שלום לכולם

danitd

New member
שלום לכולם

אני קוראת את הפורום הזה מזה זמן מה. אני מאד חדשה בנושא של מדיטציות וחשבתי שהפורום הזה יועיל לי במשהו. לצערי ראיתי כאן המון התנצחויות בנושא המ"ט או TM. ניסיתי לבחון בעצמי, קראתי את ההודעות של דני גליקר, הלכתי להרצאת מבוא כמו כן שמעתי עוד הרצאות על עוד סוגים של מדיטציה. מכולם, עד כה נראה לי שרק המדיטציה הטרנסנדנטלית היא רצינית. כל האחרות, ממש אבל ממש לא נראו לי רציניות. אני לא מבינה למה אתם כל הזמן מביעים דברים כאלו שליליים על המ"ט. נכון, היא יקרה ולכן עדיין לא למדתי אותה אבל אני בטוחה שבזמן הקרוב אלמד, ואחרי שאלמד אני מבטיחה לספר יותר.

REBURN

New member
האם עברת התנסויות נוספות

האם עברת קורסי מבוא על טכניקות נוספות יש המון טכניקות האם את מכירה את כולם אציין לך רשימה חלקית בלבד 1 טכניקות הזן יש מספר טכניקות בזרם זה צריך להכיר את כולם 2 מדיטצית האום גם בה יש שתי טכניקות 3 מדיטציות דינאמיות יש מספר רב של טכניקות בתחום זה 4 מדיטצית וויפאסנה וזה על קצה המזלג כול טכניקה הינה עולם ומלואו ולשפוט צריל ראשית להכיר לעומק את הטכניקה שוב אציין אני מאמין שאדם שמכיר את הטכניקות באופן מעמיק לא ישפוט ויקבע דעה מומלץ לקבוע עמדה לאחר כול הידע הדרוש להכיר טוב מאוד את הטכניקות השונות אני מאמין שאדם שמכיר לעומק מספר טכניקות לא ישפוט לטובה או לרעה טכניקה זו או אחרת נעריך אם תשתפי אותה בידע ובחוויות האישיות שלך

danitd

New member
כמובן

אמרתי את מה שאמרתי לאחר ששמעתי הרצאות על מספר טכניקות. 1. טכניקות הזן, נראות יותר כבודהיזם ואני לא רוצה משהו שירחיק אותי מהדת שלי (אני מסורתית) 2. מדיטציה האום, רק קראתי עליה אז לא מבינה גדולה. 3. מדיטציות דינמיות... זה מצחיק מאד לדעתי זה כמו התעמלות מזה אני לא יכולה להרגע, אני מחפשת משהו שיביא אותי למצב השקט ביותר, וזה הפוך. 4. ויפאסנה אכןנראית קצת יותר רצינית מהאחרות אבל אני מבולבלת לחלוטין מכמות הטכניקות שקוראות לעצמן ויפאסנה, חשבתי ללכת לסדנה של גואנקה אבל זה נראה לי די קשה. המדיטציה הטרנסנדנטלית נראית לי כי הם היחידים שהביאו הוכחות אוביקטיביות למה שהם מדברים. גם דיברתי עם הרבה אנשים שמתרגלים אותה וכמעט כולם המליצו עליה. אז כמו כל דבר אחר בחיים שאני קונה, בדקתי, שקלתי ונראה שהיחידים שנותנים תמורה מובטחת עבור הכסף זה המ"ט אז אני מוכנה לשלם. אין לי זמן וכסף מיותר להמר על דברים, אני רוצה ביטחון.

