שלום לכולם

pelly

New member
שלום לכולם

שלום לכולם, לפני זמן מה ישבתי עם סבתי שכבר עברה את התשעים אולם עדין זוכרת יותר טוב ממה שאני אי פעם זכרתי דברים ובניתי התחלה של עץ משפחה. סבתי מבסרביה מיידיניץ ושם משפחתה בלנק (BLANC) אביה מיירשוב שבפודוליה ומשם היא חושבת משפחתה באה לבסרביה. משפחת אמה של סבתי מכפר קרפץ המצוי בקרפטים כמובן היכן שהוא,שם משפחתה פיכמן. אמה של אבי סבתי שם משפחתה כגן. ידוע לי כי במשפחת אמה של סבתי (פיכמן) היה בנימין פיכמן שהיה יהודי מעשירי בסרביה ודמות מאוד ידועה. סבי - אריה צוקרמן(לנדה).משפחתו שינתה שם משפחה מLANDA לTUCKERMAN כדי להמנע מגיוס. אמו,מרים מחוטין ואביו פרץ, מרוסיה.אני מחפש מידע של משפחת לנדה. אני מתנצל על האורך :) מה שאני מחפש הוא מידע בעיקר על משפחת בלנק ועל היישוב יירשוב בפודוליה (בייחוד הכתיבה בלועזית של שם היישוב) ומידע על משפחות פיכמן וכגן. ידוע לי קשרי נשואים שהיו למשפחות לרנר וקאופמן(של שלום עליכם). בנוסף מידע על משפחת לנדה.בנוסף מידע על קרפץ אני יודע שהבעלים המקוריים של הוצאת זמורה ביתן גם משם. התחלתי לכתוב עץ בתוכנה GENOPRO ואשמח לחלוק אותו שאסיים. בתודה על כל מידע ואשמח לעזור (יש לנו ספר יד ליידיניץ מי שמחפש) פלי

שרה המל

New member
ספר יידיניץ

יש ספר כזה. נמצא בבית של אמי. אני מניחה שיש בעוד מקומות. יש בתל-אביב "בית עולי בסרביה", אבל איני יודעת אם הוא מאוייש כל יום כל הי ום. הנה הכתובת למפת פודוליה (אחר-כך אנסה להכניס קישור - אבל אף פעם עוד לא עשיתי את זה). http://www.mousifer.com/genealogy/pale/podolia_shtetls.jpg בהצלחה - שרה

pelly

New member
תודה לצערי הלינק לא עובד

תודה על התגובה כרגע האתר שם לא עובד, התכוונתי שיש לי את הספר ועם מישהו מחפש מידע ממנו אשמח לתרום. לפי הידוע לי אין כל קשר כבר בין הבנין לעולים והוא משמש כחדר כושר ומקום אירועים לדתיים בעיר, אולם תקנו אותי אם אני טועה. פלי

שרה המל

New member
ההורים שלי

שניהם מבסרביה, אבל מוצא משפחותיהם מפודוליה. ככה שאני מתעניינת באותם נושאים. סבי - אביו של אבי - נולד ביידיניץ, ובזקנותו חזר לשם. משם גם גורש לטרנסדניסטריה... בבית הורי יש גם ספר בשלושה כרכים, שאם אני זוכרת נכון - נקרא: בסרביה היהודית למערכותיה ( או: במערכותיה). אבל אני לא אוהבת את הספר הזה - אין בו מידע ספציפי על אנשים. יש גם "ספר נובוסליצה" - העיר שאמי באה ממנה. שם יש הרבה מידע על אנשים. בעוד כשבועיים אני אהיה אצל אמי - ואנסה למצוא משהו על המשפחות שאתה מחפש - אם עדיין יהיה צורך. שרה

wow1

New member
בלי נדר, מצורף קישור למפת ירושוב

היום באוקראינה, התעתיק במפה אוקראיני. וזה הקישור לספר הזיכרון של העיירה. ( אני מקווה שזו אותה העיירה שבמפה. הפעם התעתיק הוא פולני. ) איל.

ד ז י ר ה

New member
איל בקשה- ספרי זיכרון

האם תוכל למצוא לי ספרי זכרון של העיירות: AKKERMAN ו-ARZIZ -ו - TATARBUNAR. בבסרביה ??? לא מצאתי ואני מעוניינת לראות אם יש חומר באנגלית על העיירות הללו.

