../images/Emo70.gif

גם אני מתגייסת לכלל צה"לי (
) ב-20 בינואר וקיבלתי זימון לתחקיר בטחוני. למתי חברה שלך זומנה?? גם לי אין מושג מה זה אומר...

Li_1

New member
היי

חברה שלי זומנה לתחקיר בטחוני מחר ב11:00 בבוקר למתי את?

yaelie

New member
2.1

אני זומנתי לתחקיר ב-2 לינואר. בבקשה תכתבי לי אח"כ מה היה לחברה שלך בתחקיר ואם אמרו לה למה היא מיועדת או אם מסרו לה כל פיסת מידע שהיא...
יעל.

yaelie

New member
ובכן??../images/Emo35.gif

מה היה לחברה שלך בתחקיר???
מצבי קשה פה...

chick17

New member
לידיעתכן בנות ../images/Emo18.gif

את התחקיר הבטחוני עורך השב"כ -- בהתאם למה שמבקש ממנו חיל המודיעין, או חיל האוויר - זה תלוי. מי שא-ו-ל-י ידע להגיד לכם לאן רוצים אתכן - וזה כנראה משהו מאוד סודי, אם אתן לא מתמיינות למודיעין, זו הפוסטמה השמנה שבדרך כלל מסתובבת בין החדרים (אצלי היא הייתה גם שמנה, בנוסף לפוסטמה - קשה לי להאמין שהיא עברה בדיוק את אותם מיונים). בתכל´ס אל תנסו לברר בהמתחקרת מה אתן עושות, אלא מהסביבה הכללית. וטיפ קטן: אל תשקרו בתחקיר - ואל תסתירו שום דבר - הם יודעים הכל... זה פשוט מפחיד ועוד טיפ: אם אתן בטיילת, תלכו למנגו בדיזינגוף: שמעתי שיש שם מה זה מציאות מאחורה בהצלחה

yaelie

New member
תודה, אבל...

לא ממש קיבלתי תשובות מההודעה שלך. אני יודעת שאי אפשר לכתוב הרבה על זה ושזה סודי, אבל בכל זאת - את היית בתחקיר? מתי את מתגייסת? את יודעת מה את הולכת לעשות..? תודה מראש וסליחה על ערימת השאלות..
יעל.

test123

New member
שאלה...

לאיפה זימנו אותך לתחקיר ? אם זימנו אותך לבית השיריון בתל אביב או למלון מסוים בתל אביב אז זה כנראה למודיעין... אם לא ...אז זה כנראה לא למודיעין ...

Li_1

New member
ובכן...

היא סיפרה לי שתיחקרו אותה על סמים (?), אם היא עישנה או שהיא מכירה אנשים/חברים שמעשנים.. חוץ מזה היא אמרה שלא אמרו לה לאן היא הולכת כנראה משהו עם סיווג בטחוני גבוה... אולי משהו במצ"ח, אין לי מושג. בכל אופן, אם יש לך שאלות אשמח לשאול אותה... מקווה שעזרתי...

yaelie

New member
כמה שאלות

התחקיר היה בתל השומר? כמה זמן זה לקח? מה היה עוד חוץ מהשאלות האלו? היא לא יודעת שום דבר בנוסף לזה..?

Li_1

New member
היי

התחקיר שלה היה איפשהו בב"ש, אני לא זוכרת בדיוק. אני לא יודעת כמה זמן הוא לקח. בנוסף לסמים, ששאלו אותה אם היא מעשנת ואם אנחנו מעשנים או עישנו (החברים הקרובים), שאלו אותה על אלכוהול - אם היא שותה ואם היא השתכרה פעם. אמרו לה שהיא תיבדק בפוליגרף, אז לא לשקר!! היא לא יודעת שום דבר נוסף, היא רק יודעת שהיא הולכת לעבוד עם חומר מסווג...

