שלום לכולם

גברת ע

New member
שלום לכולם

אני רוצה לעשות מעין עבודת שורשים אבל מורחבת יותר מצולמת בוידאו אולי עם תצלומים והקלטה אולי על רשם קול וכו הייתי מעוניינת לקבל רעיונות לשאלות שאני יכולה לשאול סבא שלי ניצול שואה כל הסבים והסבתות שלי עלו לארץ עם קום המדינה וקצת לפני את מי הייתם מציאים לי לכלול בעבודה מחקר? מה אני יכולה לשאול את ההורים? וכו כל דבר יכול לעזור תודה מראש ושובע טוב

שרה המל

New member
איזה היקף יהיה לעבודה שלך?

לשם מה את עושה אותה? נדמה לי, בכל אופן, שאי אפשר לכלול, בעבודה אחת, את כל המשפחה משני הצדדים. אם את רוצה שתהיה עבודה טובה - כדאי לך להתמקד במשפחה אחת -או אפילו באישיות אחת, אם יש לך במשפחה אישיות מעניינת במיוחד. ואז להתחיל לחקור את המוצא, ארץ, עיר, (כולל צילומים), תולדות היהודים באותה עיר, ציונות, מה הביא את סביך לעלות ארצה, איך עלו (אניה? מטוס? שם) איך נקלטו בארץ, מה עושים כיום. כמובן תמונות, ולברר את מי רואים בתמונות. ולבסוף - לבנות עץ משפחתי, כמה שיותר רחוק, וכמה שיותר לרוחב כיום. ככלל - קשה לתת עצות, כשלא יודעים שום דבר על האנשים בהם מדובר. אבל נדמה לי - שכאשר תתחילי - השאלות יבואו לך מאליהן. שרה

גברת ע

New member
בכמה שנים האחרונות

לא ממש יודעת למה כל הנושא של מוות של אנשים מבוגרים יותר ממשפחתי נורא העסיק אותי לא מזמן סבתא רבא שלי שהייתי יחסית קרובה אליה נפטרה התחלתי לחשוב על סבא וסבתא שלי, אם הילדים שלי עוד כמה שנים כשיהיו לי יכירו אותם ואם המחשבה שלהם תהיה צלולה הם אנשים מבוגרים ולצערי לא בריאים ואין לדעת כמה זמן עוד ישארו איתנו כמובן שאני מקווה שכמה שיותר אבל אף אחד לא יכול להבטיח לי את זה בגלל זה חשבתי להתחיל איתם עם כולם לא רק עם אחד מהם וככה לאט לאט להתקדם אולי אפילו את המשך העבודה ימשכו האחיות הקטנות שלי או הילדים שלי אולי שיגיעו מתי שהוא בעתיד משהו כזה שלא נגמר מתמשך שיהיה לדורות הבאים

א77

New member
אל תשברי את הראש

לכי עם מצלמת וידאו לאישיות הכי מבוגרת שקיימת באחת המשפחות. אם ראשו/ה צלול. אמרי שאת מעוניינת להנציח סיפורים וחוויות מפעם. וגם אם הישיש לא יבין מה את רוצה ממנו. אז עודדי. שאלי, כמה אחים ואחיות במשפחה, ולאט לאט הוא יתחיל לדבר. כשהוא יחפש מה להמשיך, אז התענייני על בית ספר, ותראי ששוב יהיה לו רבע שעה לפחות מה לספר, ואז הוא כבר יספר משלו. הבעיה תהיה שלא תהיה לך קלטת נוספת לכל כך הרבה חומר, בהישג יד. זה בדוק ומנוסה. אחרי זה, עברי על הקלטת, והרעיונות לשורשים יצוצו, יעלו ויפרחו מעצמן. תצטרכי לדעת רק איך לבנות ולתכנן את כל המידע והחומר. יהיה לך שם סיפורים על הסבתא של הסבא. ועל הדודה של המחותנת וכו' וכו'. אז מבלי להתמהמהמהמה, התחילי במשימות. שבוע טוב ומבורך, זאבי.

רעיון מצויין!

רק הרשי לי להסתייג מהתיוג של אנשים. סבא שלך שהזכרת, בודאי אישיותו מורכבת יותר מ:"ניצול שואה". הוא גם סבא שלך, ובודאי גם מאוד גאה על כך. אני מניח שבהרבה שנים, מאז שנגמרה מלחמת העולם, (כמעט 60 שנה), הוא הספיק לעשות עוד דברים רבים וחשובים. ובקשר לראיון המצולם. אנשים אוהבים לראות את עצמם במיטבם במצבים כאלה. כדאי לתת זמן למציאת התלבושת הנעימה לו, בה הוא גם נראה טוב, וגם מרגיש נינוח. לחפש בבית פינה שבה הרקע איננו קיר לבן, רצוי תאורת צד רכה מהחלון. אם תשימי לידו את אלבום התמונות, הישן וגם החדש, יהיה לו יותר קל לסדר את המעוראות באופן קרונולוגי. להפעם כתבתי די הרבה, עוד עצות על פי בקשה, ברצון.

גברת ע

New member
אתה צודק בהחלט

הסיבה היחידה שהזכרתי את זה היא בשביל דוגמה לנושא לשאלות שאני יכולה לשאול תמיד שאני מדברת איתו ולצערי בזמן האחרון זה לא קורה הרבה רוב השיחות הן סביב החברים שלו מפעם התקופה שהוא וסבתי עלו לארץ והיו זוג צעיר וכו מעולם לא התיחסתי אליו כאל ניצול שואה. תודה על העצות בנוגע לצילום וכולן וכל עצות אחרות שתתן או כל אחג אחר יתן יתקבלו ביותר מסתם ברכה

eliyhu

New member
שאלות

אני חושב שמילת המפתח היא לשאול כמה שיותר את מי שאפשר , להכין טיוטות ואז להחליט אם בונים אילן יוחסין אחד או מפצלים לכמה כיוונים. כל זאת לאחר שאני אחרתי את זמן השאלות . אמי

למעלה