שלום לכולם

שלום לכולם

אני מחפשת אומנות לחימה, קצת הלכתי לאיבוד בתוך הקישורים והמאמרים, אבל הבעיה שאין לי ידע בכלל על כלום. יש אולי מעיין סיכום או משהו כזה על כל מני סגנונות עם קצת פרטים? תודה1

Rounin

New member
שלום

שלום כיפה אדומה ! מה יש לך בסלסילה. חרב ! טוב אני אישית ממליץ קארטה, כי זו הדיסיפלינה שלי. מתאים לכולם, גם חזק,גם גמיש,גם טכני,גם אירובי וגם כל השאר. ורק בתנאי שזה שוטוקאן. ואם לא אז שאולין קונג פו.

כן, יש מאמר בדיוק כזה.

במאמרי הפורום, הנה כאן. במאמרים יש גם רשימת לינקים מפורטת שנועדה לעזור לאנשים לבחור אומנות לחימה (פשוט תלחצי על ה"מאמרים" בפס האפור למעלה, וכבר תראי את זה שם).

Because it looks like shit

אבל ביום שישי יש לי את הבחינה האחרונה, ואז אני אתחיל להיכנס בכל הדברים האלה שלא היה לי זמן בשבילם כל השנה.

kung fu

New member
שאלות

-איפה את גרה? -מה בעצם את מחפשת? כושר? לדעת להגן על עצמך? שלווה? משהו אחר? -הסגנון פחות חשוב. יותר חשוב המורה עצמו ומה שתרגישי בשיעור

טוב, קאתי את המאמר ו..

אני מחפשת משהו בסגנון טאי- צ'י אבל אני רואה שיש כל מני דברים שאני בכלל לא מכירה צ'י קונג, קונג פו, איקדו וגם בטאי צ'י יש כל מני סגנונות, אז אני רק רוצה לדעת על הדברים האלה יותר. והמאמר עזר לי אבל אני רוצה שהבחירה תהיה מתוך ידע ולא בגלל שהדבר היחיד שאני מכירה זה טאי צ'י- אז ניקח את זה.

amir_aikido

New member
תקראי גם את שאר המאמרים

והשרשורים שעוסקים בנושא (הם מרוכזים בקישורים של הפורום תחת עצים שנקראים "אני מחפש אמנות לחימה"). תמצאי שם לא מעט גם על אייקידו וגם על סגנונות נוספים שאולי יתאימו לך. כך תגלי שבשורה התחתונה אנו מאוד ממליצים על בחירה במורה שיתאים לך, לאופייך וצפיותייך ולא על בחירה באמנות. לכן פרטים כמו תחום-גיל והאיזור בו את מחפשת מועדון יהיו מאוד משמעותיים לעזרה אמיתית. וכל העזרה שלנו לא תוכל להחליף את ההליכה שלך אח"כ להסתכל על מועדונים שונים ולהתרשם בעצמך מה יתאים לך. אמיר

orii

New member
איפה את גרה ?

אשמח להמליץ על המורה שלי לטאי צ'י. אכן יש גישות שונות מאוד בין מורים שונים לטאי צ'י...שווה לנסות מספר מורים ולראות מה מתאים.

WhiteBear

New member
../images/Emo45.gif אני מסכים עם אורי.. ועוד רעיון

זה להגיע לאימון פורום הקרוב, ולהתייעץ עם אנשים שונים בפורום.

לא להתעצל ולטעום מהכל

אני ממליץ לך לקרוא, להקשיב וללמוד כמה שיותר על השיטות השונות ואח"כ ללכת לטעום. רוב המורים מאפשרים להצטרף לשיעור נסיון וכך תוכלי להתרשם מהשיטה, מהקבותה וקודם כל מהמורה. אין תחושת הגוף דומה למראה עינים או משמע אוזניים. בהצלחה!

למעלה