שלום לכולם!

בלגאנים

New member
שלום לכולם!

לאחר שלא מצאתי באף חנות את הספר "אחרי שתיקה" של ג'ונתן קארול, נפל לי סוף סוף האסימון, והשאלתי אותו מהסיפרייה באוניברסיטה. עכשיו אני מבינה למה הופסה ההוצאה שלו לאור. פסיכולוגיה בגרוש, תיאורים שטחיים שנשמעים כמו אדם שמספר במהירות את סיפורו. מאכזב. אני באמצע הספר ואני בשיקולים להפסיק את הקריאה. יש לי שתי שאלות. דבר אחד- כשאתם שומעים על ספר שהופסקה הוצאתו, האם אתם נתקפים חשד שאולי הסיבה היא בכך שהוא לא מספיק טוב כדי להיקרא? האם ספר שהופסקה הוצאתו לאור צריך לעורר חשד? דבר שני- אני מחפשת ספר טוב,קריא ובלי מילים של מילון, מרגש, ארוך, עם תיאורים עד לפרטי פרטים, משהו בסגנון של "אלה תולדות" שמאוד אהבתי... חשבתי לנסות את "האי של ארתורו" כי גם הוא של מוראנטה. מה אתם אומרים?יש לכם איזה ספר להמליץ לי?

Rivendell

New member
ספרים שהוצאתם לאור הופסקה

אני מכירה כמה כאלה. שניים קפצו לי לראש עכשיו. שניהם נפלאים וראויים שיוציאו אותם שוב - "המשכוכית", של קוני ויליס, ו"ילדת הכשפים" - לא זוכרת של מי. אז לא, זה ממש לא מה שעובר לי בראש כשאני רואה ספר שכבר לא מוציאים אותו. ברור לי שזה לא מצביע על איכותו. ולשאלתך השנייה, לא קראתי את "אלה תולדות" ולכן אני לא יכולה להמליץ לך, אבל אולי אחרים יוכלו.

een ogenblik

New member
גם אני

גם אני א' - יש ספרים שהוצאתם אזלה, ואני יכולה רק להצטער על כך. "המשכוכית" הוא כמובן אחד מהם. אליו מצטרף גם "מלבד הכלב", גם הוא של קוני ויליס. ספרי קארל צ'אפק מעולים בעיני, ויכול להיות ש"בית חרושת למוחלט" קשה להשגה מכיוון שיצא בהוצאת ירון גולן, אך "המלחמה בסלמנדרות" אינו ניתן להגשה, והספר היה אמור לזכות את צ'אפק בפרס נובל לספרות (אם רק היה מוכן לבצע אי אלו שינויים לטעמם של הנאצים). במקביל יש ספרים שנמכרים כל הזמן, והוצאתם מתחדשת חדשות לבקרים, שאני הייתי מבטלת את קיומם (אם רק טעמי שלי היה קובע בעולם). מכאן אני מסיקה שאין קשר הכרחי בין המשך הוצאת ספר לאור במהדורות מחודשות לבין איכותו. גם אני ב' - אין לי מה להמליץ, אך אם אקפיץ את ההודעה שוב, אולי מישהו אחר ימליץ.

למעלה