שלום לכולם

פרפציל

New member
שלום לכולם

ממש קשה לי לדבר על זה, אפילו באינטרנט, אבל אני כבר לא יכול יותר אז אין לי מה להפסיד. אז ככה: אני בן 19 וחצי, סטודנט (עתודאי). כל תקופת הבית-ספר הייתי נחשב ילד חכם לגילי ומשקיען אמיתי, מה שגזל הרבה זמן ולא הותיר לי מקום לחברתיות, מה גם שהייתי ממש לא מקובל. הבעיה היא שאני חסר ביטחון מהסוג הגרוע ביותר, כך שלא היו לי קשרים אמיתיים עם בנות (אני בתול, ואפילו לא התנשקתי). אני לא נראה כזה גרוע, האמת, והיו כמה בנות שאפילו רצו לצאת איתי, אבל אני כאילו לא מצליח ליצור שום קשר, כי אני פשוט חושב על כל דבר באובססיביות - מה להגיד כשאני ליד בחורה, איך להצחיק אנשים, איך להתנהג... כל פרט קטן, ולכן תמיד יוצאים לי משפטים לא מובנים, ואני מתבלבל ופשוט לא יודע מה להגיד ומה לעשות. המחשבות האלה פשוט הורסות לי את הביטחון שגם ככה מדרדר, מה גם העובדה שאני רואה את כל החברים יוצרים קשרים עם בחורות כשאני נשאר בודד. ניסיתי להתגבר, אהל זה לא עוזר. משהו כאילו חוסם אותי, כולא אותי מבפנים, משאיר אותי עדיין ילד במקום להתבגר ולמצוא אהבה, אני מרגיש "חנון" וכבד, לא משוחרר, וכל "ירידה" עליי או מצב בו לא מבינים אותי גורם לי לעוד יותר חוסר ביטחון. אני פשוט משתגע, אני חושב על כל דבר קטן וזה הורג אותי, פשוט אוכל אותי מבפנים - ואין לי מה לעשות. אז אם מישהו מוכן בבקשה לומר לי מה אני עושה עם עצמי... אני כבר מיואש

גרא.

New member
פרפציל,חוסר הבטחון הרב שלך ביצירת

קשר עם בנות בפרט,ועם חברים,או בחברה ככלל, כנראה משקף חרדה חברתית, כפי שרבים מבני גילך צעירים ובוגרים יותר חשים.לפני שנתייחס יותר לעומק לבעייה שלך, כדאי שתקרא בפתיח ,בקובץ המאמרים, את המאמר על "חרדה חברתית" יש שם בהמשך, שאלון ליבוביץ לחרדה חברתית.כדאי שתמלא אותו עלמנת למדוד את עוצמת החרדה החברתית שלך, אם בכלל.ייקל יותר לעזור לך על רקע המיצב החרדתי שלך.

erezsh

New member
תרופת סבתא

לא מבטיח כלום. זה רק משהו שעזר לי. אתחיל בכך שעליך לבצע "אוטוסוגסטיה" - כלומר שכנוע עצמי: תאלץ ללמוד לשכנע את עצמך שהבטחון העצמי שלך גבוה, בלי קשר למה שהוא באמת. זה לא בא מהר, אבל בדרכים יצירתיות אפשר "לעבוד" על תת-המודע (או מה שגורם לחוסר-הביטחון הזה). בקשר להתנהגות בחברה - עשה "תרגילי כושר" בהם אתה מנסה להגיב על משפטים/מילים תוך זמן קצר מאוד. נניח משחקי אסוציאציות. במקום להיות עסוק במה שתגיד או במה שאתה עושה, תהיה עסוק במה שהיתר עושים - לא כי הם יודעים משהו שאתה לא - אלא כי זה בא להם בטבעיות, וזו ה"טבעיות" שעליך ללמוד. בנוסף תנסה לקרוא ספרי הומור (נניח קישון) וספרי מצבים (אולי אפילו רומנים, אם אתה מוכן לסבול למען המטרה). לטלויזיה וכו' אין אפקט דומה. תנסה לדמיין מצבים בהם אומרים לך משהו , ואיך תגיב . תתחיל בדברים נפוצים. תשחק עם עצמך ב"ירידות". נסה לצחוק על עצמך כמה שיותר, ואז להגיב (שוב, לעצמך). אולי אתה לא יודע איך להתנהג בטבעיות - אבל אתה יודע מתי מישהו אחר לא מתנהג בטבעיות. עמוד מול מראה ו/או טייפ, וראה ושמע כיצד אתה מתנהג. תקן עצמך עד שתיראה בעיניך כ"נורמלי". כשתרגיש שאתה מוכן, נסה דברים אלו על חבריך - כלומר השחל בדיחה, תאמר דבר מה שנון, או סתם תזרוק הערה "נורמלית". אבל הכי חשוב - בלי לחץ. אם אתה מרגיש שאתה עומד לגמגם - פשוט תפסיק לדבר ותמשיך הלאה. כשבסוף (אם לא בהתחלה) ייצא לך משהו טוב, הבטחון העצמי (האמיתי) שלך יתחיל לעלות, ויהיה לך אפילו יותר קל להיות ספונטני. אם טעיתי לגביך, מילא. אם לא, נסה. להזיק זה יכול?

למעלה