REBURN

New member
בהצלחה

ראשית זוהי מטרתי להכיר את המגוון ולאחר מכן לגבש עמדה שנית ככול הנראה עדין לא הכרת לעומק את כולה דרכים אבל ההחלטה לשיקולך בלבד בהצלחה

smile2life

New member
לאו דווקא

"טכניקות הזן, נראות יותר כבודהיזם ואני לא רוצה משהו שירחיק אותי מהדת שלי (אני מסורתית)..." אין ניגוד בין תרגול זן, שזו תפיסת עולם לבין היהדות, שהינה דת, נהפכהו: איך שאני רואה את זה (ואולי אני לא רואה נכון וקרוב לוודאי שיחלקו עליי): הזן דוגל בחיפוש הפנימי וביצירת אמיתות מבפנים כלפי חוץ והנמת החוץ כלפי הפנים תוך שימוש בכלים הכי קרובים לכל אדם, מתוך עולם המושגים הסובחחקטיבי שלו-עצמו, מכיוון שלא ניתן לקחת אדם שנולד וגדל בישראל, להוציא אותו מתוך התא החברתי שלו ולשי םאותו על איזה ג'בל ביפן, בסין, בהודו, נפאל או טיבט ולהגיד לו מעכשיו אתה יושב, מגדל אבנים, יורה בחץ וקשת ומודט עד צאת נשמתך - במקרה זה האדם ישתגע מהר מאוד ו(עם כל הכבוד) בעיקר מכיוון שהתרבויות המערביות הן פחות סובלניות (טולרנטיות) כלפי תרבויות אחרות אך אני סוטה מהנקודה שלי שהיא נסיון לשים את האצבע על הדומה בתפיסה היהודית ובתפיסת הזן. את טוענת שהזן נובע מהינדו ויש משהו בדברייך - אך את שוכחת שבהינדו, בדומה מאוד ליהדות, החלש שואב את כוחו מחולשותיו וצערו (איוב, אָבָיֵיְ, משה, אברהם, דוד, שלמה והכתובים מלאים בדוגמאות). המחילה היא מעלה ראשונה בשתי האמונות והתרבויות וכך גם הדאגה לנזקק ולשליח הציבור(מונחי היהדות גמ"ח ומעשר ללויים ולכהנים), שתי הדתות מאמינות באל אחד. נכון שבמקרה של ההינדו האל היה נסיך ובמקרה של היהדות האל הוא בלתי נתפס אבל לא לדיון תיאולוגי התכנסנו כאן היום. לגבי הזן - הזן הינו ביטוי של מהותנו, בצורה הכי פשוטה והכי ברורה (שלעיתים נראית גם ערטילאית), הזן מורכב בעיקר מסיפורים שהם חידות ונקראים "קוואנים" (ביחיד "קוואן" - QUWAN), אשר כל מטרתם היא למקד את מחשבתו של המודט (מתרגל מדיטציה - במקרה זה מדיטציית זן) בבעיה מסויימת אשר לפותרה קיימים כמה פתרונות אפשריים ובין השאר לעזור להסיח את דעתנו מגירויים חיצוניים. בדיוק כמו בזמן התפילה היהודית - אשר בה נהוג להתנדנד בקצב הטעמת הפסוקים.הדודמאות הן רבות ואשמח לפתח את הנושא בשרשור כתגובה לעוד הודעות. דרך אגב איני מאמין כי תרגול זן נוגד את היהדות, ותרגול מדיטציית זן יכולה אף להגביר את הכוונה שבתפילה לד'.
הכותב אינו מבין, לא הבין ולא יבין את הזן

