שלום לכולם

REBURN

New member
מהידע תמצא הדרך הנכונה

ראשית אני לא רואה עליהום ראיתי תגובות כמו 1 בהצלחה
2 דנית אהובה
3 מצטרף לברכות החמות
אלו הם דברים חיוביים
ברצוננו ומתפקדינו להרחיב את הידע של אורח חדש בפורום שיש בידו מספר טעויות בסיסיות מהותיות
להפריד בין דת לטכניקה
להבין כי טכניקה אחת ניתן ללמוד במספר מקורות
ולהבין ולקבל את השוני זה לא עליהום אני דווקא רואה מגמות חדשות של הרחבת הידע פתיחת אופקיים חדשים
מהידע תשבר הבורות
מהמגוון תגיע הבחירה נכונה
אנחנו בתחילת הדרך ובעוד שבועות מספר הידע יוצג לכול דורש בפשטות להתרשם
ולבחור לבד יום טוב

new_chance

New member
החלפת רשמיים

הי, גם אני חדש בתחום ומנסה ללמוד..כמה שאלות והערות: בהרצאת מבוא של TM- האם היתה גם התנסות במדיטציה או רק הסברים תיאורטיים? בקשר ל"מדיטציית אום"- ניסיתי אותה פעם אחת בפסטיבל סגול, לדעתי זו לא מדיטציה (אם כי העירו לי שיש כאלה שמעבירים אותה יותר טוב). ויפאסנה- בכמה טכניקות נתקלת שבלבלו אותך? ולסיום- אם עדיין לא החלטת, יש לי המלצה נוספת. לילה טוב והרבה הצלחה.

danitd

New member
אשמח לשמוע המלצות

בהרצאת מבוא יש רק דיבורים אבל מאד מעניינים לדעתי. אני לא חושבת שמדיטציה היא דבר שניתן ללמוד אותו בהרצאה של שעה לכן לא ציפיתי להתנסות. לגבי פסטיבלים, אני עברתי את הגיל לדברים האלו (לא בת 16...)

new_chance

New member
המלצה

פסטיבל זה לא עיניין של גיל.. (גם אני לא בן 17) ההמלצה שלי: מפגש התנסות במדיטציה במרכז שיבננדה ליוגה בת"א. מתקיים כל יום ג' ב- 18:30. עברתי שם קורס מדיטציה של 8 מפגשים שהיה בעיני מוצלח מאוד, משלב לימוד מעשי של מדיטציה ורקע פילוסופי- תיאורטי.

dharmaZ

New member
הלכתי לקנות לילד שלי אופניים ../images/Emo13.gif

הוא כמובן רצה את היקרות באלפי שקלים. הרצאת המבוא של המוכר לאופניים אלו היתה הכי רצינית. שאר האופניים נראו לעומתם מה-זה לא רציניות... אלא מה? לפני שאקנה לו אופניים באלפי שקלים שאיני יודע אפילו אם הוא יטרח בסופו של דבר להשתמש בהן יותר מפעם-פעמיים, אקנה לו אופניים "לא רציניות" במאות שקלים בודדות. חשיבה צרכנית כזו אני ממליץ גם לך לאמץ בבואך "לקנות" מדיטציה באלפי שקלים, כשאינך יודעת אם תשתמשי בה לאורך זמן או בכלל. החשיבה ההגיונית מחייבת להכיר את נושא המדיטציה דרך אופציות פשוטות יותר יותר לפני שקונים את הטכניקה היקרה ביותר. אני ממליץ לך לקרוא קצת ספרים על מדיטציה לפני שאת מחליטה להוציא כל כך הרבה כסף - אבל זה כבר עניין לפורום צרכנות...

