שלום לכולם

guligul

New member
שלום לכולם

יובל שלנו החליטה לפרוץ החוצה בשבוע 30-31 לפני 18 יום אחרי שלאמא שלה ירדו המים והחום עלה. היא נולדה קילו וחצי עם חידק סטרפטוקוק מקבוצה b . הריאות לא רצו לתפקד למרות שקיבלנו צלסטון 3 שבועות קודם , דוקטוס , צהבת . הבונבונית הונשמה, קיבלה גז , פוטו. עכשיו היא טפו טפו טפו כבר הרבה יותר טוב. הבילי ירד, היא נושמת לגמרי לגמרי בעצמה, ואפילו עלתה לקילו ו 564 גרם. הדוקטוס נעלם, (נשארה איוושה שאמורה להעלם כשתגדל) , בדיקת עיניים תקינה. וילדה פשוט מקסימה. היא התחילה לאכול מבקבוק, והגיעה ל 28 מל. למרות שאתמול ליובל לא כל כך התחשק לאכול וחזרנו לזונדה. אבל.. היום היה לנו יום קצת נוראי.. אמרו לנו לפני שבועיים שבאולטרסאונד ראש יש תופעה של היפר אקוגניות. נורא נורא נילחצנו. בשבוע שעבר האולטרסאונד היה ללא שינוי. אבל היום הוא הראה ממצא - ציסטה בחלק השמאלי. התחילו לדבר איתנו מה שזה עלול לגרום - דרגות שונות של שיתוק מוחין. אנחנו די בהיסטריה. אחרי יום של נידנודים לרופאים, הבנתי שהממצא מאוד קטן ושבעצם הם לא יכולים להגיד כרגע כלום (למרות שהם כבר הכינו אותנו לזה ש"כנראה תהיה בעיה, אי אפשר לדעת באיזו חומרה", "אבל יש סיכוי שגם לא". מפחיד. אבל - אתמול בדקו את יובל רופאה התפתחותית מקסימה, ושני נרולוגים, והיום עוד נורולוג. ושלושתם אמרו שהבדיקה מצויינת. הילדה מגיבה, זזה, רפלקסים טובים, אפילו עוקבת ומסתובבת לפי הקול. וזה קצת מעודד אותנו. אז זהו. קצת ארוך... נקווה שיהיה בסדר.

ronylew

New member
ברוכה הבאה

מזל טוב להולדת יובל עוברת עליכם כרגע תקופה מאוד לא קלה אבל עם הימים הגרמים עולים ויובל תרגיש הרבה יותר טוב ,הזמן עובר כ"כ מהר ואוטוטו תגיעו הביתה בנותיי נולדו בשבוע 30 לאחת מהן גם היו המון בעיות עם הנשימה ,צהבת יש לה איוושה ,הדרך הייתה מאוד קשה בהתחלה והיום היא מקסימה ופורחת
מאחלת לכם את כל הטוב רוני

../images/Emo65.gifברוכה המצטרפת אלינו guligul

אני גלי אמא של מאור שנולד בשבוע 27 במשקל 1 ק"ג. מאור היה 3 חודשים בפגיה מהם חודש וחצי מונשם, כמובן צהבת שיש כמעט לכולם ו...דימום מוחי בדרגה 2. באולטרסאונד שעשו בפגיה המצב היה כל הזמן אותו דבר ( דרגה 2 ) אבל הדימום לא נספג. אל תצפי מהרופאים לקבל תשובה חד משמעית לגבי המצב של יובל ולגבי ההשלכות העתידיות , הם אף פעם לא נותנים תשובה חד משמעית. אני ממליצה לך לקרוא קצת ספרים בנושא ( לא שיש הרבה ) , יש ספר שנקרא "כמה הוא שוקל"? - מצרפת קישור לדיון שהיה בנושא הספר הזה. ויש עוד ספר שאני מאוד נעזרתי בו בתקופת הפגיה , כתב אותו דר' קוהלת דוד שהוא גם אחראי מחלקת בפגים בוולפסון - הספר נקרה "פג בא לעולם". גם אחרי שמואר השתחרר מהפגיה היינו עוד פעמיים באולטראסאונד מוח כדי לוודא שהדימום נספג ואין הרחבה של חדרי המוח, וזה אכן מה שקרה(תודה לאל) אני מאחלת לכם שהות קצרה בפגיה עד כמה שניתן, שיובל תגדל ותשמין ושהכל בסופו של דבר יסתדר. תמשיכי לעדכן אותנו , נשמח לעזור בכל שאלה שתהייה לך. באזה בית חולים אתם? שבת שלום לכולם גלי כל שנבקש לו יהי...

