שלום לכולם...

husam11

New member
שלום לכולם...

שלום לכם... קודם כל אני כותב פה פעם ראשונה ומברך אותכם על הפורום הנחמד הזה. אני התאמנתי קרטה 4 שנים עד חגורה חומה אחר כך הפסקתי מסיבות שונות. בתקופה האחרונה התגעגעתי לאומנויות הלחימה אבל בא לי לעבור לקונג-פו. יש לי כמה שאלות: יש מועדוני קונג-פו באזור ת"א? האם זה עולה הרבה כסף? האם הניסיון שלי בקרטה יעזור לי? ודברים כאלה. שאלה שנייה: מישהו יכול להעלות רשימה של ספרי ברוס-לי ולהמליץ על שניים שלושה מהם? תודה רבה מראש

mickeym

New member
כמה תשובות

רשימת מורים לקונג פו תמצא כאן. האם זה עולה הרבה כסף? שונה ממורה למורה. בדר"כ לא. האם הנסיון יעזור? כנראה שכן. ספרים של ברוס לי? לא יודע להמליץ... מיקי

שלום חוסאם

קישור למועדונים ומורים כבר קיבלת, וכסף זה משתנה (כמו שנאמר). בנוגע לנסיון בקראטה, תלוי בסוג הקונג-פו ותלוי בסוג הקראטה. אם עשית שוטוקאן ותעבור לקונג פו גמל שלמה דרומי, נניח, תיתקל בבעיה. מצד שני, אם עשית גוג'ו ריו ותעבור ללמוד נמר זקן אצל בן טל שחר, יכול להיות שחלק מהתנועות יעזרו לך. אלו, כמובן, רק שתי דוגמאות שטחיות. ספר של ברוס לי יש בקישור כאן. זה הספר שלו שאני מכיר, אני יודע בוודאות שיש עוד.

Reign Of Chaos

New member
לאו דווקא נראה לי...

אולי מבחינה שטחית, זה לא יעזור לו הרבה הנסיון הקודם, אבל אם תסתכל בדוגמא שלי למשל- זה עוזר מאוד! אני למדתי ג'ודו 3-4 שנים והגעתי לחגורה כתומה. כיום אני עברתי לנינג'יטסו, והנסיון עזר לי מאוד ((*כן בטח, בהפלות זה עזר לך!*)) - אז זהו, שלא רק! הג'ודו למשל עזר לי מאוד בניתוח מהיר של המצב, וניצול תנועות היריב נגדו וכ'ו וכ'ו... א לא הייתי נרשם לג'ודו אני לא מאמין שהייתי יכול להגיע ברנדורי להשגים כמו שאני מגיע אליהם עכשיו (גם נגד חבר'ה טיפה יותר מנוסים.). אני יתן לך עוד דוגמא- יש אצלינו בקבוצה בב"ש אחד די בוגר, אולי בשנות ה-20 לחייו, חגורה לבנה בנינג'יטסו. אבל עד כמה שהוא חגורה לבנה בנינג'יטסו הוא גם חגורה שחורה בג'ודו! וזה נורא מצחיק לראות בנאדם חגורה לבנה נלחם בבנאדם חגורה חומה וזה יוצא מאוד מרתק הקרב...

SHOTO

New member
|אחד די בוגר, אולי בשנות ה-20 לחייו

עכשיו גרמת לי להרגיש זקן!!

Reign Of Chaos

New member
תגובה X2

דבר ראשון- בוגר זו מילה יחסית, חוץ מזה שהיא לא אמורה להדגיש גיל בוגר. אבל נעזוב את הקטנות. בהתחלה חשבתי על לכתוב "מבוגר" אבל ממש שניה לפני השליחה של ההודעה נזכרתי שגם גיל 29 ו364 ימים זה ממש לא מבוגר, וגם בטח יהיו פה כמה שידאגו לתת לי מכות על זה..P; אז אתה יכול להרגע ולהמשיך להיות צעיר. דבר שני- אוהד, אתה אמרת את הדבר בספקנות-משהו.., אני כנראה קיבלתי מסר שגוי שאתה אמרת שהנסיון לא מזיז.. אז עמך הסליחה- קבל חיזוק על הדעה!

למעלה