שלום לכולם

שלום לכולם

יש לי זוג ציפורי אהבה שקניתי לאימי ליום ההולדת.. אבל יצא שהתאהבתי בהם מאוד.. והם ילדיי הקטנים מזה זמן מה..ממש אוהבת אותם. יש לי מספר שאלות.. התוכים נמצאים ברשותי כבר מעל חצי שנה ועדיין לא הטילו, מה יכולות להיות הסיבות לכך (למעט העובדה שאולי הם בני אותו מין)? ואם הם באמת מאותו מין איך אני יכולה להבדיל? האם נוכחות של בני הבית יכולה להשפיע על העובדה שהם לא הטילו.. יש להם שובך להטלה הכנסתי לתוכו כמה זרדים רכים אחרי שהם ממש קילפו תוך יומיים את המקל שעליו הם היו יושבים הייתי קצת המומה.. שאלתי את עצמי מה נכנס בהם.. למישהו אולי יש הסבר לזה.. חוצמזה אני תמיד דואגת שיהיה להם מגוון של דברים לנשנש בכלוב.. חסות גזרים.. גרעינים שחורים(הם ממש מתים על זה) אז שיהיה לכם יום נפלא..ותודה

ציפורי אהבה...

ציפורי האהבה מגיעות לברגות מינית בערך בגיל 9 חודשים, בעקרון מומלץ להכניס את תא ההטלה בערך בגיל שנה, כדי לא לפגוע בנקבה ע"י הטלות בגיל צעיר. אפשר להבדיל בני שני המינים ע"י מישוש עצמות האגן (מתחת לזנב), אצל הנקבה הרווח גדול יותר, רק שלא קל להבדיל, במיוחד בגיל צעיר. נוכחות בני הבית לא אמורה להפריע כל עוד המקום לא רועש במיוחד. ציפורי האהבה מרפדות את תא ההטלה ע"י וושינטונה - כפות דקל. כדי להגיע ליעילות מירבית עדיף להצמיד לכלוב מבחוץ כף דקל לא גדולה במיוחד ולדאוג שיוכלו לתלוש ולרפד את התא. עצם העובדה שהם התחילו לקלף את מקל הנחיתה אומר שהם מקבלים את התא ומתחילים "לסדר" אותו, הם יכולים לנסות לקלף גם את פתח הכניסה לתא עצמו. כדי להצליח בריבוי חשוב לדאוג לתזונה טובה, בנוסף לפירות והירקות חשוב לחזק את הנקבה בחלבונים, במיוחד אחרי ההטלה. ביצה קשה עם קליפה, תערובת ביצים (בעיקר תולעים וכאלה..) ותערובת השריה. אמממ... אני חושב שזהו בנתיים, בהצלחה

Tal H

New member
answer

משוש העגן אינה דרך מדויקת אלמנת לבדוק את מין הציפור. יש לעשות בדיקת DNA כדי להיות בטוחים. בנוסף יש להמנע מגרעינים שחורים הם מלאים בשומן ואין לתת אותם באופן קבוע. אם את יודעת שיש לך זכר ןנקבה אפשר לאוסיף לאכל ויטמין E לפי הורעות וזה מעודד את הציפורים ליזדווג.

טל !!! אתה צודק ב100 אחוז

אי אפשר לדעת את מין בציפור במישוש, לא בציפורי אהבה ולא בארות. האפשרויות הם : DNA ובדיקה פולשנית !!!

רואי

New member
פולשנית, הכוונה ל...

לניתוח קטן מרדימים אותם, עושים חתך קטן בבטן, מכניסים מכשיר פנימה ורואים אם זה זכר או נקבה..

למעלה