קרן משם

New member
guligul

ללא ספק עברתם כברת דרך לא קלה... רוצה לעודד אותך ולבקש ממך להסתכל על חצי הכוס המלאה ולהאמין ביובל שלכם...היא פייטרית ללא צל של ספק והיא עוד תוכיח לכם שאין מקום לדאגות. היות ובכל מקרה הרופאים לא יודעים לאושש/להפריך את דבריהם שלהם אתם בטח לא תוכלו לעשות שום דבר עם זה...לכן נותר לחשוב חיובי, תשמרו על האופטימיות כי אין חשוב מזה. מאחלת לכם שהשלבים הבאים בגידולה יהיו קלים יותר-בטוחה שכך יהיה.

guligul

New member
תודה רבה

אנחנו מנסים להיות אופטימים, יובל מקסימה. הבעיה היא שאחרי הממצא של האולטרסאונד, עם כל תנועה שהיא עושה או לא עושה אנחנו חושבים - זה תקין? זה בסדר? פשוט מפחיד. אבל באמת, היא תהיה בסדר, כמו שהרופאים אומרים - צריך רק סבלנות. ושהם לא ימצאו יותר דברים כאלו - רק דברים חיוביים. היא בת 21 יום עכשיו, מדהימה. היה לה היום יום של חיוכים.

26יפעת

New member
ברוכות הבאות

אז ברוכות הבאות לבית המדהים הזה, בעיני עשית את אחד הצעדים היותר מוצלחים, כשהגעת לפה בשלב מוקדם יחסית, כאן יענו על שאלות, יתמכו ברגעים הקשים וישמחו איתך על כל גרם ו/או צעד נוסף בדרך לשחרור מהפגיה וכמובן גם אח"כ. גם לי יש יובל בבית. יובל שלי נולד בשבוע 31, במשקל 1,135. בקשר לדאגות, אין מה לעשות חוץ מלשלוח לך
וירטואלי ולקוות לימים טובים יותר, אני יכולה להבטיח לך לטוב ולרע, שברגע שהפכת לאמא ולאו דווקא של פגפגית, החיים יהיו מלאי דאגות וכל פעם יצוץ משהו אחר לדאוג לגביו, אז לחייך, לנשום עמוק, ולהשתדל להשאר אופטימית!

ayelet i

New member
הי guligul וברוכה המצטרפת!

ראשית מזל טוב להולדת יובל! אני אמא של נועם שנולדה ביום הראשון של השבוע ה - 28 במשקל 1200 גרם. לגבי האוכל - את תראי כמה מהר זה מסתדר - אני זוכרת את הנסיונות הראשונים - 5 סיסי, 15 סיסי - ושוב אין לה כח וחוזרים לזונדה - עד שאת מגלה יום אחד שהיא אוכלת אך ורק מבקבוק והזונדה מזמן בחוץ... לצערי לא יכולה לעזור בנושא האולטרסאונד - רק לאחל לכם שהבדיקות ימשיכו להניב תוצאות מצויינות ושיתגלה שכל החששות של הרופאים היו לשווא! מחזקת את ידיכם. מחכה לשמוע עוד!

../images/Emo39.gifברוכה הבאה!!

אני אמא לליאל שנולדה בשבוע 29 במשקל 1138 גר' וכיום בת שנה וחודש (מתוקן) וטפו טפו הכל בסדר... כך שצריך הרבה סבלנות והרבה אופטימיות עד שתצאו מהפגייה. את תראי שמהר מאד תעלם הזונדה ותבוא במקום הנקה שזה הדבר המדהים ביותר.. מקווה שכל הבדיקות יצאו תקינות ומה שישאר זה רק עלייה במשקל

ברוכים הבאים

הסיפור של יובל מראה שלא משנה מה השבוע, ולא משנה פג או לו- תמיד יש סיכון וצריך להתפלל לטוב. בנוגע לאולטרסאונד- יכול להיות משהו גדול שלא יגרום בכלל בעיות (תלוי במיקום) ויכול להיות משהו קטנטן שהם בכלל לא יראו שיגרום בעיות איומות. המוח זה קצת מעבר ליכולת להיות בטוחים במשהו. אם יובל התגברה על הכל, אני מאמין שהיא תתגבר גם על זה. תאמינו גם ותהיו חזקים. ואותו משפט של תתיכן בעיה ויכול להיות שלא - מלווה אותנו יום יום. איה שלנו נולדה בשבוע 25+5 במשקל של 845 גראם ולפני כחודש חגגה שנה. ההתפתחות קצת יותר איטית מאשר של ילד קונוונציונלי אבל כרגע (טפו טפו טפו)- לא צריך להמשיך, נכון? אז תהיו חזקים, תעדכנו אותנו, ואנחנו פה בשביל לעזור לכם לפני השיחרור, בדיקות, תהיות, רגשות, וכל שאר מרק ירקות... ברוכים הבאים.... אורן

ברוכים הבאים

אני אמא של גיא שנולדה בשבוע 25.5 ימים. מקווה שתעברו מהר את התקופה הקשה הזו. אצלנו היה חשד לדימום שלב 2 וחשד לדלקת קרום המוח. את בטח מבינה איזה לילות היו לנו בסוף ביום של השיחרור נודע לנו שלא היה לגיא כלום. המוח הוא דבר כל כך מורכב שלפעמים עם טועים בהבחנה מקווה שהכל יהי בסדר ותצאו הביתה כמה שיותר מהר.

למעלה