REBURN

New member
תוספת קטנה

ראשית כול טכניקה מקורה איכן שהוא יש להפריד בין שתיי דברים בסיסים טכניקה הזן(או כול דרך אחרת) לבין דרך החיים המומלצת אין חובה לפעול בשניהם את יכולה ""להשתמש בטכניקה"" לבדה הרבה טכניקות לא התפתחו בישראל אין קשר בין הטכניקה לבין דת כלשהיא לדוגמה הוויפאסנה התפתחה בהודו בודהיסטים מתרגלים וויפאסנה יהודים מתרגלים וויפאסנה וויפאסנה איננה דת היא דרך חיים המציינת אהבה וחמלה ולא הקשרות לדת זו או אחרת מודגש כי אין חובה מציינים זאת בברור לקבל שום דבר שאינך מעוניינת בו אפילו מרא פשוט לא להקשיב רק ללמוד אתצ הטכניקה בלבד אדם שהיה לומד על בודהה היה מבין שאין קשר בין הבודהיסטים לבין בודהה (על זה יש להרחיב בהזדמנות אחרת) אדם שמתרגל טכניקה זו או אחרת יכול להיות יהודי טוב או בודהיסט טוב שוב את דברים אלו צריך ללמוד דרך אגב אני מסורתי ויותר ועדין מתרגל טכניקה מסויימת כבר בתחילה הבהרתי כי אינני מתכוון לספוג שום דבר מתוך פחד התחלתי רק לאחר הבנה ספגתי את הדברים שאני רציתי בלבד והיום אני חושב שאני יהודי "טוב יותר" המורה הראשי אמר לי שהיום אני אהיה יהודי טוב יותר שכן אני מפתח דהארמה טובה יותר(המוגדרת כסילה סמאהדי פנייה ) בעברית פשוטה אהבה חמלה איזון ושלווה אני מאמין שבאמצעות ידע הבורות תעלם שוב רוב הטכניקות הם בסה"כ הכול טכניקות כמו לרכב על אופניים גם מדיטציה טרנסנדנטלית לא התפתחה בישראל(ולא ע"י יהודי כמובן) ועדין היא לא נקשרת לדת מסויימת למרות שמתרגלים אותה יהודים בודהיסטים נוצרים וכיו"ב אני ממליץ (לא חובה ללמוד קצת יותר לפני שפיטה זוהי המלצה בלבד) במקביל בפינה השבועית נדבר כול שבוע על טכניקה מסויימת השבוע נדבר על זרם הזן נסי להתרשם מהקישורים שהציע במשך השבוא מאמרים דעות של גולשים אולי הדבר יתרום להבנה טובה יותר מקווה מאוד שכן אלו הם מטרותי

smile2life

New member
דנית אהובה

הפחד נובע מבורות וכך גם השנאה, ברגע שאמרת לעצמך - "איני מוכנה ללמוד משהו, מכיוון שזה נוגד את אמונותיי"הצבת בפנייך מחסום שיעביר אותך על דעתך ויכול לגרום אף לשנאה כלפי הזר והשונה וזו בהחלט לא דרכה של היהדות. נסי ללמוד ולהפנים ככל יכוןלתך ואז לבחור מה את לוקחת ומהיכן - אם תהיינה אלו מצוות היהדות וציוויה מה טוב, אם תהיה זו דרך חיים של תרגול מדיטציה רבע שעה כל יום גם טוב, אם תהרהרי בקוואנים, בשבת קודש ובכוונה מלאה תישאי דברייך אל השם בכלל טוב. בקיצור כל דרך שתבחרי בה היא טובה, ה\אבל הדגש הוא לא לסגור את עצמך אוטומטית בפני דעות אחרות-שונות. אני רוצה לכוון אותך אל יהודי יקר הד"ר יוסף בורג ז"ל, שהיה יהודי מאמין, ר בישראל וח"כ שנים רבות ובנוסף אדם רב פעלים, ששלח ידו כמעט בכל תחום שניתן לשער על פני כדור הארכץ וגם תחומים רוחניים. יוסף בורג זצ"ל היה מהמפד"ל וכיהן שנים רבות שיו"ר יד ושם, יו"ר הסוכנות (תפקיד שבנו אברהם נבחר אליו גם-כן, ברבות הימים) ושופט ראשי כמעט בכל חידוני התנ"ך עד לפטירתו בשנת 1999) יוסף בורג זצ"ל ידע לשלב בין היהדות המקורית והעתיקה, כפי שהופיע בכתבי הקודש והתלמוד עם חיינו המודרנים במדינת ישראל של המאה העשרים. ועל כך יבורך - איני מצפה כי תגיעי לאותה רמה של תובנה מעמיקה כי רמה כזו דורשת נסיון חיים ואופי שקשה למצוא אצל כל אחד וניתן למצוא אותה רק אצל אנשים מאוד מיוחדים. אך עם כל זאת אבקשך שלא לשלול מראש דברים שטרם ניסית - כך נוצרת שינאה ואח"כ גזענות. הכל תוצר ברור של בורות.