orly_roichman

New member
לי ויעל... סיווג בטחוני לפני גיוס

כלל צה"לי הוא סימן טוב. נהדר אפילו. סיווג בטחוני אומר שני דברים: 1. הצבא מעריך אותך מספיק כדי לשלוח אותך לתפקיד משמעותי, יחסית, שדורש אמינות ומחשבה. (אם אני לא טועה, אפשר להסיק מכאן על קב"א). 2. כשבחורה שעברה תחקיר בטחוני מגיעה לקצין מיון, התפקיד שלה כבר ידוע מראש, והיא לא צריכה להילחם עם כל מיני תפקידים שוברי לב ושיניים כגון מש"קית אמל"חים ושאר דברים מבאסים... התפקידים שמוצעים לבנות עם סיווג בטחוני גבוה, יכולים להיות תפקידי מודיעין, תפקידים מבצעיים (אבל עדיין משרדיים) או תפקידים אחרים, שהם ברובם תפקידים מעניינים. סיווג בטחוני גבוה גם נדרש במקרה שהמלש"בית מיועדת לשירות ביחידה מסווגת, כגון סמב"צית בחיל אויר וכו´.

yaelie

New member
הי אורלי ../images/Emo13.gif

קודם כל - למה כלל צה"לי זה סימן טוב?!? דבר שני - התפקידים שדרוש להם סיווג בטחוני גבוה באמת טובים? (דרך אגב: אני כבר יודעת את הקב"א שלי כך שאין לי מה להסיק) כי אני לא ממש רוצה תפקיד פקידותי, אפילו שזה תפקיד שמתעסקים בו עם חומר רגיש, זו עדיין עבודה משרדית כפי שאמרת. אז - האם כשאני מגיעה לקצין המיון והוא אומר לי למה אני מיועדת וזה תפקיד כלשהוא בסגנון מה שתיארת, אני עדיין יכולה לבקש ממנו תפקיד אחר? יש בכלל סיכוי שהוא יציע לי תפקיד אחר שגם הוא יהיה מה שנקרא "תפקיד טוב"? (ושהוא לא יהיה תפקיד פקידותי..) כדאי לי לנסות?? תודה רבה על העזרה, יעל.

orly_roichman

New member
בוקר טוב!../images/Emo66.gif

הי יעל! בהודעה שכתבתי לא התכוונתי שכלל צה"לי זה טוב (למרות שזה בהחלט לא סוף העולם), אבל אם כבר כלל צה"לי וקיבלת זימון לתחקור בטחוני - אז כבר אפשר להתחיל לקוות לקבל תפקיד טוב. התפקידים שדרוש להם סיווג בטחוני גבוה מתחלקים לשני סוגים: התפקידים הטובים באמת (מודיעין וכו´), והתפקידים הפקידותיים הרגילים שמתבצעים ביחידות מסווגות (כגון פקידת משרד הבטחון, "חיילת שב"כ" - ולא, זה לא תפקיד מעניין, בסה"כ מדובר בהכנת קפה לאנשי שב"כ וזו תשובה ממקור מוסמך!). גם התפקידים הגרועים שמתבצעים ביחידות מסווגות, הם בסופו של דבר תפקידים טובים יחסית לתפקידים שלא דורשים סיווג בטחוני גבוה, בגלל שיחידות מסווגות כמו חיל אויר, הן יחידות שהתנאים בהן מעולים... אז לפחות משהו אחד יוצא טוב מהתפקידים האלו. אם את לא רוצה תפקיד פקידותי, את יכולה לנסות לבקש מקצין מיון להיות מ"כית. מ"כית זה תפקיד שאפשר להגיע אליו עם איתור קד"צ או בלי איתור קד"צ. אם את מתגייסת במחזור גיוס שאליו מתגייסות גם בנות שעברו מיונים למ"כיות את יכולה לבקש את התפקיד וגם יש סיכוי טוב שתקבלי אותו, אם הנתונים שלך מתאימים. אם את לא מתגייסת במחזור כזה, תמיד יש אפשרות להצטיין בטירונות, ואז בסוף הטירונות לבקש לעבור קורס מ"כיות. באיזה תאריך את מתגייסת, ואיזה מיונים עברת עד היום?

orly_roichman

New member
בקשר לתחקיר הבטחוני....