wow1

New member
על מנת לחפש ספר זכרון נכנס לפרויקט

ספרי הזיכרון של הג"ג. נקיש על Database ונקבל חלון חיפוש. בחלון החיפוש נקליד את שם העיר ונבחר את סוג החיפוש, מדוייק או סרצ'ליל. נקיש Enter ונצפה לתוצאות ואומנם אגודת יוצאי העיירה Akkerman וסביבותיה הוציאה לאור ספר זיכרון ואת פרטיו תוכלי לראות בתמונה המצורפת. שימי לב בכותרת לשם המקום כיום באוקראינה. לחיצה על הקואורדינטות תפתח את מפת האיזור. למדנו שספר הזיכרון נמצא בספריה הלאומית בירושלים. ואם אנחנו מרוחקים מירושלים ורוצים לברר המצאותו של הכותר בספריה אחרת בארץ? נקיש על המלה "קישורים" בראש עמוד הפורום, בעמוד הקישורים נקיש על ארכיונים וספריות ושם נקיש על מלמ"ד. בעמוד מלמ"ד נקיש על ULI - The Israel Union Catalog, ואנו בתוך מנוע החיפוש של קטלוג הספריות המאוחד של ישראל. נבחר Keywords in Title ונקיש "אקרמן". להלן הרשימה שקבלנו: 7 ‫ ‫אמיתי, ניסן‬ ‬ ‫ ‫אקרמן ועיירות המחוז‬ ‬ 2001 MNG 8 ‫ ‫ארגון יוצאי אקרמן והסביבה‬ ‬ ‫ ‫אקרמן ועיירות המחוז‬ ‬ 1983 YV 9 ‫ ‫אמיתי, ניסן‬ ‫, עורך‬ ‬ ‫ ‫אקרמן ועיירות המחוז‬ ‬ 1983 SZB 10 ‫ ‫אמתי, ניסן‬ ‬ ‫ ‫אקרמן ועירות המחוז‬ ‬ 1983 JNST 11 ‫ ‫אמתי, ניסן‬ ‬ ‫ ‫אקרמן ועירות המחוז‬ ‬ 1983 HAI 12 ‫ ‫אמתי, ניסן‬ ‬ ‫ ‫אקרמן ועירות המחוז‬ ‬ 1983 TUC האותיות באנגלית הן סימול של הספריה בה קיים הכותר. SZB לדוגמא היא שער ציון- בית אריאלה בת"א. בריבוע הקטן שמופיע בשמאל השורות בעמוד החיפוש המקורי ניתן לסמן "V" בהקשת עכבר, ואז ללחוץ על View selected בשורה העליונה ולקבל יותר פרטים על כל רשומה. אגב, אם נקיש Akkerman, נקבל כותר שונה מזה שמופיע בפרויקט היזכור של הג"ג:
AKKERMAN BENEVOLENT ASSOCIATION (NEW YORK) AKKERMAN BENEVOLENT ASSOCIATION, 1905-1950 1950 JNST 2 AKKERMAN BENEVOLENT ASSOCIATION 1905-1950 1950 SZB​
זהו ספר שיצא ע"י הלנדסמנשפט של יוצאי אקרמן בניו יורק ומן הסתם מספר על פעילויותיהם מעבר לים. לא מצאתי דבר אודות Arziz. על Tatarbunar יש קישורים בכל מנוע חיפוש אך לא ספר זיכרון. איל.

א77

New member
אביע הערכתי. מכל תגובה/הודעה...

אביע הערכתי. מכל תגובה/הודעה שלך אני לומד יותר ממשהו. ותודה על הכל.

א77

New member
אני מכיר בלנק

יהודי כבן 70 מאנטוורפן, שייתכן שהוא מבסרביה. הוא מחוסר הכרה כבר כשלושה חדשים עקב התקף לב וחוסר אספקת חמצן למוח. בנו מנחם בלנק כבן 40 מתגורר בירושלים.

friend9

New member
היישוב ירשוב בפודוליה

השם הרשמי הנוכחי הוא YARYSHEV. ניתן למצוא אותו במפה של שטטל-סיקר www.jewishgen.org/ShtetlSeeker/loctown.htm

friend9

New member
פודוליה וחכמיה

ארט הופמן Art Hoffman הוא המרכז של קבוצת הדיון של פודוליה בג'ואישגן. אפשר לפנות אליו בשאלות. כתובתו [email protected]

friend9

New member
מאיר בלנק מיידיניץ

אולי עכשיו מידע זה לא יעזור לך, אבל יש לקוות שבעתיד הוא ישתלב עם מידע נוסף שיתגלה לך: באתר www.jct.co.il רשום מאיר בלנק BLANK מהעיירה ידיניץ, כבעל מניה/ות בחברת JCT, מייסודו של בנימין זאב הרצל.

friend9

New member
יירשוב בפודוליה

שם העיירה היום, באוקראינית, YARYSHEV. קואורדינטות 4832 2734. בספר Encyclopedia of Jewish life before and during the holocaust יש ערך קטן על העיירה. חוץ ממספר היהודים ומתאריכי הריגתם בידי הגרמנים, אין מידע חשוב (למעט תצלום של בית הכנסת).

wow1

New member
אכן טעיתי וההפניה שלי איננה ליירשוב

בפודוליה. השימוש במונח "בלי נדר" הוכיח עצמו הפעם. פרנד, קודם יש לרשום את קואורדינטות הרוחב ולאחר מכן את קואורדינטות האורך אחרת הן מופיעות הפוך, מה שבלבל אותי עוד יותר שניסיתי להבין היכן ממוקמת העיירה שאני הצבעתי עליה ( ליד לבוב ) לעומת העיירה הנכונה בפודוליה, שאתה כיוונת אליה. איל.

friend9

New member
לגבי הקואורדינטות

ומספרים בכלל, צריך להיות ער לשגעונות של התוכנות לכתיבה בעברית. מתנצל.

למעלה