REBURN

New member
תוספת

לשם מה את רוצה ללמוד מדיטציה ? אם את מעוניינת בבריאות אפשר לעסוק בספורט או לבחור בטבעונות ועוד מספר רב של דברים אפילו טובים יותר ממדיטציה דרך של אהבה חמלה ורצון לתרום לזולת חשובים יותר ממדיטציה גם ביהדות כול אדם ""סופג"" את התכנים שהוא מעוניין הרי את לא חרדית למהדרין שכן לא היית כותבת בפורום זה שאבת והתחברת לדברים שאת באמת מאמינה בהם כך גם כאן שאבתי רק את מה שאני מעוניין ושוב אני קצת יותר ממסורתי אבל באמת ואין קשר אליי להסבר שוב אני מאמין שלאחר שכול הידע יוצג כראוי ההחלטה תהיה באשר היא אבל לאחר למידה מעמיקה לא ישכון הזלזול או אי הבנה של דברים שכן רוב הטכניקות יש להם מהות אשר קיימת מאחריה גם הטכניקות של אושו יש הסבר שלם על כך אם תהיא מעוניינת שוב גם אני אישית בחרתי את דרכי אבל אינני חשוב שיש דרך טובה יותר מהשנייה אני מרשה לעצמי לומר זאת לאחר שלמדתי מספר טכניקות וגם קצת התחברתי למהות של התורה

danitd

New member
אני לא מבינה את המשמעות של ההודעות

של כולכם כאן. אני ציינתי את דעתי ומיד כולם עטו עלי כאילו אני לא יודעת כלום. זה לא שאני סגורה, נהפוך הוא, אני חיפשתי ובדקתי בצורה אוביקטיבית מספר סוגי מדיטציות, לא הכל. לאחר הבדיקה האוביקטיבית הגעתי למסכנה שהיחידים שנראים רציניים הם המדיטציה הטרנסנדנטלית. עדיין לא יודעת מי יותר טוב מי פחות טוב. לגבי הקואנים, כאן אני יודעת מה זה אלו שאלות שנותן המאסטר לתלמידו במנזר. אני לא הולכת לשבת במנזר ולא חסר לי על מה לחשוב, אני לא רוצה לעשות מדיטציה בשביל לחשוב. נראה לי שיש לכם כאן משהו בסיסי נגד מדיטציה טרנסנדנטלית והייתי שמחה לדעת למה. אולי יש באמת משהו שלא חשבתי עליו.

hary_i

New member
ברוכה הבאה לפורום

את לא היחידה שלא מבינה מה יש לאנשים כאן נגד מדיטציה טרנסנדנטלית. יפה מאד שעשית סקר כזה מקיף על סוגי המדיטציות. זו אכן דרך טובה להחליט.

smile2life

New member
מצטרף לברכות החמות

את יותר ממבורכת, והמשיכי לשאול שאלות את עצמך ואת המקום מכיוון שרק כך מגיעים לאמת פנימית-אמיתית. את בהחלט יכולה לשלב לימוד על טכניקות וסוגי מדיטציה עם אמונה עמוקה - אין שום ניגוד אינטרסים.

REBURN

New member
אושר וברכות יכולת קצת להמתין

ולקרוא את ההודעות שלנו כתבתי את ההודעה לפני שקראתי את שלך עכשיו אני מבין יותר איחלתי הרבה הצלחה בכול דרך שתבחר סקר מקיף בסימן שאלה הבחירה היא לא שלנו היא של האדם הבוחר בלבד מתפקידינו להציג את המבחר בלבד שוב ברכות ובהצלחה בדרך (כול דרך שתבחרי) חשוב יותר לדרבן בהצלחה במסלול החדש שכן אני מאמין שהמסלול הוא רק מסלול ולא היעד זוהי דעתי בלבד

smile2life

New member
לי אין שום דבר נגד מ"ט

פשוט נורא פגע בי שאמרת שאת חושבת שזן נוגד את היהדות - מה שבעליל לא נכון. הינדו וזן אינם נוגדים את היהדות אלא חופפים את עקרונותיה הבסיסיים ביותר ואף מתקדמים יותר מבחינותץ מסויימות. סתם צבט לי בלב. לגבי מ"ט - ניסיתי, נהניתי אבל אני קשה לי להתחבר לזה. כמו שכתבתי באחת מהודעותיי הקודמות, עשי את ההחלטה שאת הכי שלמה איתה וזו תהיה ההחלטה הכי נכונה כלפי עצמך (סובייקטיבית).