תיזהרו כשאתן נותנות פרטים על חברים/חברות, במיוחד אם הם עישנו מתישהו איזה סם או שניים, כי אפשר בטעות להפליל אותם בשלב מאוחר יותר של התחקיר....

yaelie

New member
אני מרגישה -> ../images/Emo10.gif

אוףףףףף!!!! אני לא רוצה ללכת לכלל צה"לי ולהתקע בתפקיד משעמם ונוראי!! זהו, אחרי שהורדתי את זה מעליי, נעבור לתשובות לשאלותיך: אני מתגייסת ב - 20.1. קיבלתי בהתחלה זימון לאיתור מודיעין למבחנים לאלקטרוניקה(
)וכמובן לא עברתי (מה לי ולאלקטרוניקה..??) אח"כ קיבלתי זימון לאשכול מחשבים שזה מה שבחרתי ראשון במנילה אבל לא יכולתי להגיע באותו תאריך כי הייתי בחו"ל. התקשרתי ואמרו לי שאין יותר מיונים ושאני הולכת לכלל צה"לי. נכנסתי לדיכאון עמוק וכבר אמרתי נואש מהצבא. אחרי זמן מה שלחתי להם פקס עם בקשה להקדים את הגיוס (שהיה אמור להיות באפריל) וגם הזכרתי את עניין המיונים. בתגובה התקשרו אליי ואמרו שיש עוד מיונים ואח"כ גם שלחו לי מכתב עם הזימון. בקיצור, הייתי לבסוף במיונים למחשבים ושוב - - לא עברתי! מיותר לציין שזה מאוד הוסיף לבטחון העצמי שלי...
והנה שוב מצאתי את עצמי מיועדת לכלל צה"לי עם הרגשה דיי גרועה.. ובקשר לדברייך - אני לא רוצה תפקיד פקידותי ואני גם לא רוצה להיות מ"כית.. מה שכן נראה לי מעניין זה מאבחנת פסיכוטכנית ומאבחנת מחקר, אבל אני מניחה שלא כדאי שאעצור את נשימתי בתקווה להתקבל... יש למישהו דרך לעודד אותי בכל זאת?

RACH1

New member
וזה הסיפור שלי.........

הי!!! אני מתגייסת באפריל והייתי במיונים למאבחנת פסיכוטכנית בלבד ( ולא עברתי את האחרון ) ומאז ( אוגוסט) ועד היום לא הגיע לי עוד כלום. לא הקדימו לי את התאריך מאז ואני מקווה שזה סימן טוב......אני רוצה להגיע לכתבת צבאית בחיל האוויר, אבל כרגע זה רק בגדר חלום..... בינתייים הגיוס שלי ב- 9 לאפריל והוא כלל צהל"י...אני יודעת שב- 7 מתגייסות חיל חינוך......יש סיוכי שאני אוכל להשתחל לאחד מהתפקידים שלהן???? אהההה...כן...ולזאת מלמעלה.......לא נראה לי שמאבחנת את תהיי למה הם מומחים בהוצאת הנשמה למועומדות בערך שנה לפני הגיוס, ככה שלדתי לא קיים סיוכי ממשי, לפחות לא למאבחנת הפסיכוטכנית.........אבל למאבחנת מחקר, אם את רוצה בכל זאת לנסות, תשלחי פקס למספר שרשום בחוברתתפקידים הזאת ששלחו לנו ( לליאת ) ואולי מישהו למעלה יתחשב בנו....... בהצלחה בנות ואל ייאוש!!!!! אולי בסוף נשרת ביחד ואז יהיה לנו כיף בכל מקרה........

yaelie

New member
טוב לדעת שאני לא לבד בזה..../images/Emo41.gif

קצת מעודד לראות שיש עוד בנות במצב דומה לשלי...
ובקשר למה שכתבת - את חושבת שכדאי לי באמת לשלוח להם פקס בקשר למאבחנת מחקר ולא לחכות עד ליום הגיוס? ואם אני אשלח להם פקס, מה הם יוכלו לעשות בקשר לזה..? ועוד דבר - אין שום סיכוי להגיע למאבחנת פסיכוטכנית מכלל צה"לי? אני יכולה אולי לנסות לבקש זימון לזה?

למעלה