danigl

New member
אני מאוד שמח שהשתמשת בדוגמה הזו

סיפור מהחיים. לפני זמן לא רב, הגיעה אלי הביתה הצעה פנטסטית. אופני הרים, 21 הילוכים, במחיר ממש מצחיק. גם בתמונה הם נראו באמת משהו משהו. מאחר ולאדוה, אחת הבנות שלי, האופניים הקודמים שלה היו כבר קטנים, לא הססתי הרבה והזמנתי לה זוג. האופניים הגיעו תוך זמן קצר, והרכבתי לה אותם. הם באמת נראו שגעון. ממש כמו בתמונה שבפרסום. כדי להיות משוכנעים שעבודת ההרכבה שלי היתה טובה, הלכנו עם האופניים לחנות האופניים. בדקו לנו חלק-חלק, והכל היה מורכב היטב. יצאנו לרכיבה הראשונה. מאז.... הבת שלי לא רוצה יותר לרכב על אופניים. למה? איך אמרו הגששים: 'זה לא עולה וזה לא שווה.' ההילוכים הם לא של shimano, לוקח נסיונות של כחצי דקה 'להגיע' למקום הנכון של כל הילוך. אדוה כמעט נתקלה בעץ, כי המעצורים הם ממש לא זה. הסיפור הוא אמיתי על כל פרטיו!!! בוא אלי הביתה וראה את האופניים היפהפיים הללו מונחים כאבן שאין לה הופכין. בקיצור, יש פתגם "אם אין לך הרבה מאוד כסף, אתה לא יכול להרשות לעצמך דברים זולים". הדבר נכון בייחוד, כשמדברים על התודעה!!! 'הנפילה' יכולה להיות לא על 360 ש"ח. אלא על כל היפה שבחיים שלך. האם 'חשיבה הגיונית מחייבת', כמו שאתה כותב, לקנות, בתור נהג חדש, או בכלל ללמוד נהיגה, על סוסיתא? יש לך אהבה למכוניות, יש לך כסף, קנה את המכונית שאתה יכול להרשות לעצמך. תסע איתה לאורך זמן, ללא תקלות, בצורה הבטיחותית ביותר. גם יעצרו אותך ברמזור: 'אתה מוכר?' לא dharmaZ היקר, בתודעה לא משחקים. כמו שבאופניים או במכונית לא קונים משהו שישפוך לאגר אחרי כמה קלומטרים ואולי אפילו יהרוג אותך תוך כדי כך. דניאל

dharmaZ

New member
שקלת לעבוד כאיש מכירות? ../images/Emo13.gif

אם אין לך מספיק תלמידים (לקוחות) שרוצים ללמוד TM תוכל תמיד למכור קרח לאסקימוסים... וביוקר!

danitd

New member
סקר שוק

אכן עשיתי סקר שוק ובאתי הנה כדי לראות האם למישהו יהיה עוד מה להאיר את עיני אבל כרגיל, הזכרתי את טכניקת המ"ט וכמו שהארי אמר קודם, זה כמו סדין אדום בפורום משום מה. בנתיים אני משתכנעת יותר ויותר שמ"ט היא הטכניקה בה' הידיעה כי ממש אף אחד לא הצליח להסביר לי למה לא וכל הטכניקות האחרות, בעיקר אחרי ההסברים כאן נראות לי לא רציניות שלא לומר חובבניות. אני לא מתכוונת ללמוד מדיטציה על מנת לנסות את הטכניקה ואחר כך לעבור לטכניקה אחרת, אני מתכוונת למצוא את הטכניקה כמו שאני מוצאת בית, לא מתוך מחשבה שאני עוברת דירה בעוד כמה שנים. נכון גם מה שכתב דני גליקר שאנחנו עניים מדי מכדי לקנות דברים זולים.

REBURN

New member
שוב בהצלחה מקרב לב ../images/Emo23.gif

אם את מרוצה ונחושה בהחלטתך זוהי המטרה שלנו לא יותר
יש להבין כי ההגדרות של טוב יותר או פחות לא נכונות
והתשובה שקיבלת לבד בעצמך שיש טוב ביותר לי אישית
ועכשיו את מרוצה אז באמת בהצלחה למדתי את הטכניקה היא קלה וטובה

danitd

New member
לדעתי יש הגדרה של טוב ולא טוב

יש מה שעובד ויש מה שלא עובד. במקרה הזה, יש מה שעובד והוכח כעובד ויש מה שאולי עובד ואני... ממש לא בא לי על אולי ובוודאי שלא בדברים שקשורים בנפשי ובדברים שאני לא ממש מבינה בהם (בנתיים).

REBURN

New member
חמודה את חדשה אולי עדיף שתדברי

מנסיון ותביני בדיוק על מה את מדברת מה זה טוב מה זה רע מהם הטכניקות לקח לי כארבע שנים לחקור תרבויות לעבור קורסים במספר טכניקות לקרוא הרבה ספרים סדנאות ועדין אני קטן ולא מתרברב מבקש לא לקבוע עמדות של טוב או רע אפילו לא עברת את קורס טרנסנדנטלית אולי לא תאהבי בכלל ואלי אפילו לא תעברי את הקורס הייתי מרחיב כי לא יותר מחצי מתמידים לכול אורך חייהם בטכניקה והלוואי ואני צודק אנשים מתמידים שנה שנתיים זה לא דבר קל להתמיד במשהוא גם בדבר קל העריך יותר כבוד לטכניקות אחרות שאינך מכירה וכבוד כללי לשונה תודה מנהל הפורום

hary_i

New member
אנשים מתמידים שנה שנתיים?

אני, דני גליקר ועוד עשרות מחברינו מתמידים עשרות שנים אז כנראה בטכניקות שלך מתמידים רק שנה שנתיים...