danitd

New member
לא אמרתי שזן נוגד את היהדות

קודם כל לפי מה שהבנתי זן מקורו מהבודהיזם ולא מהינדואיזם שאילו שתי דתות שונות למיטב ידיעתי. סביר להניח שהם חופפים את עקרונותיה הבסיסיים של היהדות, כך גם הנצרות אבל אלו לא הדתות שלי. אני כן רוצה מדיטציה אבל כטכניקה ולא יותר. זה גם מתקשר למה שהארי אמר בהודעה אחרת שלו שעניין ההתחברות הוא עניין מגוחך, כמו שלא מתחברים לצחצוח שיניים לא מתחברים למדיטציה. זה בכלל לא מעניין אותי אם אתחבר או לא. אני מתכוונת לתרגל, לא להתחבר, בדיוק כמו שאני עושה ספורט, מתקלחת מצחצחת שיניים וכד'.

smile2life

New member
תעשי מה שאת רוצה

כמו שאומרים: ...האור דולק אבל אין אף אחד בבית....

REBURN

New member
תתפלאי לא

הרי לא הייתי משקיע מזמני כספי ללמידת הטכניקה ציינת שאתה יודעת הכול אבל מעשה הרבה דברים חסרים להבנה כללית 1 זן יש מספר זרמים ומספר טכניקות 2 וויפאסנה ניתן ללמוד לא דרך 10 ימים ניתן ללמוד בשיעורים רגילים ובזול דרך עמותת תובנה 3 אין קשר בין הדת לבין הטכניקות ועוד פרטים נוספים אבל באמת לא משנה לי באיזה דרך תבחרי חשוב שתדעי את האפשרוית ההחלטה היא של האדם בלבד
צינת שהכרת את כולם חלק מהותי לא הבנת לגביי הטכניקות הסברנו לך הבחירה היא של האדם הטבע נתן לנו מספר רב של דרכים אני מאמין שכול הדרכים מובילות אל היעד כמו שנאמר כול הנחלים זורמים אל הים בהצלחה באשר תפני אם תרצי הפנייה לקורסים לכול טכניקה אפנה אותך לגורם הקיים דני הינו מורה לטכניקה טרנסנדנטלית דברי עימו הוא יעזור לך שוב בהצלחה

elike

New member
לחשוב?

קואן-כדי לפתור לא ניתן להיעזר בחשיבה ,חשיבה במקרה זה היא מיגבלה. לדוגמא: "המסטר אומר לחניך למדוט על קואן.אווז קטן מושם בתוך בקבוק. מאכילים אותו ומטפחים אותו.האווז נעשה גדול יותר ויותר וממלא את כל הבקבוק. כעת הוא גדול מדי הוא אינו יכול לצאת מפי הבקבוק. הפייה קטנה מדי.והקואן הוא,שאתה חיבלהביא את האווז החוצה מבלי לשבור את הבקבוק ומבלי להרוג את האווז" דנית קבלי ממני ברכת הדרך לכל שתבחרי .

danitd

New member
קואן

אם הייתי במנזר והיה לי מסטר שנותן לי קואן, הייתי חושבת עליו. אני לא במנזר ולא רוצה ללכת למנזר בזמן הקרוב.

danigl

New member
ראי הודעה שלי בדף 3 מה-22/5

דנית היקרה זהו טבעו של הפורום הזה. צר לי לומר. כותבים כאן על כל מיני מדיטציות, והתגובה היא 'כל הכבוד'. כותבים משהו חיובי על המדיטציה הטרנסנדנטלית (TM), ומייד מתחיל ה'עליהום'. את דעתי לגבי הסיבה להתנגדויות ל-TM כתבתי בצורה מאוד ממצה בפורום הזה. כיום זה נמצא בעמ' 3, הודעה מה-22/5 שעה 16:29. הכותרת: 'התנגדות למדיטציה הטרנסנדנטלית'. אל תקחי ללב. דניאל

למעלה