שלום לכולם

rafsoda3000

New member
שלום לכולם

אני חדש בעולם מגדלי הצמחים ובפורום. קראתי קצת בארכיון ונראה לי שהגעתי למקום הנכון :) נכון לעכשיו התחלתי עם 2 אדניות שבאחת מהן יש נענע ובזיליקום ובשניה יש גרניום, ושני פרחים צבעוניים שאחד מהם נקרא כרבולת... השאלה שלי היא איך כמה ומתי להשקות ? מדובר בצמחים קטנים יחסית באדניות של בערך חצי מטר. תודה!

גלית2002

New member
השקיית אדניות../images/Emo20.gif

בקייץ תשקה כל יומיים בערב מלמעלה עד שהמיים יצאים מהניקוז של האדנית. גלית

rafsoda3000

New member
כמות השקיה

לי אמרו במשתלה להשקות כל ערב... האם האינדיקציה היחידה זה עד שהמים יוצאים מהניקוז של האדנית או שיש כמות מומלצת ? מה בדבר קקטוסים שנמצאים אצלי בעציץ בסלון ? האם פעם בשבוע שפריצר מספיק או שצריך ממש להשקות ? ובאיזה תכיפות ?

adigreen

New member
אני מאד ממליץ לא להשקות בערב

כי אז השבלולים והחשופיות יחגגו. השקיה נכונה היא מוקדם בבוקר כאשר הגינה לחה מהטל. אלעד

גלית2002

New member
לצערי, אין לי גינה../images/Emo20.gif

אבל באדניות ומיכלים שלי אף פעם לא ראיתי שבלולים וחשופיות.

rafsoda3000

New member
שעת ההשקיה

אין לי גינה אלא אדניות. אתה הראשון שאומר לי שלא להשקות בערב... הבנתי שזה עדיף כי אז המים נספגים כמו שצריך ולא מתאדים מהר מהשמש. אם מדובר באדניות (ואין בעיה של שבלולים וחשופיות) אתה עדיין ממליץ להשקות בבוקר ? או שעדיף בערב ??

adigreen

New member
אני עדיין ממליץ על השקיית צמחים

הנמצאים בחוץ רק בשעות הבוקר המוקדמות. כדי שמזיקים יתפתחו הם צריכים צמח לח למשך זמן ארוך ככל האפשר. אם משקים בערב יוצא שהלחות על הצמח נמשכת ברציפות מזמן ההשקייה ועד לשעות הבוקר המאוחרות בגלל תוספת הטל. השקייה בזמן שהצמח כבר רטוב בבוקר מהטל מאריכה רק במעט את הזמן שהוא לח. אלעד

למעלה