שלום לכולם

unb®eakable

New member
שלום לכולם

קוראים לי שמוליק ושמעתי על הפורום הזה ומיד נכנסתי יש כאן עצות למישהו שניגש לתיאוריה בקרוב? זו פעם שלישית שאני רוצה לגשת לתיאוריה אבל דוחה בגלל שאני לא מרגיש מוכן

mc bige

New member
שמע

יש לך שני אתרים: אחד זה של המנהל של הפורום: www.driver2b.co.il השני זה: www.lamed.dapim.co.il האתר הראשון ממש טוב...הוא מלמד פצצה-ועולה כסף האתר השני לא מלמד משהו כי קשה ללמוד שם-אבל יש בו מבחנים ותרגולים וזה וזה חינם בכל מקרה תעשה מה שאני עושה אני מחלק לי את הלמידה לשלוש ימים... אני ניגש יום שלישי בבית ספר... בכל מקרה מחר אני מתחיל ללמוד את התמרורים איזה שעתיים כולל תרגול באתר השני יום ראשון אני לומד על מבנה הרכב ועל כל שאר החוקים...-ספר כחול...ועושה גם תרגול וזה... יום שני אני יעשה מלא מבחנים ומלא תרגולים באתר השני... ואני יגש.. מקסימום אני יכשל-לא עולה לי כסף :) ואם אני יעבור אז סבבה!!!!! ויש לי שאלה-לא קשור למה שאתה רשמת-נגיד אני נכשל בתאוריה..כמה זמן אחרי זה אני יכול לגשת שוב?

funnydog

New member
דווקא כן עולה כסף

כל תיאוריה עוד 113 שקלים. מאחד ששילם אתמול פעם שניה.

../images/Emo26.gif

פעם הבאה תקרא יותר בעיון
הוא כתב שהוא עושה תיאוריה מהבית ספר..מהבית ספר זה לא עולה להכשל. ז"א - אם אתה ניגש מהבית ספר ועובר אתה צריך לשלם את האגרה אחרי זה כדי שהטופס יהיה תקף מבחינת משרד הרישוי. אבל אם נכשלת - אתה לא משלם וגם כשאתה מוציא טופס מ.מ.ס.י לא יודעים אפילו שעשית תיאוריה לפני זה
לא שזה משנה משהו - אבל אם נכשלת - חסכת כסף.

net net

New member
אהההה! מוזר!

בדיוק עכשיו התחלתי ללמוד לתאוריה ואני נתקלת בפורום הזה! שווה! גם אני פוחדת שאני לא יעבור בפעם הראשונה, כולם אומרים שזה טיפשי לא לעבור...

fireman

New member
למה טיפשי?

אני חושב שהבעיה של רוב הניגשים לתאוריה נעוצה בעובדה שהם ניזונים ממה שהסביבה משדרת להם כאילו מי שלא עובר תאוריה ראשונה הוא טיפש, זה לא נכון ולא מעשי. לכל אחד יש ראיה תעבורתית שונה ולכל אחד לוקח זמן להבין את הנושאים הנלמדים בתאוריה, מומלץ ואף כדאי לעשות את התאוריה לאחר מספר שיעורים כשאר המורה מסביר על עקרונות התאוריה בנהיגה מעשית, יותר קל להבין את כל תקנות התעבורה בנהיגה מעשית לדעתי ולא בדרך של שינון חוקים ותקנות יבשים. תלמדו טוב את התקנות ואת התמרורים, למדו את כל הנושאים בספר התאוריה ותעשו את המבחנים שמצורפים לערכה, לאחר שתעברו את כל המבחנים הללו לדעתי אפשר וכדאי לגשת למבחן במשרד הרישוי, לא עברתם? לא נורא עברו שוב על המבחנים בערכה וחזרו על הנושאים בהם נראה לכם שהתקשיתם בתאוריה בהצלחה!

funnydog

New member
למה לגשת פעמיים?

אני מסכים איתך - אבל ברוב המקרים הבעיה היא הפוכה. אנשים אומרים לעצמם שהתרואיה קלה וניגשים בלי ללמוד מספיק ונכשלים. יש עם זה שתי בעיות: א. חבל על עוד 113 שקל בים הכסף שאנחנו משלמים בשביל הרשיון הזה. (לחדשים: כל תאוריה עולה כסף!!) ב. חבר לי ניגש לתאוריה ועבר על מזל, כי הוא לא היה מוכן. זה פשוט מסוכן ומפחיד, כי מי שעבור בפוקס בפעם הראשונה לא יחזור הביתה וישלים את החסר. תזכרו שלא מספיק לעבור את התאוריה. מה שחשוב הוא לדעת. לדוגמא - נושא של זכות קדימה. אז תלמדו טוב ורק אז תיגשו. אני לומד עכשיו מהאתר של DRIVER2B וזה פשוט מעולה!!!

fireman

New member
אני לא אמרתי שלא צריך ללמוד

צריך וחשוב ללמוד ותרגל אפילו מספר פעמים בהסתייעות בבחינות שמצורפות לערכה של התאוריה ולא לגשת לפני שמצליחים לעבור את המבחנים בצורה טובה כאמור פחות מ4 טעויות מותרות, חבל מאוד על הכסף....

למעלה