שלום לכולם!

שלום לכולם!

המליצו לי לפנות אל הפורום שלכם בתקווה שאולי כאן יהיה מישהו שיודע משהו בנוגע לדייג באלסקה/נורווגיה... אני שוקל לעבוד בזה כמה חודשים... מי שיודע משהו או אפילו עשה את זה בעצמו אני מאוד ישמח אם הוא יוכל לעזור לי... ולספר לי על זה... מה השכר? עד כמה זה קשה? מה עושים שם? המחיה שם... וכו' תודה מראש! כל תשובה תתקבל בברכה!

דנבר

New member
../images/Emo41.gifאלסקה

לפני 20 שנה הגעתי לאלסקה עם 100$ והרבה תקוות להרויח כסף בדיג .לאחר כמה ימים הצלחתי לעלות על סירת דיג בזכות קשר שהיה לי עם ביתו של אחד הדייגים.לצורך התחלת הדרך הייתי צריך חליפת סערה וכן להנפיק רשיון דיג ( בארה"ב יש הקפדה יתרה על רשיונות דיג וציד, ביחוד באלסקה - יותר מרשיון עבודה או מספר ביטוח לאומי ). סוכם עם הסקיפר שאני אקבל רבע חלק ( SHER ) כלאמר אחרי שבעל הסירה לוקח שליש מהפדיון מורידים ההוצאות ( מזון, דלק פתיונות ואף ציוד שאבד ) ומהסכום שנותר מתחלקים החלקים כאשר הסקיפר מקבל 2 חלקים ויתר הצוות חלק אחד למעט טירונים כמוני. לאחר 10 ימי דייג של בלק קוד נשארתי עם 200$. למסע השני עלה חלקי לשלשת רבעי חלק, ואז יצאנו להליבוט וחזרנו אחרי שבועיים עם 1000$ עבורי. העבודה היא 20 שעות לפחות ביום, לא מרגישים כי רק בחצות מתחילה שקיעה וב-3 כבר זריחה. הנופים והטבע מדהימים אולם המאמץ והסיכונים ( אחד מאנשי הצוות שלנו נתפס בקרס ובמזל לא נפל למים ( 5 מעלות סלציוס ) אולם קרע השפה כך שהיה צורך להטיסו לתפירה בעירה סמוכה וזאת על חשבוננו .

../images/Emo45.gifפשששש איזה הרפתאות עברת

תגיד אז מה אתה אומר? זה משתלם ללכת לעבוד שם? יש שם באמת אפשרות להרוויח הרבה כסף או שזה סתם אוטופיה? אני עכשיו בן 18.5 לפני צבא... אני מתגייס עוד שנה... אני רוצה לעשות את זה עם חבר שלי... יש סיכוי שאני יגיע לשם ואני בכלל לא ימצא עבודה? או שאולי אתה מכיר איזשהי דרך להירשם לעבודה לפני שאני יוצא לשם? תודה מראש! מאור

lizard

New member
הייי, ברוך בואך לפורום שלנו ../images/Emo13.gif

יש לי חבר שעבד בזה במשך איזה חודשיים. הוא הרוויח רק 600 דולר וגם זה בקושי בגלל שלא הייתה עונה טובה כל כך לדייג. יש המון סיכונים בעבודה הזו, וכמו כך יש אפשרות להרוויח המון כסף או להפסיד המון כףסף. אל תשכח שיש לך את העלות של הטיסה הלוך וחזור, ציוד ומגורים עד שתעלה על ספינת דייג. בתור הרפתקה, זה יכול להיות מדהים וכיף, בתור דרך להשיג כסף קל...לא חושב שזה יקרה. בהצלחה בכל מקרה, נשמח לשמוע מה החלטת. מיכה

בקשה

אני וחבר שלי מאוד רוצים לדבר עם מישהו שהיה שם... אם מישהו מכיר מישהו כזה ויכול להפנות אותי אליו אני אשמח מאוד... יש לנו חששות רבות מכל העניין ואנחנו רוצים לבדוק אם כל העניין הזה משתלם בכלל... אם מישהו מכיר מישהו כזה ויכול לעזור לי הוא מוזמן לפנות אלי במסר אישי... שוב תודה וסליחה על ההפרעה...

eyalmor16

New member
אם אתה מוצא מישהו שחזר משם אמור לי

גם אנ מעוניין בכל העסק הזה...אבל נשמע קצת מחשיד...

דנבר

New member
../images/Emo19.gifאלסקה

לא שמעתי מאף אחד שאחרי שנה ראשונה היה משתלם, גם עם היה מזל והיה דיג טוב. הרווחים הגדולים הם לוותיקים שמקבלים חלק מלא והם צוות לעניין. רק אחרי כמה עונות ניתן להתחיל לחשוב על כסף גדול. בתעשיית השימורים מרווחים יותר והרבה יותר בטוח למתחילים. אבל לאוהב ים- כמוני - אין כמו חוויות השיט בים הגדול והקר, בין לווייתנים, אלבטרוס, כרישים וגם דגים !!!

למעלה