שלום לכולם

tookmy

New member
שלום לכולם

יש לי כמה שאלות שנוגעות לפריסות, אבל אני אתחיל בשאלה אחת ואחר כך נתקדם הלאה: האם לדעתכם יש פריסות מסויימות שמתאימות לחפיסות מסויימות, בעוד שפריסות אחרות מתאימות דווקא לקלפים אחרים, או שאולי כל פריסה מתאימה לכל סוג של קלפים, תלוי רק בשאלה?

אינני חושבת כך.

פריסה מתאימים לשאלה ולא לחפיסה. מעניין אותי לדעת מאין מגיעה שאלתך.... האם נתקלת בכך איפשהו או שחשבת על זה? מדוע את חושבת שצריך להתאים פריסות לחפיסות ?

tookmy

New member
חשבתי על כך מפני

שראיתי שיש פריסות שחוזרות על עצמן אצל הרבה אנשים שקוראים, כמו למשל הקלטית, אבל יש פריסות שתמצאי אותן בספרים מסויימים בהקשר מסויים ולא בספרים אחרים. אבל נראה לי שהסיבה העיקרית שהשאלה עלתה במוחי היא שלכל פריסה בדרך כלל יש התכווננות מסויימת, מטרה, היא יכולה לעזור בדברים מסויימים יותר מאחרים. נראה לי שגם בין סוג הקלפים יש הבדל באופי, במה רוצים להוציא מהם, אני למשל מתעסקת באופן קבוע רק באושו, ואלה הקלפים היחידים שיש לי ובאופן מפתיע יוצא שגם כאשר אחרים פותחי לי זה תמיד יוצא באושו, ויצא לי קצת להיתקל בחפיסות אחרות, כמו למשל הילד הפנימי אבל אני ממש לא מכירה אותן לעומק. נראה לי שמקלפים שונים ניתן להוציא דברים שונים כפי שמפריסות שונות ניתן להוציא דברים שונים, לכן שאלתי. למשל מקלפי אושו אפשר להוציא העלאת מודעות, והתייחסות להווה, פחות התייחסות לעבר ועתיד, אם כי ראיתי אנשים שעושים זאת, ובעייני זו טעות. בקיצור, לא יודעת כי אין לי התנסות בסוגים שונים, לכן רציתי תשובה דווקא ממי שכן מכירים מספר סוגים.

רשף כשף

New member
לדעתי כן...

בעקרון יש פריסות כלליות שאפשר לעשות עם כל סוגי הקלפים, כמו הצלב הקלטי או פריסה של שלושה קלפים. המפרשים למיניהם נמשכים לסוג פריסות מסוים כפי שהם נשמכים לחבילה מסויימת. לשאלות קונקרטיות למשל, אני תמיד פורסת בקלפי ריידר (פריסות שאלה, מצב) לשאלות יותר סמויות מן העין, אני נוהגת לפרוס בקראולי (פריסות מצב מורכבות יותר) ואם השואל או המצב דורש, תמיד אפשר להוסיף את הילד הפנימי (נקודת ראיה ילדותית של השואל או צורך בחזרה לעבר), אושו (תובנות נפשיות)...

כשאת מציגה את זה כך - זה ברור לי

הרבה יותר ואני בהחלט מסכימה איתך. עכשיו כשאני עובדת על הקלפים של קראולי - תודה לך יקירתי - אני מבינה אותם לעומק וגורסת שהם מתאימים לשאלות מסוימות יותר מריידר למשל.

למעלה