REBURN

New member
הארי אל תתעצבן ../images/Emo172.gif

אני התכוונתי מהכרות של הרבה חברים בטכניקות שונות כולל טרנסנדנטלית לא כולם מתמידים לאורך כול חייהם הלוואי ואני טועה אני אהיה מאוד מרוצה באמת שאין לי רצון להתווכח איתך עם זה יעזור לך הוסיף זוהי דעתי האישית בלבד (שוב הלוואי ואני טועה) אין לי מושג על מה כול הויכוחים של ילדים קטנים שרבים על צעצועים כאילו מדברים בצעצוע כלשהוא ואנשים שמדברים בלי נסיון בסיסי

REBURN

New member
אין לי טכניקות שלי

אני עדין לא בודהה או אושו ואנחנו נגררים מדיבורים על שלי שלך להודעות לא ברמה חוץ מ פיאסטה 85 עדין אין לי כלום שלי באמת אולי נפסיק בנקודה זו יום טוב

danitd

New member
למה אתה מתרגז?

לא אמרתי שיש טוב ורע, אמרתי שיש דבר שאני ראיתי הוכחות ויש דבר שאני לא ראיתי הוכחות. לגבי אם אוהב את זה או לא... כתבתי בהודעה קודמת שלי שזה ממש לא חשוב, אני גם לא אוהבת לצחצח שיניים אבל עושה את זה פעמיים ביום. אני משתמשת בדוגמה של הארי, אהבתי מאד (תודה הארי). לגבי ההתמדה של אנשים, אני ראיתי שיש מאות אנשים שמתמידים במ"ט ומעט מאד אנשים שמתמידים בטכניקות אחרות, לדעתי גם זה אומר משהו. תראה בפורום הזה, יש גם הארי שמתמיד עם הבנתי נכון בערך 10 שנים ודני גליקר שמתמיד כבר 30 שנה או משהו כזה. כמה האחרים מתמידים אני לא יודעת זה כמעט ולא דובר. ומילה אחרונה לגבי כבוד, אני לא רואה כאן כבוד, אני רואה כאן רק זילזול אחד כלפי השני וזלזול בטכניקות, לצערי אני רואה את זה גם אצלך כמנהל פורום. מנהל הפורום הקודם לדעתי היה יותר פתוח ויותר סובלני, אולי זה גם קשור לעובדה שהוא מהיחידים שבאמת מתרגלים מדיטציה שנים. סליחה שההודעה הזו כל כך בוטה אבל הייתי חייבת להוציא את אשר על ליבי. אבל מילה טובה אחרונה, אתה כמנהל חדש באמת נראה שאתה משקיע בפורום וזה יפה אבל כדאי שתיהיה יותר פתוח.

REBURN

New member
שמח שהתפרקת רק קראי שוב את הודעתך

"לדעתי יש הגדרה של טוב ולא טוב" לא מבין מה העניין אחלנו לך בהצלחה ברכות איחולים מה נותר עוד לעשות ואני לא מעוניין להגיב להמשך הודעתך שוב בהצלחה מה עוד נותר לי לרשום באמת מאחל לך שתמצאי את הקורס במלואו תפיקי 100 אחוז מהקורס תתמידי ותהני מכול היתרונות ברכות ואיחולים

REBURN

New member
ושכחתי משוב לי מאוד

עוד כשבועיים אולי שלושה נקדיש שבוע למדיטציה הטרנסנדנטלית מאוד הייתי מעוניין לראות חוויות של מודט צעיר חוויות דעות אישית זה מאוד חשוב אני רוצה שאנשים יתרשמו מכול הדעות של אנשים תודה

danitd

New member
שבוע מדיטציה טרנסנדנטלית

אני לא בטוחה שאלמד עד אז מה גם שאני עדיין לא סגורה על זה שאלמד. אבל אם כן, אשמח לשתף בחוויותי.

REBURN

New member
השרשור קיים תמיד

כול הידע על המדיטציה הטרנסנדנטלית יופיע לכול אורח שמגיע דרך דף הבית הראשי (שנכנסים פעם ראשונה אורחים)(כאשר נדבר בפינה השבועית בערך עוד שבועיים שלושה נציג דעות קישורים חוויות מאמרים מחקרים ועוד יהיה מעניין) מופיעים הודעות מומלצות כאשר משהוא יתעניין הוא ישר יגיע להודעתך ויתרשם ממרשמייך אפילו אם יצפה עוד שבוע או אולי עוד שנה העריך מאוד אפילו במסר אישי
(למרות שאני מתעדכן כול הזמן בקישורים) על חוויותייך האישיות בהצלחה
באשר תפני ובהצלחה בלימודים

למעלה