שלום לכולם!

שלום לכולם!

אני מקווה שזה קשור לפורום הזה שלום לכולם קוראים לי דנה ואני בת 15 וחצי ואני וידיד שלי עושים קייטנה..ודווקא הולך לנו טוב רציתי לשאול אם מישהו פה יכול לעזור לי ולידיד שלי ברעיונות מה אפשר לעשות עם הילדים.. הם בגילאי 5 וחצי עד 9. בבקשה שהרעיונות יהיו דברים שיש בבית.. עשינו להם למשל: משחקי חשיבה, חוברות צביעה,עבודה בגבס וצביעתו,עבודה בסול(הכנו מהסול כובע לכל ילד) עשינו להם יום שוקולד ועוד... בבקשה אנחנו חייבים עוד רעיונות של מה שאפשר לעשות.. תודה רבה!!

ליידי10

New member
רעיונות

יום בלונים: קישוט בלונים, משחקי עם בלונים: להתחבק לצלילי מוסיקה עד שהבלון מתפוצץ, לשבת על בלון עד לפיצוץ, ללכת עם בלון בין הרגליים ועוד... יום פיג'מות: באים עם פיג'מות ועושים משחקים שונים: ישנים על הרצפה, המדריך עובר ונוגע בכל ילד בצוואר- הילדים צריכים לנחש במה נגעו בהם אם זה נוצה, בד, נייר וכו'... מחביאים פלאפון מתחת לכרית אחת (על הרצפה לפחות 4-5 כריות) אתם מחייגים לפלאפון והילדים צריכים לנחש מאיפה בא הצליל. לבחור מדינה ולעשות מאכלים הקשורים למדינה, יצירות הקשורות למדינה: ארצות הברית אנחנו עשינו יומיים שבהם התמקדנו באינדיאנים ואז הקמנו בדשא אוהל, אכלנו תירס ושתינו שוקו (כי האינד' גילו את התירס ואת הקקאו) גם עשינו מדורה הכנו כתר של אינד' עם נוצות, עשינו יום בוקרים וכו', אפשר יום על ישראל ואז עושים עם הילדים פלאפל מאבקת אינסטנט ואז אפשר לעשות עם הילדים גם ציפס (מוכן מהסופר רק לשים באובן) וכו'... מקווה שזה מספיק אם תרצי עוד תאמרי ואנסה לחשוב על עוד רעיונות בהצלחה.

ליידי10

New member
דרך אגב

אם תסתכלי קצת מעל תראי "ארכיון הקבצים של פורום גננות" תכנסי לשם, תבחרי בארכיון ושם לפי תיקיות יש מאגר גדול מאוד המכיל הרבה מאוד פעילויות ורעיונות לפי נושאים. אם אינני טועה יש שם אפילו תיקיה בשם קיטנה ותיקיה בשם קיץ. בטוחה שזה יהיה לעזר בהצלחה

סוריי זה לא רעיונות מתאימים לנו...

הקייטנה עצמה בגינה... בינונית..ויום על אחת המדינות אנחנו עושים עוד יומיים על איטליה ומכינים פיצה ופסטות עם הילדים.. אם יש לך עוד רעיונות זה יעזור לנו נורא... תודה..

ליידי10

New member
למה לא מתאים?

עושים אוהל קטן. ושם ההמשחקים? טוב, תחפשי בארכיון בהצלחה

ליידי10

New member
תסבירי לי בבקשה...

מה הכיוון, אני לא ממש מבינה ואז הרעיונות ימשיכו לזרום. מה לגבי יצירה בגבס? התבניות עועות בערך 3-4 שקלים לתבנית והגבס עולה 5 שקלים לקילו ומספיק להרבה תבניות. ילדים אוהבים מאוד לשחק בבצק. אפשר להכין בבית בצק מקמח ומים. מוסיפים צבע מאכל והבצק יוצא צבעוני והילדים נהנים לשחק איתו. אפשר להכין עם הילדים כדורי שוקולד, סלט פירות ועוד הרבה מאכלים. אם יש מקפיא ניתן להכין עם הילדים ארטיקים. אנחנו בגן עושים השבוע: "שבוע אגדי", כלומר כל יום על אגדה אחרת, מספרים את האגדה, עושים יצירות, יש אתרים עם דפי צביעה לפי אגדות (אם תרצי אשלח את הכתובת) באחד הימים אנחנו נעבוד על עמי ותמי ונעשה את בית השוקולד. לוקחים פוליגל וגוזרים בצורת בית. דואגים שיהיה נקי. קונים שוקולד למריחה. הילדים מורחים את השוקולד על הפוליגל ומתקבלת שיכבה מתוקה ודביקה. על השיכבה הזאת מורחים מרשמלו, עדשים, וופלים מה שרוצים ומקבלים את בית הממתקים של עמי ותמי. אחר כך ניתן לאכול את "הבית", הילדים מאוד נהנים לבנות את הבית ובמיוחד אחר כך לאכול אותו. זה הכיוון?

תראי אז הכיוון הוא כזה...

קודם כל תודה על העזרה ועשינו עם הילדים ביום שוקולד את הבית של עמי ותמי והם נורא נהנו.. עכשיו גבס יש לנו תבניות וגם את הגבס עצמו אז לא בעיה.. אנחנו יותר חושבים על כל מיני משחקים : משחקי כדור,משחקי חשיבה,משחקי ילדים כמו ארנבת שחורה,משחק המדבקות,פרה עיוורת וכל מיני כאלה.. בקיצור דברים שלא צריך משהו מיוחד כל כך בשבילהם..

ד"א שחכתי להגיד..

הילדים אוהבים משחקי ריצה וכל מיני דברים.. והיום האגדות לא מתאים בגלל הסיבה הזאת..הם לא יאהבו את זה..

הנה כמה רעיונות למשחקים...../images/Emo86.gif|כס

"פרה עיוורת" אפשר לשכלל בכך שאחד מהילדים מקשקש ברעשןועל הילד לגלות מהיכן מגיע הצליל ו"לתפוס" אותו. מסלול מכשולים? מצא את המטמון? משחק הכיסאות, רק שבמקום להוציא כיסא להוסיף כיסא. אפשר משחקי כדור שאפשר לגלגל או למסור אפשר לשלב סדין שכולם מותחים מהצדדים. מה עם להכין טאבון ושהילדים יכינו פיתות? מה שצריך זו רק פיילת מתכת גדולה... אולי להכין איתם כלי הקשה? או יום צבעים?

כנסי...

מה זאת אומרת מסלול מכשולים? אל תשכחי שזה בגינה בינונית בבית פרטי, אם תוכלי לפרט זה יהיה נהדר... מצא את המטמון עשינו כבר פעמיים.. איזה משחקי כדור התכוונת? ואיך אפשר להכין איתם כלי הקשה? אם יש לך עוד רעיונות את מוזמנת לכתוב ...

הנה לך פירוט...

מסלול מכשולים אפשר להכין ממתיחת סדין שצריך לעבור מתחתיו או לזחול מתחת לכיסאות. לקפוץ בתוך חישוקים, לאסוף כמה שיותר פריטים,לדלג, ללכת על קו מסומן עקב בצד אגודל, אפשר שתוך כדי המסלול הם יצטרכו לתלות בגדים על חבל כביסה או משהו כזה... משחקי כדור אפשר לעמוד במעגל ולהכניס כדור כשכל פעם המוסר קורא בשם של זה שהוא רוצה למסור לו בהמשך אפשר להוסיף שני כדורים מה שמצריך יותר ריכוז. עם הסדין אפשר פשוט להקפיץ את הכדור. כלי הקשה אפשר להכין מקופסאות שימורים ריקות עליהם אפשר למתוח שקית ניילון ועם מסקינג טייפ מודבק על השפה החדה למנוע סכנה. אפשר גם להכניס עדשים או אורז למיכלי פלסטיק ולאטום וכמו כן לקשט!

למעלה